قادری:نمی توان روی نظرات کسانی که میهمان فارس هستند متمرکز شد/ذوالانوار:دولت در بحث تولید نگاهش را عوض کند،چگونه پول دارند از چین بخرند اما پول ندارند از خودی بخرند؟!

11 تير 1393 ساعت 13:10

جعفر قادری با تصريح اينكه براي راه‌اندازي
فارس ايرلاين بين مديران و مسئولان بومي استان اجماع نظر وجود دارد، گفت:
نمي‌توان در مباحث بلند مدت روي نظرات برخي افراد كه چندصباحي ميهمان فارس
هستند متمركز شد.


جعفر قادري در یک کنفرانس خبری گفت: اگر در شرايط عادي قرار داشتيم مي‌شد با استفاده مطلوب از ظرفيت‌هاي موجود صرفه‌جويي كرد اما واقعيتي كه در كشور وجود دارد اين است كه تا به‌حال ايرلاين‌هاي دولتي و وابسته‌به نهادهاي عمومي غيردولتي، كارآيي لازم را نداشته‌اند.
وي اضافه كرد: شركت‌هاي هواپيمايي هما و آسمان در طول سال‌هاي گذشته هم به دليل تحريم‌ها و هم مشكلات مديريتي نتوانسته‌اند از ظرفيت موجود استفاده مناسب را داشته باشند و در اين فضا بهترين راه استفاده از ظرفيت بخش خصوصي براي كاستن از فشارها است كه در اين موضوع استان‌هايي كه تعداد زيادي فرودگاه و امكان دسترسي به سرمايه‌گذاران ايراني مقيم خارج و توان جذب به كارگيري سرمايه‌ بيشتري را دارند، وارد شوند.
قادري مزيت فارس را در توان مالي، امكان ارتباط با فارسي‌هاي مقيم خارج از كشور و توان تجميع سرمايه‌ها و ظرفيت‌هاي گردشگري و جذاب براي جلب مسافر و همچنين تعدد فرودگاه‌ها دانست و گفت: در گذشته ما همه تخم‌مرغ‌هايمان را در سبد شركت‌هاي هواپيمايي موجود گذاشته‌ايم و امروز با بروز برخي سوء مديريت‌ها، بيشترين ضربه هم به ما وارد شده است.
وي ايجاد بازار سياه بليط هواپيما و مشكلاتي كه اخيرا به‌دليل بي‌نظمي در پروازها به‌وجود آمده است را يادآور شد و تاكيد كرد: راه‌اندازي يك ايرلاين با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي مي‌تواند در شرايط فعلي مشكلات را مرتفع كند.
قادري همچنين در خصوص تغيير در مديريت‌ها نيز گفت: در گذشته مجمع نمايندگان و استاندار به يك جمع‌بندي رسيده بود كه قبل از طرح موضوع تغيير يك مدير، گزينه‌ها مطرح و نقاط ضعف و قوت آنان بررسي شود و در صورت اجماع، نهايي و موضوع پيگيري شود، اين راهكاري بود براي اينكه اگر فرد توانمندي براي يك پست مطرح و مشخص نشد، لااقل از تخريب مدير فعلي جلوگيري شود.
وي با بيان اينكه مدتي است اين روند متوقف شده و برخي نمايندگان به‌دليل اختلاف نظر با يك مديريا سلايق شخصي، تغيير مديري را پيگيري مي‌كنند يا استانداري راسا عمل مي‌كند، گفت: امروز در انتخاب و پيگيري جابه‌جايي مديران، آتش به‌اختيار شده‌‌ايم! اين موضوع آسيب‌هاي زيادي دارد كه شاهد برخي از اين موارد هستيم.
قادري تصريح كرد: بايد قبول كنيم كه برخي مديران فعلي بعضي دستگاه‌هاي اجرايي استان از مديران مشابه در ساير استان‌ها به‌مراتب توانمندتر و بهتر هستند، روند فعلي به‌هيچ عنوان مناسب نيست و دوستان در استانداري هم بايد متوجه باشند كه اگر تعامل با نمايندگان نباشد و در آينده مدير انتخاب شده نتواند نظر نماينده را در حل و فصل مشكلات تامين كند، نماينده و مجلس هم از اختيارات قانوني خود استفاده مناسب خواهد كرد.
وي در خصوص طرح مباحثي مبني بر انصراف سرمايه‌گذار برج 25 طبقه شيراز براي سرمايه‌گذاري در اين شهر به‌واسطه گسترش مخالفت‌ها و ورود مجلس به موضوع، گفت: در استان همواره مشكلاتي در مباحث زيرساختي براي جذب سرمايه‌گذار داشتيم و داريم، حتي در شهرك‌هاي صنعتي و منطقه ويژه اقتصادي هم حداقل‌ها را نداريم، دسترسي به سيستم بانكي ما ضعيف است و نسبت تسهيلات به سپرده در فارس بين 60 تا 65 درصد بيشتر نيست حال آنكه اين ميزان در اكثر استان‌ها بالاي 80 درصد و گاه تا 100 درصد است.
وي با بيان اينكه نتوانسته‌ايم منابع لازم را در اختيار سرمايه‌گذار قرار دهيم،‌ خاطرنشان كرد: ما در جهت جذب سرمایه‌گذار خارجي هنوز اقدام جدی انجام نده‌ایم و دستگاه‌هاي مختلف نظارتي از جمله بازرسي و برخی تشکل‌های وابسته به دستگاه قضایی و اطلاعات به کوچکترین مسایل گیر می‌دهند، انتظار داریم سخت‌گیری‌ها کممتر شود، متاسفانه برخي اوقات در استان فارس از كاه كوه مي‌سازيم و فضا به شکلی می‌شود که سرمایه گذاران را فراری می‌دهند.
قادري با بيان اينكه فعالان در استان بايد حاشيه امني براي سرمايه‌گذاري داشته باشند، تصريح كرد: نمي‌گوييم با تخلفات برخورد نشود اما مسائل كوچك هم آنقدر بزرگ نشود كه مشكل‌ساز شده و ديگر هيچ‌كس جرات ورود نكند، مثل تخلف يك دستگاه اجرايي كه توسط برخي رسانه‌ها چنان نمايش داده شد كه چه بوده است، با اين شكل كار نمايندگان هم جرات ورود پيدا نمي‌كنند.
وي با بيان اينكه در شهر شيراز و استان فارس از ظرفيت شهرداري استفاده مطلوب نشده است، امكان استفاده از اين ظرفيت در ايجاد ترمينال خارجي فرودگاه شيراز را يادآوري و خاطرنشان كرد: در فارس با تغییر جناح‌ها ساختارها و مسیر حرکت هم تغییر و کل مجموعه‌ها تغییر می‌کند.
قادري تصريح كرد: در ساير استان‌هايي كه موفق عمل‌كرده‌اند مي‌بينيم يك شوراي‌عالي مشورتي وجود دارد كه از تمام گروه‌ها و جناح‌ها و همه دستگاه‌ها و بخش‌ها در آن هستند و با يك تعامل مطلوب در خصوص مسائل بلندمدت و استراتژي‌ها تصميم‌گيري مي‌كنند،‌ اينطور نيسيت كه مثلا يك استاندار غيربومي بيايد و بخواهد استراتژي استان را تعريف كند.
وي اضافه كرد: شورایعالی مشورتی مي‌تواند جهت‌گیری و سياست‌های بلند مدت استان را تعریف کند تا همه مدیران حاضر و بعدی مجبور شوند در آن چارچوب عمل کنند، اين شورا مي‌تواند تركيبي متشکل از نمایندگان مجلس، استاندار، امام جمعه، ادارات امنیتی و ادارات کل موثر در سرمایه‌گذاري‌ها داشته باشند.
قادري ميراث فرهنگي و محيط‌زيست را از موانع بزرگ موجود در استان فارس در مسير سرمايه‌گذاري دانست و با تصريح اينكه اين دو اداره در ساير استان‌ها حتي استان‌هايي نظير اصفهان و يزد به اندازه فارس تاثيرگذاري نداشته و ندارند، گفت: معادني كه در فارس وجود دارد در كرمان هم هست اما مي‌بينيم اين همه حساسيت موجود در فارس در كرمان نيست يا در مباحث ميراثي، ميراث فرهنگي در فارس محدوديت‌هاي وسيع‌تري قائل مي‌شود.
قادري در خصوص عملكرد استاندار فارس نيز گفت: امروز تقابلي بين مديريت ارشد استان فارس و مجمع نمايندگان وجود ندارد، فضاي تخريب و كشمكشي كه قبلا وجود داشت، امروز نيست، اگرچه مديراني كه انتخاب شده‌اند در 95 درصد موارد داراي نگاه سياسي متفاوتي با ما هستند اما فضا با تعامل به‌پيش مي‌رود.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي در عين‌حال گفت: اين تعامل البته كامل نيست و انتظاراتمان برآورده نشده است، در استان فارس حوزه‌هاي كاري را محدود كرده و همه به پاي هم مي‌پيچند، حال آنكه در ساير استان‌ها محدوده كاري وسيع تعريف شده تا همه جاي كار داشته باشند.
قادري با بيان اينكه استاندار فارس مي‌تواند معاون گردشگري داشته باشد و به‌دليل پيوستگي به دريا، معاونت سياسي و امنيتي را از يكديگر جدا كند، گفت: در استان پهناوري مانند فارس بايد استاندار در هر حوزه مشاور يا مشاوراني داشته باشد كه بتوانند در حوزه‌هاي مختلف ورود كرده و كار را به‌پيش ببرند.
قادري همچنين با تصريح اينكه بحث الحاق فارس به دريا، مراحل تصويب در شوراي عالي امنيت ملي و تصويب مقام معظم رهبري را طي كرده و هم در دولت قبل و هم در دولت جديد ابلاغ شده است، گفت: هيچ‌كس نمي‌تواند مصوبه شوراي‌عالي امنيت ملي را آنهم پس از تاييد رهبري، لغو كند.
نماينده مردم شيراز با بيان اينكه اين مصوبه به استان‌هاي فارس و هرمزگان و شهرستان پارسيان ابلاغ شده است، گفت: ما اعتقاد داريم كه بايد تمام استان‌ها امكان استفاده از ظرفيت دريا را داشته باشند و با ايجاد مناطق ويژه اقتصادي از پتانسيل دريا بهره مناسب را ببرند.
قادري با قبول اينكه بايد يك ساختار و اساسنامه مشخصي در استان براي معرفي چهره‌هاي ماندگار در هر بخش و رشته وجود داشته باشد، گفت: بررسي و معرفي چهره‌ماندگار كار مركز فارس‌شناسي است كه بايد اين اساسنامه را تعريف كند اما نكرده است.
وي در خصوص تخريب شهروندان شيرازي توسط يكي از مجريان صدا و سيماي فارس در برنامه خوشا شيراز، گفت: پیدا کردن مخاطب ملی خوب است اما نباید برنامه‌ها به‌گونه‌اي باشد كه داشته‌هاي استان زيرسئوال برود، ما اين موضوع را تذكر داده‌ايم و باز هم تذكر خواهيم داد، حتي گفته‌ايم چرا ظرفيت‌هاي استاني نبايد در اين برنامه‌ها معرفي شوند.
قادري در پاسخ به سئوالي در خصوص مسكن مهر با تصريح اينكه آن طرح مصوبه مجلس نبود، گفت: مشكل اصلي ما ساختار دولتي شوراي پول و اعتبار است، تا زماني كه آن ساختار اصلاح نشود با مشكلات عديده‌اي مواجه بوده و هستيم.
وي با ابراز اميدواري نسبت به بررسي طرح اصلاح ساختار شوراي پول و اعتبار از سوي مجمع تشخيص مصلحت نظام، گفت: دولت فعلي اگر توانسته تورم را از 40 درصد به حدود 25 درصد برساند و تورم نقطه به نقطه را به 14 درصد كاهش دهد، به‌دليل ورود نكردن به مباحثي نظير مسكن مهر بوده است.
قادري در عين ‌حال استراتژي دولت يازدهم در مباحث اقتصادي و مسكن را هنوز نامشخص دانست و ابراز اميدواري كرد كه دولت هرچه سريع‌تر اين موضوع را شفاف كند.
قادري در خصوص احتمال استيضاح وزير نيرو نيز گفت: امروز در موضوع آب و فاضلاب با مشكلات بسياري روبرو هستيم، در فارس نيازمند ميلياردها تومان پول براي تامين آب مورد نياز مردم هستيم.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اينكه وزير نيرو شخصيتي مومن، متدين و غيرجناحي است، گفت: امروز در فارس حتي براي تامين تانكر و توزيع آب شرب با مشكل مواجه هستيم و اگر اين روند ادامه پيدا كند، ما نيز در بحث طرح سئوال از وزير و استيضاح ورود خواهيم كرد.
 
ذوالانوار:دولت در بحث تولید نگاهش را عوض کند،چگونه پول دارند از چین بخرند اما پول ندارند از خودی بخرند؟!
 
حسین ذوالانوار در نشست خبری وضعیت استان فارس در خصوص وضعیت تولید در استان فارس، گفت: احتیاجی به گفتن من نیست شما به شهرک صنعتی آب باریک بروید شاهد وضعیت تولید خواهید بود.
وی تصریح کرد: کارخانه کابل سازی، کارخانه کمپرسور و... همه تعطیل شده اند حال چگونه می خواهیم به فکر تولید باشیم.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت باید در مرحله اول تکلیف خود را با دستگاه های زیر مجموعه خود روشن کند تاکید کرد: اگر دولت خواستار افزایش تولید در کشور است باید دستگاه های مجموعه خود را راهنمایی کند که در مرحله اول باید به فکر ساماندهی مالیات، گمرک و بانکها باشد.
ذوالانوار افزود: بانکها دلیل اصلی تعطیل شدن کارخانه ها هستند زیرا به هیچ عنوان برخی از بانکها استان فارس به صنایع کمک نمی کنند.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ بانکی ورشکسته نشده زیرا اینها شریک سود کارخانجات و صنعت هستند و زمانیکه کارخانه ای با مشکل مواجه شد درب تولید را می بندند.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ساخت 14 دکل حفاری به استان فارس سپرده شده بود اما هر اندازه که تلاش کردیم این مصوبه ابلاغ نشد و امروز هم دستگاه های مربوطه حاضر هستند این دکل ها را کشور چین وارد کنند اما وزارت نفت اعلام کرده پولی برای ساخت این دکل ها در داخل نداریم.
ذوالانوار افزود: دستگاه های مربوطه اعلام کرده اند که نه پول داریم و نه نفت می دهیم بابت ساخت این دکل ها ولی از خارج خریداری می کنیم که اینگونه رفتارهای دولت نشانی از حمایت تولید ندارد.
وی با اشاره به اینکه تعرفه واردات پیراهن پنج هزار تومان و تعرفه واردات نخ 10 هزار تومان است، گفت: تحت هیچ شرایطی نمی توانیم کارهای دولت را به عنوان حمایت از تولید بیان کنیم.
نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه در سال 87 قیمت تمام شده پراید در کشور چهار میلیون تومان بود، گفت: در همان سال پراید در بازار به قیمت 9 میلیون تومان به فروش می رسید و امروز هم نرخ پراید به نزدیک 20 میلیون رسیده که هیچگونه تناسبی با نرخ تمام شده ندارد.
ذوالانوار ادامه داد: تنها مواد اولیه را از خارج وارد می کنیم اما قطعات این قوطی متحرک که در ایران ساخته می شود.
وی با اشاره به وضعیت کارخانه ایران خودرو شیراز نیز یادآور شد: در این کارخانه در مقابل ساخت هر خودرو پارس 430 هزار تومان به فارس پرداخت می شد در زمانیکه این خودرو نرخ حدود 20 میلیون در بازار داشت اما امروز که این خودرو حدود 40 میلیون تومان در بازار به فروش می رسد سهم کارخانه استان فارس 600 هزار تومان برای هر خودرو مونتاژی است.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت آب در استان فارس نیز گفت: وضعیت آب شرب شیراز مطلوب نیست اما چاره ای هم نداریم.
ذوالانوار تاکید کرد: 15 شهر استان فارس در مرز جیره بندی آب هستند بنابراین باید دقت بیشتری در مصرف آب شود زیرا پس از انقلاب تاکنون 11 میلیارد متر مکعب آب بیشتر از حد مجاز مصرف کرده ایم که جایگزینی هم برای آن نداریم.
وی ادامه داد: به غیر از سال قبل در استان فارس 10 سال خشکسالی را تجربه کردیم که این مهم باعث شد کشاورزان برای کار خود از منابع زیر زمینی استفاده کنند.  
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت تالاب های نیز گفت: 180 کیلومتر تالاب بختگان خشک شده و گردباد نمک در این منطقه ایجاد می شود.
ذوالانوار ادامه داد: به طور حتم با خشک شدن این تالاب بیماری سرطان 20 برابر افزایش خواهد یافت که باید مراقب این اتفاق مهم باشیم.
وی در ادامه سخنان خود به وضعیت گردشگری استان فارس اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت هایی که باید برای توسعه گردشگری استان فارس در نظر گرفت استفاده از توریست خارجی است زیرا این افراد هستند که ارز وارد می کنند.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اما یکی از مشکلات ما در این راستا عدم اطلاع دقیق گردشگران خارجی از داشته های استان فارس است که در این خصوص همه دستگاه ها باید همکاری لازم را داشته باشند.


منبع: ایسنا، مهر

 


کد مطلب: 4369

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/4369/قادری-نمی-توان-روی-نظرات-کسانی-میهمان-فارس-هستند-متمرکز-ذوالانوار-دولت-بحث-تولید-نگاهش-عوض-کند-چگونه-پول-چین-بخرند-اما-ندارند-خودی

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir