به گزارش زلیخا بنیایمان/ حافظ خبر؛ حافظیه، روز سهشنبه 20 مهرماه، پذیرای دکتر غلامرضا کافی، دانشیار دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز بود تا در نشست پژوهشی هفته بزرگداشت حافظ شیرازی به سخنرانی پردازد.
دکتر غلامرضا کافی در این نشست از زوایهی بازتاب عاشورا و امام حسین در شعر حافظ به سخن پرداخت و گفت: نهضت امام حسین و حافظ، دو زاویه تعشق و تعلق خاطر در جامعه ایران هستند. از این رو گهگاه تلاش میشود این دو تعشق در یک جا به هم برسند.
کافی افزود: تلاشهایی در راستای تقریر کردن مذهب شیعه برای حافظ انجام شده است.
وی ادامه داد: بیگمان وجود برخی شعرها، با نام و نمودهای مذهبی در برخی از نسخههای دیوان حافظ، همچون نسخه بسیار قدیمی فریدون میرزا تیموری که سال 907 هجری قمری، یعنی آغاز قرن دهم، فراهم آمده است، نیز در این امر، یعنی پیوند عاشورا و حافظ موثر بوده است.
این دانشیار دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز با اشاره به غزل ای دل غلام شاه جهان باش، شاه باش/ پیوسته در حمایت و لطف اله باش، که تا چندی پیش بر سنگ آرامگاه حافظ شیرازی کنده شده بود، و نقلهای ثقه از ارباب معرفت، اشارههای شرحنویسان حافظ، وجود اشارههای گمانبرانگیز در غزلیات و نیز تأویلپذیری اشعار او را از دلایل گمانانگیز برای پیوند حافظ با عاشورا و واقعه کربلا دانست و یادآور شد: ما در سخن خود نمیخواهیم بر این پیوند صحه بگذاریم؛ که حواشی مطلب را بیان میکنیم تا بتوان از این روشنگری به حقیقت موضوع نزدیکتر شد.