باز شدن پای نظرسنجی به تفاهم لوزان!

1 ارديبهشت 1394 ساعت 16:10

فیض‌الله عرب‌سرخی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخشی از مصاحبه خود با سایت حزب ندای ایرانیان به چیزی به نام نظرسنجی پیرامون توافق لوزان اشاره کرده و گفته است: نظرسنجی‌های نشان می‌دهد گروه‌های مختلف اجتماعی؛ بعد از دریافت خبرهای مربوط به بیانیه هسته‌ای لوزان مبنی بر نزدیک شدن طرفین به توافق، احساس آرامش کرده‌اند


به گزارش حافظ به نقل از فارس، فیض‌الله عرب‌سرخی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخشی از مصاحبه خود با سایت حزب ندای ایرانیان به چیزی به نام نظرسنجی پیرامون توافق لوزان اشاره کرده و گفته است: نظرسنجی‌های منتشره نشان می‌دهد گروه‌های مختلف اجتماعی؛ اعلام کرده‌اند که بعد از دریافت خبرهای مربوط به بیانیه هسته‌ای لوزان مبنی بر نزدیک شدن طرفین به توافق، احساس آرامش کرده‌اند و اکثریت قاطعی از مذاکرات و حل و فصل مشکل هسته‌ای اعلام حمایت کرده‌اند!
عرب‌سرخی همچنین در صحبت‌های خود پیرامون مسئله تحریم‌ها و مذاکرات گفته است: دو سوی تحریم به نتیجه رسیدند که نه جمهوری اسلامی با تحریم ساقط می‌شود و نه با ملاحظه تحریم‌ها جمهوری اسلامی به توسعه مورد انتظار دست پیدا می‌کند.
ضرورت ابتنای سیاسیون کشور به واقعیت‌ها و پرهیز از فرافکنی و اشاره به مقولات غیر قابل اثبات یک امر بدیهی است.
متأسفانه چندی است که بحث «نظرسنجی‌ها» بدون هیچگونه کمّ و کیف علمی در فضای سیاسی و حتی گاهی اجرایی کشور مطرح می‌شود و سپس در خاتمه بدون اینکه چیزی در واقعیت قابل لمس باشد؛ مواضع موافقان موضوع نظرسنجی ابراز می‌شود.
مدتی قبل بود که بحث نظرسنجی از مردم پیرامون رابطه با آمریکا! نیز به میان آمد و اگرچه نتیجه‌ای رسمی پیرامون آن به سمع و نظر مردم و رسانه‌ها نرسید اما بعدها صحبت‌هایی جسته و گریخته شنیده شد مبنی بر اینکه نظرسنجی انجام شده و مردم هم موافق! بوده‌اند.
روند این پروژه تا آن اندازه غیر ملموس و محفلی بود که هیچکس حتی مقامات اجرایی هم به نتایج آن وقعی نگذاشتند و بعدها در ماجرای درخواست از مردم برای انصراف از دریافت یارانه‌ها و ردّ این درخواست نیز بر عمق شک و شبهه‌ها پیرامون نظرسنجی مورد ادعا افزوده شد.
در اینجا اما باید اشاره کرد که اشاره فیض‌الله عرب‌سرخی به آرامش بوجود آمده احتمالاً به نظرسنجی منتشره ااخیر از سوی خبرگزاری دولتی ایرنا اتکا دارد که طی آن اعلام شد ۹۶ درصد مردم، موافق بیانیه لوزان بوده‌اند!
نکته جالب نیز در این میان آنست که تمام این نظرسنجی‌ها (که البته در کنار تأکید رئیس جمهور روحانی بر مسئله رفراندوم طرح شده‌اند) جدای از آنکه علی‌الظاهر در نهادهای صرفاً دولتی انجام شده‌اند؛ نتایجی دقیقاً منطبق با خواست مقامات اجرایی کنونی داشته‌اند و این مسئله اصل نظرسنجی‌های مورد اشاره را منطقاً مورد مناقشه قرار می‌دهد.
علاوه بر مشاهدات فوق، اشاره به این نکته ظریف هم ضروری است که در برهه کنونی، عدد زیادی از نمایندگان و خواص مبرّز کشور نسبت به تفاهم لوزان ابراز انتقاد و بدبینی کرده‌اند و بدیهیست که نظر این عده‌ی زیاد بر نظر گستره وسیعی از مردم نیز تأثیر دارد و حتی منبعث از آنهاست.
گفتنیست، سعید لیلاز، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب مدتی قبل در یک یادداشت با اشاره به روی کار آمدن دولت رئیس جمهور روحانی اینطور نوشته بود که وضع مردم بهتر شده است! و البته نگفته بود که این اوضاع بهتر تمام مردم چگونه به اطلاع وی رسیده است.
محمود سریع‌القلم، از استادان اصلاح‌طلب نیز زمانی در یکی از یادداشت‌های خود تأکید کرد که فعالان سیاسی باید با «فکت» صحبت کنند!
تأکید عرب‌سرخی مبنی بر اینکه ایران اسلامی هم به این نتیجه رسیده است که تا زمان وجود تحریم‌ها به توسعه مورد انتظار دست پیدا نمی‌کند! نیز مسئله‌ای است که به اقتراح عموم گذاشته می‌شود.
 
 


کد مطلب: 6249

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/6249/باز-شدن-پای-نظرسنجی-تفاهم-لوزان

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir