16 آذری متفاوت!

16 آذر امسال «روز دانشجو» بود یا «روز دولت»؟! / روحانی: لازم نیست عده ای تازه به دوران رسیده نگران ارزش ها باشند!

17 آذر 1393 ساعت 2:22

مراسم 16 آذر امسال، رنگ و بویی متفاوت از سالهای پیش به خود گرفت.


به گزارش "حافظ نیوز" مراسم 16 آذر امسال، رنگ و بویی متفاوت از سالهای پیش به خود گرفت. لغو گسترده برنامه های سخنرانی چهره های اصولگرا و ارزشی همچون همسر شهید علیمحمدی، حسین شریعتمداری، محمود نبویان و تنی چند از دیگر چهره های جریانات مختلف اصولگرا و از سوی دیگر، حضور و سخنرانی برخی چهره های افراط گرای اصلاح طلب همچون هادی غفاری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، روز دانشجوی امسال را «سفارشی» و «طراحی شده به نفع یک جریان خاص» رقم زد.
 
رئیس جمهور: برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند
حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ایران، طی سخنانی ضمن تبریک این روز گفت: خوشحالم در دانشگاهی به مناسبت ۱۶ آذر حضور دارم که این دانشگاه جزء اولین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۱۶ آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است، جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است، جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است.
روحانی ادامه داد:‌ در دهه ۱۳۳۰ حادثه ۱۶ آذرماه درخشش خاصی داشت که شریعت رضوی، قندچی و بزرگنیا دانشجویان به خون خفته‌ای بودند که توانستند پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز در بیاورند.
وی با بیان اینکه برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصر کنند، گفت: جنبش دانشجویی حرکتی برای استقلال و ضد استعمار است.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است، اظهارداشت: این حرکت هم برای استقلال و ضد استعمرا است و هم برای آزادی و استبداد است، هم برای وطن‌خواهی و عشق به وطن و هم برای انواع ظلم‌ستیزی‌هاست.
روحانی با بیان اینکه عده‌ای بودند و هنوز هم هستند که جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند اظهار داشت: ‌آنان اگر جنبش دانشجویی را می‌دیدند از سر نفرت سر بر می‌گرداندند اما امروز کسی نیست که منکر جنبش دانشجویی شود گرچه برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند.
رئیس‌جمهور کشورمان اظهار داشت: ۱۶ آذر حوادثی دارد در شأن نزول خودش که در دهه ۴۰ حوادثی با شرایط خود دارد اما اساس جنبش دانشجویی یک حرکت مستقل وجود دارد و خواهد داشت.
روحانی اظهار داشت:‌ جنبش دانشجویی یعنی حرکت جامعه دانشگاهی در دورانی مشخص، حزب ممکن است امتداد داشته باشد و عده‌ای تا اخر عمرشان عضو حزب باشند اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوی ادامه دارد اما به مفهوم عضویت در یک دانشگاه به عنوان کسی که دانش را می‌آموزد دوره‌ای چهارساله، شش‌ساله و هشت ساله دارد.

از گوجه تا انرژی هسته ای به دولت انتقاد می کنند
روحانی ادامه داد: ما در شرایط خاصی قرا رگرفتیم که در این شرایط خاص دانشجو نیز باید پیشتاز باشد البته که من قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد، دانشجو باید دیده‌بان و ناظر باشد و دانشجو باید نظارت کند و اگر دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد کند لا اقل نسبت به دولت انتقاد کند چرا که این را به این دلیل گفتند که دیوار دولت از همه دیوارها کوتاه‌تر است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در هر مناسبتی از گوجه‌فرنگی تا انرژی هسته‌ای نسبت به دولت انتقاداتی مطرح می‌شود خاطرنشان کرد: دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می‌کند و ما بدون نقد نمی‌توانیم پیشرفت کنیم چرا که انتقاد و پژوهش و علم دو روی یک سکه هستند.

دولت از نقد استقبال می کند
رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما نیازمند پرسشگری، نقد، پژوهش، هستیم خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشجو دانش‌پژوهی و دانشجویی است اما اینها تنها وظیفه یک دانشجو نیست و دانشجو به دانشگاه نمی‌آید که از لحاظ علم و دانش پله‌های پیشرفت را طی کند بلکه وی می‌خواد از لحاظ فرهنگ احساس مسئولیت، مشارکت اجتماعی و از لحاظ نقادی قدرت پیشرفت کند.
وی با بیان اینکه دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست، خاطرنشان کرد:‌ دانشجو در پی عالم است و دانشجو به عنوان بهترین نمونه منتقد پرنشاط دولت است و قدرت، حاکمیت،‌ دولت و همه آنهایی که صاحب قدرت در جامعه هستند باید به نقد افتخار کنند.
وی با بیان اینکه بالاتر از پیامبر کسی را نداریم که در میان اصحاب و یارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود، تصریح کرد: مولایمان امیرالمؤمنین در دوران حکومتش از نقد و نقادان استقبال می‌کرد.
وی با بیان اینکه دولت به سهم خودش از نقد استقبال می‌کند اظهار داشت: دانشجو علاوه بر مسئله دانش‌پژوهی و رسیدن به مرتبه کمال باید احساس مسئولیت کند و بداند عضو این جامعه است و از محیط داخلی و خارجی تأثیرپذیر است.
رئیس قوه مجریه در پایان با تبریک روز دانشجو گفت: از تلاش‌های هاشمی و فرهادی برای نگاهی که خواست مردم است سپاسگذاری می‌کنیم.
 
چگونه در روز دانشجو اتحادیه‌های دانشجویی اجازه صحبت در حضور رئیس جمهور ندارند؟
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن اعتراض به عدم امکان سخنرانی دانشجویان در حضور رئیس جمهور در ۱۶ آذر، اعلام کرد: سنت حضور دانشجویان در دیدار با مسئولین نظام، خصوصا دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و اظهار نظر درباره مهم‌ترین مسائل حکومتی و کشور، سنت دیرینه و جا افتاده‌ای است که می‌باید مورد توجه همه مسئولین کشور باشد. در این میان دیدار مقام ریاست جمهوری با دانشجویان در روز دانشجو در ۱۶ آذر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
متاسفانه طی دوبار حضور جناب آقای دکتر روحانی در دانشگاه، جلسه‌ای که باید با حضور و شنیدن نقطه نظرات نمایندگان دانشجویان درهم می‌آمیخت با حضور کارمندان و برخی اساتید، تبدیل به جلسه‌ای خشک و بی‌روح و سخنرانی یک طرفه شده است.
انتظار می‌رفت که با اعتراضات دانشجویان به نحوه برگزاری دو برنامه قبلی، تغییری در روند حضور رئیس جمهور در دانشگاه و رفع تکدر خاطر ایشان و مسئله حضور و صحبت تشکل‌های دانشجویی در این برنامه ها اتفاق افتد. که متاسفانه این اتفاق و تغییر با حذف صحبت‌های تمامی نمایندگان تشکل های دانشجویی انجامید و در نهایت گفته شد که دو تشکل از ۵ اتحادیه رسمی موجود در کشور به بیان نقطه نظرات خود بپردازند.
اطرافیان رئیس محترم جمهور گویی خوش ندارند که صدای تمام تشکل های دانشجویی به گوش رئیس جمهور برسد. نحوه حضور تشکل‌های دانشجویی در مراسم روز ۱۶ آذر امسال در دانشگاه علوم پزشکی ایران مایه ناامیدی و دلسردی از اطرافیان رئیس جمهور و برگزار کنندگان مراسم است.
چگونه در مراسمی که به نام روز دانشجو برگزار می‌شود مهم‌ترین و بزرگترین اتحادیه‌های دانشجویی کشور که نماینده ده‌ها دفاتر خود در دانشگاه های سراسر کشور هستند از حضور و سخنرانی در این مراسم محروم می‌شوند و تنها دو تشکل دانشجویی فرصت حضور و سخنرانی پیدا می کند؟
این رویه در صورتی است که انجمن اسلامی دانشگاه تهران تنها یک دفتر و نهایتا یک دانشگاه است و چون وابسته به جریان نور چشمی وابسته به اصلاح طلبان است امکان حضور و سخنرانی را پیدا می‌کند.
اما باز هم امیدواریم رئیس جمهور در این اجحاف بزرگ و محرز ورود پیدا کند و اجازه دهند که نمایندگان تمام اتحادیه‌های دانشجویی بتوانند بدون هیچ مشکلی جلو رئیس جمهور خود صحبت کنند.


بسیج دانشجویی هم از حضور در مراسم ۱۶ آذر انصراف داد
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اعتراض به سانسور اتحادیه‌های دانشجویی توسط دولت برای سخنرانی در مراسم ۱۶ آذر، گفت: به احترام دانشجویان و جامعه دانشگاهی کشور در مراسم ۱۶ آذر با حضور رئیس‌جمهور شرکت نمی‌کنیم.
علیرضا امیرآبادی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با فارس، در واکنش به کم بودن زمان سخنرانی نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در حضور رئیس جمهور، گفت: این اقدام که توهین به دانشجویان و جامعه دانشگاهی است.
وی افزود: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران به احترام دانشجویان و جامعه دانشگاهی از سخنرانی و ارائه نقطه نظرات در حضور رئیس جمهور در مراسم ۱۶ آذر انصراف داده است.


۱۶ آذر امسال را باید روز دولت بنامیم نه روز دانشجو
همچنین،‌ محمدودود حیدری رئیس سازمان بسیج دانشجویی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: امروز ۱۶ آذر است، روزی که منقش به نام دانشجو شده است که دو ویژگی استکبار‌ستیزی و دانشجو بودن آن روز از ویژگی‌های این روز است. ۱۶ آذر روزی است که باید دانشجویان صحبت کنند و در مورد آرمان‌گرایی‌شان سخن بگویند، اما امسال اینگونه نیست.
حیدری تاکید کرد: ۱۶ آذر امسال تفاوت فاحشی با سال‌های گذشته دارد و اینکه امروز را می‌توانیم روز دولت بنامیم تا روز دانشجو و این موضوع در ذهن دانشجویان ثبت خواهد شد. ما نگاه امنیتی دولت را در این روز مشاهده می‌کنیم از جمله لغو سخنرانی منتقدین دولت در دانشگاه‌ها مانند لغو سخنرانی شریعتمداری در دانشگاه امیر‌کبیر و همچنین لغو سخنرانی حجت‌الاسلام نقویان و رسایی.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که برخی منسوبین به فتنه در شهرهای اطراف تهران مجوز سخنرانی دریافت کردند. امروز دولت جلسه‌ای را ساماندهی می‌کند که افراد آن از پیش تعیین شده‌اند که در آن جلسه اجازه حضور و سخنرانی نمایندگان دانشجویان را نمی‌دهند. در حقیقت ۱۶ آذر ۹۳ به خود رنگ دولتی دارد نه دانشجویی.
منابع: فارس - مهر - جهان


کد مطلب: 4452

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/4452/16-آذر-امسال-روز-دانشجو-یا-دولت-روحانی-لازم-نیست-عده-تازه-دوران-رسیده-نگران-ارزش-باشند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir