شهردار شیراز؛

150 پروژه در مناطق 11 گانه شهرداری شیراز اجرا شده است

4 بهمن 1399 ساعت 19:54

گزارشگر :

شهردار شیراز گفت: امسال دستمزد ها دو برابر سال ۹۶ شده است،بسیاری از پیمانکاران به دلیل افزایش شدید قیمت ها از اجرای پروژها و انعقاد قرداد انصراف دادند.


به گزارش حافظ خبر؛ امروز شهردار شیراز در نشست خبری در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه های شهرداری در سال ۹۹ عنوان کرد: در ۱۱ منطقه شهر شیراز ۱۵۰ پروژه را با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان مدیریت و اجرایی کردیم.

حیدر اسکندر پور ادامه داد: در این دوره از مدیریت شهرداری ۱۱ پروژه در ۱۱ منطقه از کلانشهر شیراز به عنوان پارک های ورزش و سلامت تعریف شده و این بر اساس رویکرد کلانشهر های دنیا مبنی بر حضور شهروندان در فضای عمومی است که پیش از این و در دوره های پیشین شهرداری چنین تعریفی وجود نداشت و فضای سبز صرفا مسیری برای پیاده روی و بازی کودکان بوده است.

وی اضافه کرد: در پارک های ورزش و سلامت تمام زمین های ورزشی و مسیر دوچرخه و پیاده روی طراحی شده است و تا کنون  ٣٠٠ کیلومتر مسیر دوچرخه سواری در شهر شیراز ایجاد شده و امیدواریم به شهرداری شیراز در ایجاد امنیت مسیر های پیاده روی و دوچرخه سواری کمک ویژه ای شود.

اسکندرپور با بیان اینکه برخی از دوستان  هیچ نکته مثبتی در ایجاد مسیر دوچرخه سواری نمی‌بینند گفت: در طول پنجاه سال در شهر شیراز مسیری برای دوچرخه سواری وجود نداشته و معبرهای برای عبور دوچرخه ها به اندازه کافی عریض نبوده اند، ایجاد مسیر دوچرخه در مناطق ۱۱ گانه لازم و ضروری است.

شهردار شیراز در این مراسم در خصوص تغییر کاربری باغ های شیراز اظهار کرد: افتخار می کنیم در ۳ سال گذشته حتی یک متر مربع هم تغییر کاربری در باغ های شیراز را نداشته ایم.

وی تصریح کرد: نه شهرداری و نه شورای شهر اعتقادی به تغییر کاربری باغ های شهر شیراز به هدف کسب درآمد ندارد، قانون این اجازه را داده که بعد از تغییر کاربری باغ های گروه پنج درآمد حاصله برای تلک باغ های گروه یک هزینه شود.

حیدر اسکندر پور ادامه داد: مدیریت شهری شیراز تلاش بر حفظ باغ ها دارد، درخواست های زیادی برای تغییر کاربری اراضی و باغ‌ها به شهرداری ارائه می‌شود اما مدیریت شهری با بیش از ۷۰ درصد آنها مخالفت کرده است، نگاه شهرداری شیراز به تغییر کاربری‌ها را می‌توان از تعداد جلسات کمیسیون ماده ۵ که متولی مجوز تغییر کاربری است، به راحتی متوجه شد.

شهردار شیراز در خصوص افزایش بودجه برخی پروژه و ظرفیت بودجه ۱۴۰۰ تاکید کرد: ۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های شاخص شیراز مورد نیاز بود که تا امروز ۴۸۶ میلیارد آن به پیمانکاران پرداخت شده و باقی مانده تا پایان سال جاری و اوایل سال ۱۴۰۰ پرداخت خواهد شد، امسال دستمزد ها دو برابر سال ۹۶ شده است، اگر به میزان سال ۹۶ بودجه ۱۴۰۰ را ارائه کنیم در این صورت تا ١٥ هزار میلیارد تومان بودجه امسال تنظیم می‌شد، بسیاری از پیمانکاران به دلیل افزایش شدید قیمت ها از اجرای پروژها و انعقاد قرداد انصراف دادند.

وی در خصوص برسی هزینه نیز عنوان کرد: از شهرداری های مناطق ۱۱ گانه شیراز لیست معابر و پارک‌هایی که نیاز به بهسازی دارند خواسته ایم، باید مشخص شود در کل سطح شهر شیراز چند بلوار، معبر اصلی و فرعی و چند پارک نیاز به بهسازی دارند.

شهردار شیراز با بیان اینکه میانگین بارش ۴ تا ۵ میلیمتر در ساعت تخمین زده شده در خصوص دفع آبهای سطحی بیان کرد: دو راه برای این امر وجود دارد، یک آنکه ظرفیت دفع آبهای سطحی شیراز را تغییر داد و دو آنکه در اطراف شهر اقداماتی برای اینکه آب کمتری به سطح شیراز روان شود انجام داد.

حیدر اسکندر پور در این نشست در خصوص برخی مخالفت ها و نقد ها در خصوص پروژه سنگ فرش ارم گفت: هرگردشگر داخلی و خارجی که به شهر شیراز سفر می کند، قطعا یکی از مکان هایی که برای بازدید به او پیشنهاد می‌شود، بازدید از باغ ارم است، انتقادهایی در خصوص هزینه این پروژه نیز به ما شد اما بحث ما این است که آیا باید ظرفیت‌های گردشگری شیراز را در حد و اندازه و شاخص قبل نگه داریم یا فرصت‌های دیگری در حوزه گردشگری هم خلق کنیم؟ ما معتقدیم باید در همه ظرفیت‌های گردشگری شیراز، متناسب با اقتضائات روز فرصت ایجاد کنیم.

شهردار شیراز افزود: چرا نسبت به پروژه سنگ فرش اطراف حافظیه ایراد و اعتراضی نیست؟ چرا نسبت به افزایش ۳۰ درصدی فیزیکی محوطه سعدیه ایرادی وجود ندارد؟ اصلا زیبنده نیست که برای پروژه سنگ فرش ارم، تا امروز مشاور، پیمانکار، مدیر و شهردار منطقه، بارها به دستگاه‌های نظارتی فراخوانده شده‌اند.

وی با تایید حضور کارگران افغانی در پروژه سنگ فرش ارم با بیان اینکه  حضور کارگران افغانی را در کجا می‌توان حذف کرد که در شهرداری حذف شوند؟ بیان کرد: پروژه های دیگر ۱۰ برابر این پروژه هزینه داشته اند اما در خصوص آنها از پرسشی وجود ندارد؟ بخش اعظم درآمد شهرداری مربوط به منطقه یک است، چرا نباید در منطقه یک شهرداری شیراز پروژه‌ای اجرا کنیم؟

حیدر اسکندرپور تصریح کرد متناسب با درآمد مناطق وظرفیتشان باید در آنها هزینه کرد، منطقه یک و منطقه شش شهرداری شیراز بیشترین درآمد را دارند پس حق مردم است که چند پروژه فاخر در این مناطق اجرایی شود.

شهردار شیراز در خصوص مشکلات بافت تاریخی شیراز اظهار کرد: یکی از دلایل مهم مشکلات زیاد این بافتها این است که طی ۲ و ۳ دهه گذشته در این بافتها هزینه ای نشده است، طی ۳ دهه گذشته نسبت به بافت قدیمی و میانی شیراز در هزینه و انجام پروژه ها ظلم شده است و علت این ظلم اجرا نشدن پروژهای تاثیر گذار به خاطر هزینه و خودسانسوری شهرداری ها بوده است.

حیدر اسکندرپور اضافه کرد: راه حل برون رفت از نبود شفافیت در شهرداری و دیگر دستگاه‌ها الکترونیکی کردن امور است، ۸۵ درصد مراجعات حضوری به شهرداری‌ها برای استعلام است، اکنون استعلام آپارتمان‌های مسکونی با اپلیکشن طی ۲ تا ٤٨ ساعت پاسخ داده می‌شود، همچنین ثبت درخواست صدور پروانه و پایان کار هم به صورت الکترونیکی است.

وی در خصوص پرداخت هزینه توسط شهروندان برای پارک ماشین در حاشیه خیابان(طرح سی پی) اظهار داشت: به دلیل اینکه قرارداد اولیه درست تنظیم نشده بود عواید مالی برای شهرداری نداشت، با وجود چند اصلاحیه در مدیریت شهری جدید باز م این طرح به نتیجه نرسید اما در آخرین صحبت ها مقرر شده حقوق شهرداری در ۳ سال گذشته دریافت شود اگر پیمانکار به شرایط جدید عمل نکند طرح سی پی در شیراز متوقف می شود.

شهردار شیراز در پایان نشست بیان کرد: در یک سال گذشته به دلیل شیوع کرونا مردم و شهروندان تحت فشار روانی زیادی بوده اند تلاش داریم تا برای ایام نوروز فضای شهر شاداب و سرزنده باشد.

وی با بیان اینکه پروژه های نورپردازی به دلیل تغییرات شدید قیمت و خودداری کردن پیمانکاران در مناقصات انجام نشد عنوان کرد: برآورد قیمت ها به روز انجام شد و قرار دادها در مهر و آبان منعقد شدند و امیدواریم در دهه فجر تعدا زیادی از ۳۲ پروژه نورپردازی آماده افتتاح داشته باشیم.


کد مطلب: 23047

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/23047/150-پروژه-مناطق-11-گانه-شهرداری-شیراز-اجرا-شده

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir