خبرگزاری فارس جزو یکی از با سابقه ترین و حرفه ای ترین خبرگزاری های ملی به شمار می رود. طی چند سال گذشته، به طور مشخص دو بار این خبرگزاری توانست در عرصه اجتماعی و سیاسی موفق و تاثیر گذار عمل کند و بسان یک رسانه انقلابی، قدمی در راه آرمانها و ثبات سیاسی نظام بردارد. یک مورد در فتنه سال 88 و با تبیین صحیح و به موقع ابعاد آشوبها و دست های پشت پرده و انعکاس وقایع، و یک مورد در تقابل و تبیین جایگاه جریان انحرافی.
فارق از این پیشینه مثبت، طی چند ماه گذشته شاهد بوده ایم که این خبرگزاری بر خلاف مشی سابق خود، به اتخاذ رویکردهایی روی آورده است که می توان آن را در تضاد با رویکردهای مثبت و سابق این خبرگزاری قلمداد کرد.
مورد اول:
طی چند روز گذشته، خبری در فضای مجازی پخش شد که به زودی به پربازدید ترین و جنجال برانگیز ترین خبر برخی رسانه های مجازی داخلی تبدیل شد. خبر، ازدواج قریب الوقوع محمد مرسی با یک زن خواننده و مدل مسیحی مصری بود. خبری که منشا آن خبرگزاری فارس بود، بعد از آن بود که دیگر سایت های خبری با پرداختن به این موضوع عملا یک موج خبری را ایجاد کردند. با نگاهی به این پدیده رسانه ای، سوالی به ذهن مخاطب هوشیار متبادر می شود که چرا فضای سایت های خبری و حتی خبرگزاری های ارزشی، زردنویسی و شایعه نگاری را می پسندند و به دنبال جذب مخاطب و افزایش کلیک به هر وسیله ای هستند؟منبع خبر خبرگزاری فارس، روزنامه الدیار است. جالب آنکه این روزنامه هم "منابعی در کاخ ریاست جمهوری مصر!!!" را به عنوان منبع معرفی نموده است. در ادامه الدیار می افزاید: اقدامات لازم برای ازدواج "هیفاء مرعی" مشهورترین و زیباترین دختر مسیحی با مرسی در حال انجام است و از سه ماه پیش گفتوگوهایی بین دو طرف در مورد این ازدواج در جریان است.
حال سوال اینجاست در شرایطی که تمام تلاش رسانه های وابسته به غرب، در جهت سکولار جلوه دادن انقلاب مصر و تلاش برای دوری هرچه بیشتر مرسی از آموزه های اسلامی است، انتشار این خبر آیا در راستای سیاست های خبری غرب محسوب نمی شود؟
مورد دوم:
یکی از مهمترین عوامل تلاطم بازار ارز و سکه، پوشش رسانه ای گسترده نسبت به کوچکترین تحولات آن و بحرانی نشان دادن شرایط حاکم بر بازار است. حتی اگر شرایط بازار سکه و ارز به خودی خود بحرانی باشد، قطعا پوشش رسانه ای گسترده این بحران بر دامنه آن خواهد افزود چرا که القای پراهمیت جلوه دادن این نوسان قطعا بر هدایت هرچه بیشتر نقدینگی به سوی بازار سکه و ارز می افزاید و خود به عاملی جهت افزایش تقاضا مبدل خواهد شد. طی چند مدت اخیر که بازار ارز و سکه دچار تلاطم بود، خبرگزاری فارس اقدام به پوشش گسترده تحولات و حواشی بازار پرداخت به نحوی که یکی از تیترهای درشت این خبرگزاری طی این مدت، آخرین تحولات و حتی کمترین تغییر قیمتهای بازار بود، گویا در شرایط فعلی هیچ مساله ای به اهمیت آخرین قیمت بازار سکه و ارز و نوسانات آن نیست! امری که حتی اعتراض ریاست محترم جمهور را نیز بر علیه این خبرگزاری برانگیخت.
مورد سوم:
این خبرگزاری در حالی نسبت به نشان ماسونی میدان فردوسی که توسط شهرداری تهران نصب شده است، معترض است که همین نشان ماسونی در آرم این خبرگزاری موجود است و تا کنون مسئولان این خرگزاری پیرامون آن توضیح قانع کننده ای نداده اند!