۵۰ درصد بنگاه‌های کوچک تعطیل شده اند

16 اسفند 1393 ساعت 10:23

یک کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه بزرگترین ضربه به بنگاه ها از ناحیه بی توجهی به بنگاه ها خُرد و کوچک است گفت: تقویت صنایع در بنگاه های کوچک استراتژیک و خاص ، بهترین مسیر برای رشد و توسعه اشتغال است.


به گزارش حافظ حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با تسنیم، درباره ارزیابی خود از بازار کار گفت: به دلیل عدم بستر سازی و ظرفیت سازی در بازار کار کشور تعداد زیادی از مشاغل را از دست دادیم.وی بابیان اینکه بنگاه های کوچک بهترین بستر برای ایجاد اشتغال است افزود:صنایع بزرگ در کشور ما صنایع دولتی و پایدار مثل نفت و فولاد و ... هستند که با تغییر دولت ها ظرفیت آنها تغییر چندانی نمی کند.
حاج اسماعیلی بیان کرد: صنایع دربنگاه های کوچک استراتژیک و خاص است و بهترین مسیر برای رشد و توسعه اشتغال است. مقیاس و معیار دقیق تر برای سنجش میزان بیکاری و برنامه های دولت ها در حوزه بازار کار بنگاه های کوچک است. بنگاه های کوچک بعد از هدفمندی و تحریم ها آسیب های بسیار جدی دیدند و به شدت مورد تهدید واقع شدند. انتظار این بود که اولین اقدام دولت رسیدگی به بنگاه های کوچک باشد.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ درصد بنگاه های کوچک بعد از مشکلاتی که درباره تحریم ها اتفاق افتاد بسته شده اند گفت: انتظار ما از دولت درباره ۵۰ درصد باقی مانده است. اگر دولت یازدهم برای ۵۰ درصد باقی مانده در سال آینده برنامه مشخصی نداشته باشد، میزان بیکاری در سال آینده افزایش و بازار کار با تهدید های جدی تری مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت تا کنون هیچ اقدام حمایتی برای بنگاه های کوچک انجام نداده است. بنابراین معیارمان بنگاه های کوچکی است که در بخش خدمات فعال هستند. آمارها بیانگر این است که در سال ۹۳بیش از ۲۰۰ هزار شغل از دست رفته است, چرا که حمایتی از بنگاه های کوچک انجام نشده است. ۵۰ درصد اشتغال موجود در بنگاه های کوچک است بنابراین می طلبد دقت زیادی در این زمینه صورت گیرد.
حاج اسماعیلی با تاکید بر اینکه بنگاه های کوچک بیش از ۷۰ درصد اشتغال را دارند اظهار کرد:از آنجایی که در کشور ما نرخ اشتغال در بخش خدمات بالاست, بیشتر شرایط اشتغال مربوط به بنگاه های کوچک است. هر چقدر وضعیت مردم از لحاظ قدرت خرید و میزان درآمد ضعیف تر باشد، بخش خدمات آسیب بیشتری می بیند.
این کارشناس بازار کار با تأکید بر اینکه یکی از بخش هایی که در دولت یازدهم به صورت جدی آسیب دید بنگاه های کوچکی بود که مورد حمایت قرار نگرفت ادامه داد: عده ای از کارجویان ایرانی به برخی مشاغل مانند چوپانی تمایل ندارند به همین دلیل از افاغنه استفاده کرده ایم.
وی گفت: این افاغنه نبودند که برخی مشاغل را اشتغال کردند بلکه کارفرمایان ایرانی فرصت طلبی کرده و از نیروی کار ارزان استفاده کردند.دور زدن قانون کار و عدم رعایت روابط کار باعث شده تا برخی حرفه ها به خارجی ها واگذار شود و نیروی کار ایرانی تمایلی به حضور در این بخش نداشته باشد.
حاج اسماعیلی اظهار کرد: به صورت کلی برخی مشاغل مانند کشاورزی و دامپروری نسبت به دهه های گذشته در ایران روند نزولی را طی کرده و تعداد اشتغال زایی در این بخش ها به شدت افت کرده است، اما مسئله امروز این است که دولت برای ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و افراد صاحب دانش برنامه ای ندارد.
این کارشناس بازار کار افزود: دولت برخی سیاست های گذشته مانند بنگاه های کوچک و مشاغل خانگی که اتفاق در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند را متوقف کرده، در حالی که بزرگترین ضربات وارد شده به بازار کار از ناحیه بی توجهی به واحدهای خُرد و کوچک بوده است.
حاج اسماعیلی ادامه داد: نباید انتظار داشته باشیم که افراد تحصیل کرده متقاضی کار به سمت چوپانی بروند.چرا که در این بخش می توان از نیروهای کار ساده و فاقد دانش آکادمیک نیز استفاده کرد.


کد مطلب: 5327

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/5327/۵۰-درصد-بنگاه-های-کوچک-تعطیل-شده-اند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir