محمد خباز: برخی ها دلواپس منافع از دست رفته خود هستند/ رییس صداوسیما در رفتار خود تجدید نظر کند

4 خرداد 1393 ساعت 12:44

وقتی همایش دلواپسی برگزار می کردید که اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اتفاق افتاد، زمانی که بنا به گزارش تحقیق و تفحص مجلس چوب حراج به تأمین اجتماعی زده شد، زمانی باید دلواپس می بودید که 4 قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت صادر شد. سوأل اینجاست که چرا هنگام برگزاری همایش میلیاردی ایرانیان خارج از کشور، آقایان اظهار دلواپسی نمی کردند. آن موقعی باید دلواپس می بودید که اختلاس 9 هزار میلیارد تومانی که در نوع خود بزرگترین اختلاس در جهان بشریت و سیستم دولتی است



اخیراً همایشی با عنوان «دلواپسیم» برگزار شد. تحلیل شما به عنوان یک فعال سیاسی از چرائی برگزاری این همایش چیست؟
زمینه و علت اصلی آن به انتخابات ریاست جمهوری 1392 باز می گردد. در این انتخابات تعدادی از افراد علی رغم تمامی تلاش ها 4 میلیون رأی بدست آوردند و به جای تمام تلقی کردن انتخابات و دست بیعت دادن به مردم و هماهنگ شدن با رأی و خواست آن ها، از روز او ل شروع به سنگ اندازی، مخالفت کردن و حاشیه سازی علیه دولت منتخب مردم کردند. این گروه ها در صدد القای این باور به مردم هستند که دولت یازدهم توان حل معضلات و مشکلاتی را که خود این گروه ها در 8 سال گذشته برای مردم و کشور به وجود آورده اند، ندارد. هدف محوری آن ها این است که ما یک رئیس جمهور 4 ساله داشته باشیم.

این گروه ها برای نیل به این هدف چه دستور کاری در پیش دارند؟
این گروه ها بر اساس هدفی که گفتم شروع به حاشیه سازی کرده و برای تحقق این هدف اتاق فکر تشکیل داده ‍ اند.

به طور مشخص می فرمایید که این اتاق فکر چه هدفی را دنبال می کند؟
این اتاق فکر مسئولیت بحران سازی و برعکس جلوه دادن حقایق و آرگاندیسما(بزرگ نمایی) کردن مشکلات کوچک با تبلیغات وسیع را دنبال می کند.

خوب در مورد همین اقدام اخیر برگزاری همایش دلواپسیم آیا ضرورتی برای انجام آن و بروز این شکل به اصطلاح دلواپسی ها وجود داشت؟
در این زمینه سوأل مشخص من از این گروه ها این است: کشور 8 سال در اختیار شما بود زمانی که مدیریت کشور را بر عهده گرفتید اوضاع به چگونه بود و زمانی که تحویل دادید چگونه؟
زمانی که تحویل گرفتید تورم 5/11 درصد بود و زمانی که تحویل دادید 43 درصد. نقدینگی بخش خصوصی 70 هزار میلیارد تومان بود، زمانی که تحویل دادید، 520 هزار میلیارد تومان، معوقه های بانکی ناچیز بود اما در حال حاضر 82 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی داریم. در یک کلام وقتی کشور را تحویل دادید هیچ چیز سر جای خودش نبود.
وقتی همایش دلواپسی برگزار می کردید که اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اتفاق افتاد، زمانی که بنا به گزارش تحقیق و تفحص مجلس چوب حراج به تأمین اجتماعی زده شد، زمانی باید دلواپس می بودید که 4 قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت صادر شد. سوأل اینجاست که چرا هنگام برگزاری همایش میلیاردی ایرانیان خارج از کشور، آقایان اظهار دلواپسی نمی کردند. آن موقعی باید دلواپس می بودید که اختلاس 9 هزار میلیارد تومانی که در نوع خود بزرگترین اختلاس در جهان بشریت و سیستم دولتی است در دولت پاک دستان صورت گرفت. به باور من هدف برگزاری همایش هایی از این دست جز تخریب دولت نیست. القای دلواپسی به جامعه توسط این گروه ها با هدف اصلاح نیست. ترکیب جلسات و افراد حاضر در جلسات اتاق فکر آن ها به روشنی مؤید این امر است که آن ها چیزی جز تخریب دولت را نشانه نرفته اند. این گروه ها به جای مزمت گذشته تنها به فکر بحران زایی هستند.

آقای خباز آیا این گروه ها واقعاً دغدغۀ مردم و منافع آن‍ ها را دارند؟
به هیچ وجه. این گروه ها دلواپس مردم نیستند، بلکه دلواپس منافع از دست رفته خود هستند.

با استناد به این گفتۀ شما، پس استدلال این گروه ها در برگزاری این دست همایش ها چیست؟
به نظر بنده هیچ استدلالی در پس این قبیل اقدامات آن وجود ندارد جز حسادت و در عین حال ترس این گروه ها در از دست دادن مجلس در جریان انتخابات پیش روی این نهاد. این گروه ها خوب می دانند که در شرایط حاضر مردم به آگاهی رسیده اند و دیگر حاضر نخواهند شد، کشور با تفکر حامی این گروه ها اداره شود. این گروه ها هیچ گونه استدلالی ندارند بلکه با بی منطقی مسائل را پیش می برند.
 
علاوه بر این همایش دلواپسیم، اقدام این گروه ها در تحریف مراسم سوگواری حضرت فاطمه را چگونه تحلیل می کنید؟
نخست باید اشاره کنم که مراسم حضرت فاطمه و سالگرد شهادت ایشان در نوع خود بی نظیر بود و باید همه کسانی که علاقمند به کشورند از برگزارکنندگان آن قدردانی می کردند؛ ولی متأسفانه شما دیدید که این گروه ها با این مسأله چگونه برخورد کردند. این گروه ها با منطق بی منطقی خود به این نکات توجه نکردند که اولاً این مراسم برای حضرت فاطمه بود و نه جلسۀ شخصی. در ثانی این مراسم کاملاً زنانه بود، ثالثاً در جریان آن خانم های سفرای خارجی حاضر در کشور ذکر مصیبت های حضرت فاطمه را شنیدند؛ سخنران آن جلسه نیز از بانوان برجسته، خانم الهه قمشه ای بود. رابعاً در این مراسم لباس های خانم های ایرانی به عنوان الگوی پوشش ایرانی به نمایش گذاشته شد و در آخر اینکه به 5 نفر از خانم های نیکوکار که ثروت خود در امور خیر به کار گرفته بودند یک سکه و یک لوح تقدیر داده شد.
خوب دیدیم که این گروه های افراطی این مسأله را کاملاً برعکس جلوه دادند و گفتند به هر میهمانی 5 سکه داده شد و اسراف و تبذیر صورت گرفته است؛ در صورتی که این امر خلاف واقع بود و این ها مسأله را برعکس جلوه دادند.
 
به خوبی شاهدیم که این گروه ها در چارچوب نگاهی ماکیاولیستی هرگونه اخلاق را زیر پا گذاشته و حتی سعی در لکه دار کردن شخصیت رئیس جمهور محترم دارند. این قبیل اقدامات را چگونه تحلیل می کنید؟
از آن جا که شخصیت رئیس جمهور محترم روز به روز در صحنه های داخلی و بین المللی بیشتر شناخته می شود، لذا این آقایان حسادت دارند. این افراد می ترسند که در صورت موفقیت رئیس جمهور در تحقق وعده های خود، تفکر حامی او می تواند مدیریت بقیۀ ارکان و نهادهای حکومتی را در فرایندی کاملاً دموکراتیک و انتخاباتی از دست این گروه ها بیرون آورد. این گروه ها نگران از دست دادن منافع خودند و از ثبات پیدا یافتن کشور می ترسند چرا که عده ای از تحریم ها بهره می بردند و در شرایط حاضر نان دانی آن ها در حال بسته شدن و منافع شان به خطر افتاده است. به همین علت متأسفانه این گروه ها با بی اخلاقی تمام حیثیت ستون اصلی دولت یعنی شخص ریاست محترم جمهوری را نشانه گرفته اند.

چرا قوۀ قضاییه با این ناقضان قانون و لگدمال کنندگان اخلاق در جامعه برخورد جدی و قاطع نمی کند؟
به درستی انتظار همگان این است که قوۀ قضاییه به عنوان فصل الخطاب و مدعی العموم وارد این ماجرا شود و اجازه ندهد که این نوع برخوردهای غیرقانونی ادامه یابد. به زعم من اگر در آن روزی که در سالگرد ارتحال امام خمینی، سخنرانی حاج سیدحسن خمینی به هم زده شد و یا مراسم مجلس در قم به هم زده شد با این گروه ها و افراد برخورد و مقابله می شد، امروز این اتفاقات تکرار نمی شد؛ چراکه این گروه ها و افراد حد یقفی ندارند چون شیطان حد یقفی ندارد. به باور قلبی من قوۀ قضاییه باید با این افراد و گروه ها مقابله کرده و مطابق رسالت خود در این زمینه عمل کند و از لکه دار شدن حیثیت مسئولان جلوگیری کند.

در خاتمۀ گفتگو می خواهم تحلیل شما را در قبال برخورد ناروا، یکجانبه و به دور از عدالت رسانۀ ملی در قبال دولت یازدهم را بدانم؟ به باور شما مظلومیت و محرومیت دولت یازدهم در حوزۀ بهره مندی از رسانۀ ملی ناشی از چیست؟
این مظلومیت که بیان کردید ناشی از این است که عده ای گمان می کنند رسانۀ ملی ملک طلق آن هاست در حالی این گونه نیست و این رسانه ملک طلق و حیات خلوت کسی، گروهی و یا جریانی نیست. رسانۀ ملی نباید میان دولت ها تمایز قائل شود. در دولت گذشته شاهد بودیم که همین رسانه کوچکترین مسائل را بزرگ نمایی می کرد. انتظار می رود که این رسانه شرایطی فراهم آورد که به رأی مردم احترام گذاشته شود. امروز رئیس جمهور ادیب و فاضل ما وقتی سخن می گوید انتظار می رود که سخنان ایشان پخش شود اگرچه ممکن است که سخنان ایشان به مذاق عده ای خوش نیاید.

راهکار مشخص شما برای برون رفت و رفع این معضل چیست؟
راهکار مشخص من این است که صدا و سیما و شخص رئیس این سازمان در رفتار و عملکرد خود تجدیدنظر کنند؛ چراکه در صورت ادامۀ این روند در بلندمدت، اعتماد مردم به این رسانه از دست خواهد رفت. خود آقایان می گویند رغبت مردم به ماهواره و کانال های بیگانه روز به روز بیشتر می شود. علت این امر این است که ما آب شیرین و خوش گوار در اختیار مردم قرار نمی دهیم. این بزرگترین لطمه و خطری جدی است و علت این که ماهواره ها تا این حد گسترش پیدا می کنند عملکرد نامطلوب صدا و سیماست و در یک کلام راه حل این معضل این است که رسانۀ ملی حقایق کشور را بدون دخل و تصرف انعکاس دهد.

گفتگو: مسلم بیگی


کد مطلب: 4794

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/4794/محمد-خباز-برخی-دلواپس-منافع-دست-رفته-خود-هستند-رییس-صداوسیما-رفتار-تجدید-نظر-کند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir