بعضی می گویند "توافق قرن" و برخی می گویند "ایران ذلیلانه به فروش رفت"؛ فکر میکنم هر دو طرف خیلی خوشحال و خیلی ناراحت از پیش جملات شان را آماده کرده اند!
نقدی بر یک انتقاد غیر منصفانه؛
دو فرمانده ارشد نظامی کشور زیر تیغ انتقاد بیرحمانه برخی منتقدان توافق هسته ای!/ هنگامی که تیغ «افراط» خودی و غیر خودی نمی شناسد!
20 فروردين 1394 ساعت 19:10
بعضی می گویند "توافق قرن" و برخی می گویند "ایران ذلیلانه به فروش رفت"؛ فکر میکنم هر دو طرف خیلی خوشحال و خیلی ناراحت از پیش جملات شان را آماده کرده اند!
حافظ نیوز/ سجاد زارع - سرویس سیاسی - «بعضی می گویند "توافق قرن" و برخی می گویند "ایران ذلیلانه به فروش رفت"؛ فکر میکنم هر دو طرف خیلی خوشحال و خیلی ناراحت از پیش جملات شان را آماده کرده اند!» این تعبیری است که یکی از کارشناسان مطرح رسانه ای کشورمان در توضیح برخی تیترهای خبری و تعابیر شخصیت های سیاسی در خصوص تفاهم نامه هسته ای لوزان سوئیس بکار برده است. در حالی که رهبر انقلاب در دیدار مداحان کشور می گویند: «اگر از من سؤال شود که شما موافق مذاکرات اخیر هسته ای هستید یا مخالف، می گویم نه موافق هستم و نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است» اما این تعبیر گویا برای برخی جریانات سیاسی و دانشجویی جا نمی افتد تا آنجا که مذاکره کنندگان هسته ای که از سوی رهبر انقلاب امین خوانده می شوند را خائن به آرمانهای ملت و توافقنامه ای که هنوز امضا نشده است را ترکمانچای دوم می نامند!
و اما تیغ این افراط گری تا آنجا می بُرَّد که سردمداران این غائله تیغ خود را نه فقط به روی مذاکره کنندگان هسته ای و تیم دیپلماسی دولت، بلکه بر روی هرکس که نظر مثبتی در این خصوص داشته باشد نیز برمی کشند. متاسفانه طی چند روز گذشته فضای مجازی و برخی شبکه های اجتماعی، از سوی جریاناتی افراط گرا به محلی برای تاخت و تاز ناجوانمردانه به دو فرمانده ارشد نظامی کشور به دلیل حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای و مذاکرات صورت گرفته شده است؛ آن هم به این دلیل که سرلشکر جعفری می گوید فرزندان انقلاب در نبرد دیپلماتیک از حقوق ملت دفاع کرده اند و سرلشکر فیروزآبادی نیز در جایی دیگر ضمن تبریک موفقیت تیم مذاکره کننده هسته ای از تلاش مقام ریاست جمهوری و کارگزاران و تلاش گران این عرصه به ویژه وزیر امور خارجه سپاسگزاری می کند.
برای جماعتی که این روزها تیغ نقد غیر منصفانه به دست گرفته اند گویا اهمیتی ندارد آنکه او را مورد خطاب غیر منصفانه قرار می دهند سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد که سپاه قدس در زیرمجموعه او امروز در پهنه بسیار وسیعی از منطقه در حال پاسداری از آرمانهای انقلاب و در خط مقدم مبارزه با داعش و صهیونیسم و غیره است و یا سرلشکر فیروزآبادی بالاترین مقام ستادی در نیروهای مسلح ایران! به عبارت صحیحتر برای این جماعت اینکه که هستی مهم نیست! اگر موافق توافق هسته ای باشی باید تخریب شوی و تحلیلهایت بی ارزش شود.
در همین زمینه طی چند روز گذشته در یکی از بیانیه های رسمی منتشر شده از سوی جمعی از تشکل های دانشجویی خطاب به سرلشکر جعفری و فیروزآبادی آمده است: «... به نظر می رسد اصل حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای و دفاع از یکپارچگی نظام در مذاکره با بیگانگان، باعث به اشتباه افتادن برخی افراد در مواجهه با بیانیه (توافق نامه) لوزان سوئیس شده است. آن اشتباه راهبردی هم فتح الفتوح خواندن بیانیه لوزان و آن را حاصل مجاهدت دیپلماتیک دانستن است. براستی آیا این توافق نامه پیروزی بزرگ بود؟ آیا تن دادن به معاهده ای که طی آن امتیازات مافوق تصور در صنعت هسته ای -به ویژه نظارت های فرا تر از پروتکل الحاقی و باز گذاشتن دست بیگانگان برای جاسوسی از مراکز نظامی- و در مقابل وعده نسیه و مبهم رفع تحریم ها داده شده، پیروزی بزرگ است؟
به نظر ما حداقل مقامات نظامی کشور بایستی روبه روی این ابهامات موضع جدی بگیرند نه آنکه آن را تبریک هم بگویند. موضوعی که شوربختانه در نامه سوال برانگیز رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح هم دیده شد و با بی تدبیری، موجب تنزل موضع کشورمان در مذاکرات گردید...»
همانگونه که ملاحظه می شود، احساسی برخورد کردن با موضوع مذاکرات هسته ای و پیش داوری کردن، سبب شده است عده ای ازجریانات سیاسی و دانشجویی هم خود و هم برخی از آحاد جامعه را به اشتباه بیاندازند این در حالی است که هنوز فکت شیت ایرانی منتشر نشده و بالاتر از آن، اصل توافق هسته ای امضا نشده و بنا بر گفته هم طرف ایرانی و هم طرف غربی، هنوز مسائل مهمی هست که باید حل شود؛ بنابراین نخستین نتیجه ای که می توان گرفت این است که بنا بر تعبیر صحیح رهبر انقلاب، هنوز هیچ چیز حاصل نشده است پس این همه داد و فریاد و «تکفیر خودی ها» برای چیست؟
به نظر می رسد آنچه که در شرایط فعلی فارغ از نتیجه مذاکرات سوئیس تبدیل به یک دغدغه جدی شده است، تلاش عده ای برای دوقطبی کردن فضای جامعه و تقسیم گروه هایی از جریانات سیاسی و دانشجویی به موافقان و مخالفان توافق هسته ای است که نتیجه ای جز التهاب آفرینی نخواهد داشت. بنابراین، بهتر آن است گروه های سیاسی و دانشجویی اگر رهبر انقلاب را فصل الخطاب می دانند، به این نکته توجه ویژه داشته باشند که: «من از توافقی که عزت ملت ایران را تأمین کند، صددرصد حمایت می کنم و اگر کسی بگوید که رهبری با رسیدن به توافق مخالف است، سخن خلاف واقع گفته است.» بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مداحان کشور
کد مطلب: 6036