به گزارش حافظ خبر؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به برنامه دولت جهت ساماندهی دستگاه های رمز ارز (ماینر) و استفاده از آن ها به عنوان فعالیتی اقتصادی گفت: دولت در این خصوص دستورالعملی را در آبان ماه سال گذشته صادر کرد تا بر اساس آن صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری برای دستگاه های رمز ارز امکان پذیر باشد.
حمید رضا ایزدی با بیان این که دولت به همین منظور سامانه «بهین یاب» را تجهیز و بسترسازی لازم برای صدور مجوزهای مذکور را فراهم آورد، اظهارداشت: در این راستا سازمان صمت استان فارس نیز نسبت به راهنمایی متقاضیان براساس دستور العمل صدور جواز تأسیس از طریق سامانه اقدام نمود که تا کنون 107 فقره جواز تأسیس با سرمایه گذاری پیش بینی شده 10هزار و 313 میلیارد ریال، معادل یک هزار و 31 میلیارد تومان در این سازمان صادر شده است.
به گفته وی، پیش بینی این میزان سرمایه گذاری اشتغالی بالغ بر 481 نفر را در پی داشته باشد، این در حالی است که اخیراً چند فقره استعلام نیز از شرکت شهرک های صنعتی به اداره کل حفاظت محیط زیست جهت استقرار در این شهرک صادر شده که می تواند به افزایش حجم سرمایه گذاری و اشتغال ایجاد شده منجر شود.
چگونگی تعیین تکلیف دستگاه های قاچاق استخراج رمز ارز
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به اینکه تعدادی از دستگاه های استخراج ارزهای دیجیتال نیز به صورت قاچاق وارد کشور شده است، ابراز داشت: بعضاً این دستگاه توسط سازمان های نظارتی ضبط شده و اداره کل تعزیرات حکومتی به عنوان قاچاق برای آن ها پرونده تشکیل داده است که طی جلسهای با نماینده تعزیرات حکومتی بخشی از موارد در این جلسه حل و فصل شد.
ایزدی همچنین از مقاضیان فعالیت در زمینه استخراج رمز ارز خواست تا جهت برون رفت از چالش قاچاق، در ابتدا نسبت به ثبت نام در سامانه بهین یاب -به عنوان خود اظهاری دستگاه های توقیفی و یا در اختیار- اقدام کنند.
به گفته وی، پس از انجام این کار، بر اساس شماره و نوع دستگاه ها میزان حقوق ورودی گمرکی توسط سامانه محاسبه و باید توسط متقاضی پرداخت شود تا سازمان صمت بتواند نسبت به تأیید اصالت گواهی پرداخت جهت ادارات تعزیراتی اقدام نماید.
رئیس سازمان صمت استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به ضرورت حفظ حقوق دولتی و تمهیدات در نظر گرفته شده برای ساماندهی فعالیت رمزارزها، ظرف 45 روز گذشته 62 فقره جواز توسط این سازمان صادر شده است.
مشکلات متقاضیان دریافت مجوز استخراج رمز ارز
ایزدی در پاسخ به این که متقاضیان دریافت مجوز برای استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز با چه مشکلات و موانع دیگری در کار خود مواجه هستند؟ گفت: صادراتی محسوب شدن تعرفه برق از جمله موضوعاتی است که باعث می شود متقاضیان از اجرای طرح سر باز زنند.
به گفته وی، علاوه بر این، براساس دستورالعمل های ابلاغی، واحدهای استخراج کننده رمز ارز در شمول قوانین استقرار واحد های صنعتی می گنجند و براین اساس استقرار آن ها صرفاً در «نواحی و شهرک های صنعتی»، «مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه» و همچنین «نیروگاه ها» امکان پذیر می باشد.
رئیس سازمان صمت استان فارس با تأکید بر این که امکان صدور جواز تأسیس برای متقاضیانی که جمع توان برق مصرفی تجهیزات استخراج رمز ارز آن ها کمتر از 250 کیلو وات باشد وجود ندارد، تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل ها، شرکت شهرک های صنعتی نیز از تأمین زمین با تعرفه صنعتی -به دلیل خدماتی منظور کردن این گونه فعالیت ها- ممانعت و منحصراً نسبت به تأمین و تخصیص زمین با شرایط خدماتی برای متقاضیان واجد شرایط موافقت می نماید.
ایزدی در همین ارتباط افزود: از آن جا که توان برق طرح های خدماتی بر اساس متراژ زمین مشخص می شود؛ بنابراین اجرا و تأمین برق جهت متقاضیان مذکور هزینه بر و بعضاً غیر قابل انجام می باشد.
تحت هیچ شرایطی امکان استفاده از برق صنعتی و خانگی برای استخراج رمز ارز وجود ندارد
وی در خصوص استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز تصریح کرد: با توجه به این که استقرار این دستگاه ها صرفاً با تعرفه برق صادراتی امکان پذیر است دارندگان آن تحت هیچ شرایطی حق استفاده از برق صنعتی و خانگی را ندارند.
رئیس سازمان صمت استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که درگاه پرداخت الکترونیکی حقوق و عوارض دولتی دستگاه های استخراج رمز ارز از پنجم دی ماه سال جاری عملیاتی شده است، ابراز داشت: متقاضیان استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز تا پایان ساعت اداری روز پنجم بهمن ماه جاری فرصت داشتند که با مراجعه به سامانه بهین یاب نسبت به درج مختصات و سریال تجهیزات خود اقدام و حقوق دولتی را پرداخت نمایند.
متقاضیانی که ثبت نام کرده اند تا پنجم اسفند تعیین تکلیف خواهند شد
به گفته ایزدی، متقاضیانی که در بازه زمانی مذکور، ثبت نام و خود اظهاری را انجام داده اند، تا پنجم اسفند ماه امسال تعیین تکلیف خواهند شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان صمت برای تسهیل در اجرایی شدن این طرح نیز اشاره و خاطر نشان کرد: تلاش برای برای اصلاح دستورالعمل صدور جواز تأسیس و پروانه بهره برداری دستگاه های استخراج رمز ارز در خصوص محل استقرار و میزان توان حداقل برق مورد نیاز از جمله موضوعاتی است که توسط سازمان صمت پیگیری و در دستور کار وزارت متبوع قرار گرفته است که اگر این موضوع مورد موافقت قرار گیرد بخشی از مشکلات استقرار طرح نیز برطرف خواهد شد.