كاهش 15 هزار پرونده دادگستری فارس/افزایش آمار زندانیان فارس

14 مهر 1391 ساعت 10:47

به گزارش حافظ نیوز به نقل از ايسنا، ذبيح‌الله خداييان در جمع دادستان‌ها و روساي دادگستري‌هاي شهرستان‌هاي استان فارس موضوع اطاله دادرسي، كاهش موجودي پرونده‌ها در شعب مختلف منجمله اجراي احكام و ارتقاي امنيت استان را از جمله اولويت‌هاي دستگاه‌ قضايي در فارس دانست.
خداييان گفت: يكي از ويژگي‌هاي مهم قاضي كه بايد در دادستان‌ها و روساي دادگستري‌ها نمود بيشتري داشته باشد، سعه صدر است، آن كسي كه سعه صدر دارد اعتماد به‌نفس بيشتري داشته و ديرتر از كوره در مي‌رود.
وي با اشاره به خصوصيات پيامبر عظيم‌الشان اسلام(ص) و ائمه معصومين(ع) خاطرنشان كرد: اخلاق رسول‌الله(ص) و ائمه(ع) به ما اين درس را مي‌دهد كه اگر مشكلات محاصره‌مان كرد، از كوره در نرويم.
رييس كل دادگستري استان فارس تصريح كرد: مطمئن باشيد اگر امروز عزت و احترامي داريم از خداوند داريم، براي رسيدن به اين رده نيازمند تمرين و ممارست هستيم، نبايد در هيچ شرايطي با مراجعان و مردم برخوردي نابه‌جا و تند و از سر عصبانيت داشته باشيم و از تصميم‌گيري‌هاي عجولانه پرهيز كنيم.
وي گفت: نبايد براي خود شخصيت‌سازي كنيم،‌ ايجاد شخصيت‌هاي پفكي ظرفيت را كم مي‌كند و آنوقت شرح صدر نداريم.
اين مقام قضايي داشتن سعه صدر را زمينه‌ساز گشاده رويي، مهرباني و ملاطفت با بندگان خدا دانست و گفت: خوش‌رفتاري و نرم‌خويي از خصوصيت‌هاي بارز پيامبر اسلام(ص) بوده است.
رييس كل دادگستري فارس لزوم توجه به قانون را متذكر و يادآور شد: تحت هر شرايط و در هر جمع و جايي بايد قانون‌مند عمل كرد، اين يكي از خصوصيت‌هاي قاضي است،‌ عدالت يعني بايد بدانيم چه چيز در كجا قرار مي‌گيرد و تعيين اين موضوع هم با قانون است.
وي با تصريح اينكه قضات نبايد تحت فشارهاي مختلف مسير تصميمات خود را كج كنند، گفت: اگر اينگونه باشد، اعتماد مردم را از دست خواهيم داد، اگرچه هميشه نيمي از مراجعه‌كنندگان به دستگاه قضا ناراضي خواهند بود اما همان افرادي كه راي به‌ضرر آنها صادر شده اگر بدانند كه حق با آنان نبوده در دل خوشحال شده و اعتمادشان به دستگاه قضايي افزايش خواهد يافت.
خداييان با اشاره به برنامه عملياتي سال 91 در دادگستري فارس، اين برنامه را مبتني بر سياست‌هاي كلان دستگاه قضا در كشور دانست و گفت: يكي از مهمترين اهداف پيشگيري از وقوع جرم است.
وي از مسئولان قضايي در شهرستانها خواست كه در صورت مشاهده هرگونه مشكل، آن را با ائمه جمعه و فرمانداران و ساير مسئولان مطرح كرده و در پي حل آن باشند.
اين مقام قضايي خواستار تشكيل هسته‌هاي مردمي پيشگيري از وقوع جرم در شهرستان‌ها و زير نظر معاونت پيشگيري دادگستري فارس شد و گفت: تشكيل كارگروه‌هاي علمي كاربردي بايد در اسرع وقت در شهرستان‌ها پيگيري شود.
خداييان ارتقا امنيت در سطح استان را يكي از مهمترين اولويت‌هاي دستگاه قضا برشمرد و گفت: اگر جرم مهمي در سطح شهرستان‌ها اتفاق افتاد حتما تحت مديريت رييس دادگاه يا دادستان رسيدگي شود.
وي ارتقا آگاهي‌هاي شهروندان و عريضه‌نويسان را موجب كاهش پرونده‌هاي كيفري بيان و خاطرنشان كرد: گاه شكواييه‌هايي در دادگاه‌هاي كيفري طرح مي‌شود كه پس از بررسي آن متوجه مي‌شويم حقوقي است.
اين مقام قضايي با تاكيد براينكه در طرح دعاوي عليه دستگاه‌هاي دولتي بايد با حساسيت برخورد كرد، گفت: به‌گونه‌اي عمل شود كه نه بيت‌المال را تضييع كنيم نه حق مردم ضايع شود.
خداييان افزايش آمار زندانيان را يادآور و متذكر شد: آمار زندانيان در فارس قدري افزايش يافته و ظرف و مظروف مطابقت ندارد، قضات تلاش كنند تا حد امكان محكوميت زندان به افراد ندهند و تنها سابقه‌دارها و كسانيكه مرتكب جرايم مهمه مي‌شوند را به زندان بفرستند.
رييس كل دادگستري فارس تصريح كرد: همه مسئولان در شهرستان‌ها بايد مرتب به زندانها سركشي كرده و پاي درد دل زندانيان بنشينند.
به گزارش ايسنا روساي دادگستريها  و دادستان‌هاي حوزه قضايي استان فارس امروز در قالب همايشي در شيراز گردهم آمدند. 
 



کد مطلب: 318

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/318/كاهش-15-هزار-پرونده-دادگستری-فارس-افزایش-آمار-زندانیان

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir