استاندار فارس در نشست خبری ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی:

بیش از ۲۰۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان فارس فعالیت می‌کنند/ پروژه‌های گردشگری بدون نوبت و با اولویت بررسی می‌‌شود/ برنامه‌های متعدد در راستای ثبت جهانی شیراز به عنوان شهر صنایع دستی اجرا می‌شود

14 بهمن 1398 ساعت 19:06

نماینده عالی دولت در استان فارس صنایع دستی را  جلوه ای از هنر نیاکان و  فرهنگ کهن  و حاصل کار دست هنرمندان و صنعتگرانی دانست که  این دست ساخته ها روح هر بیننده ای را نوازش می کند.


به گزارش حافظ خبر؛ عنایت الله رحیمی در  نشست خبری ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی که با حضور رسانه های داخلی و خارجی در تهران  برگزار شد ضمن تقدیر از همه افرادی که در جهت کسب این مقام برای شهر شیراز تلاش کرده اند عنوان کرد: شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر و ادب ایران زمین مطرح بوده و استان فارس از نظر داشته های تاریخی و فرهنگی و مذهبی و اقلیمی یک ایران در مقیاس کوچک محسوب می‌شود.



وی ادامه داد: شیراز سومین حرم اهل بیت شهر بزرگان و عرفا و فلاسفه ، شهر مهمان دوست و مهمان پذیر می باشد که استان فارس دارای  تنوع قومیت های اصیل ایرانی همچون  لر و ترک و خمسه است.
 

وی با بیان اینکه فارس از روزگاران کهن مهد پرورش اساتید کارآمد و چیره دست در  عرصه صنایع دستی  بوده است، اظهار کرد:  وجود  ۸۰ رشته و ۵۵ زیر رشته صنایع‌دستی در شیراز و فعالیت بیش از ۲۰ هزار تولیدکننده صنایع دستی در این شهر  نشان از رونق و غنای انواع این هنر در دیار هنر هنرپرور پارس دارد.


دکتر رحیمی بیان کرد: شیراز با داشتن آثار ارزشمند تاریخی فرهنگی مذهبی ادبی و گردشگری و گردش پذیر بودن این شهر، رونق صنایع دستی را به عنوان یک کالای گردشگر محور در پی داشته است به گونه‌ای که علاوه بر محبوبیت تولیدات خاتم و دست بافته های ایلات قشقایی در بازارهای داخلی و خارجی در حال حاضر در برخی از موزه های سراسر دنیا نیز با نمایش این تولیدات مهر تاییدی بر تنوع و چیره دستی حاصل کار هنرمندان این منطقه زده شده است.


 استاندار فارس با بیان اینکه فارس دارای دو شهر جهانی ثبت شده است افزود : شهر آباده در سال ۲۰۱۸ به عنوان شهر جهانی منبت و شهر شیراز در سال ۲۰۱۹ به عنوان شهر جهانی صنایع دستی ثبت شده‌اند.


 وی تلاش‌های مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری در دولت تدبیر و امید و داشته‌های غنی فرهنگی و هنری در این استان را  سبب کسب این مقام ها دانست.


 استاندار فارس همچنین به  رشته های شاخص صنایع دستی شیراز شامل خاتم، کاشی هفت رنگ، منبت و معرق، قلمزنی ،شیشه‌گری ، دست بافت های دارای ارزش های هنری همچون گلیم بافی، هنرهای سنتی مربوط به معماری همچون مقرنس بندی ، گچبری ، آیینه کاری اشاره کرد و افزود:  در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار نفر فعال صنایع دستی در استان فارس مشغول هستند که  نزدیک به ۱۰ درصد از آنها یعنی ۲۰ هزار نفر در شهر شیراز شناسایی شده و اداره کل میراث فرهنگی  به آنها مجوز داده است.


 دکتر رحیمی ادامه داد:صعتگران بیمه‌شده ما حدود ۳ هزار نفر هستند و تا کنون بیش از ۵ هزار نفر  مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده اند.


وی همچنین از فعالیت بیش از ۵۰۰ واحد فروشگاه صنایع دستی در شیراز خبر داد و گفت: صادرات صنایع دستی از طریق گمرک و به صورت غیررسمی و چمدانی به صورت ۵ میلیون دلار در سال ۹۸ بوده که نشان از رونق این صنایع در استان فارس دارد.


استاندار فارس به اقداماتی که بعد و همزمان با ثبت شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت انجام شده نیز اشاره کرد و گفت:حضور در جشنواره فجر و دریافت یک نشان توسط یک شهروند آباده ای ، کسب نشانه ملی محبوبیت صنایع دستی در سال ۹۸ ، برگزاری جشن شهر جهانی منبت ،  چاپ تمبر یادبود منبت آباده ،  گواهی بین المللی منبت ،  دریافت نشان جغرافیایی منبت ، نصب سه المان در شهر آباده با موضوع منبت ، صدور ۳۳۱ کارت شناسایی و ۱۱ پروانه انفرادی ، تامین مواد مورد نیاز آموزشگاه صدرا شهر  بهمن ، گردآوری هنرمندان و پرداخت تسهیلات به آنها، معرفی ۸ نفر جهت دریافت تسهیلات روستایی ،  معرفی ۴ نفر هنرمند در قالب دریافت تسهیلات از جمله این برنامه ها و اقدامات بوده است.


دکتر رحیمی همچنین از تلاش برای ثبت جهانی شهر فیروزآباد به عنوان شهر جهانی دست بافته ها خبر داد.


وی به برنامه‌های پیش‌رو در خصوص  شهر جهانی صنایع دستی در شیراز در سال های ۹۲ تا ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: اجرای دستورالعمل و خط مشی سازمانی در چهار محور آموزشی ، تولید ، بازرگانی و اشاعه فرهنگ از طریق صنایع دستی ، جشن ثبت شهر جهانی با حضور وزیر محترم و ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در تاریخ ۲۰ خرداد ماه سال ۹۹ ،  نصب بیلبورد و تابلوهای شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی توسط شهرداری شیراز ، نصب بیلبورد و تابلوها در مبادی  ورودی شهر به عنوان شیراز شهر جهانی صنایع دستی ، برپایی نمایشگاه دائمی آثار فاخر صنایع دستی ، ایجاد غرفه های صنایع دستی در ایستگاه های مترو با همکاری شهرداری شیراز ، افتتاح بازار هنر صنایع دستی توسط شهرداری در راستای حمایت از اقتصاد هنر ، ایجاد اشتغال جدید و توسعه صنایع دستی ، پیشنهاد بررسی تشکیل اولین اتاق صنایع دستی و هنرهای سنتی در شیراز ، پیشنهاد مهر شهر جهانی صنایع دستی بر روی تمامی محصولات پستی ، ایجاد  موزه تخصصی صنایع دستی ، واگذاری تعدادی از بناهای تاریخی برای تبدیل به خانه‌های صنایع دستی در شیراز از جمله این برنامه ها است.


استاندار فارس همچنین با اشاره به ظرفیت هایی همچون وجود  ۷۶ هتل و متل ، ۲۴ هتل آپارتمان ، ۱۳۴ مهمانپذیر ، ۳۷مجموعه بین راهی و واحدهای پذیرایی بین راهی ، ۲۳ سفره خانه سنتی ، ۲۴ مجتمع گردشگری ،  چهار تفرجگاه و ۱۱۵ واحد بوم گردی ، ۱۳۴ خانه مسافر ،  ده آموزشگاه گردشگری ، یک منطقه نمونه گردشگری و ۲۵۳ دفتر خدمات مسافربری  تاکید کرد: استان فارس آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در همه فصول به ویژه نوروز است.


 نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: پروژه‌هایی که در ارتباط با گردشگری باشد خارج از نوبت و بدون طی بروکراسی اداری در اولویت قرار دارد.

استاندار فارس در این نشست خبری همچنین به سوالات خبرنگاران پاسخ داد وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تحریم های بین المللی بر گردشگری استان فارس اثر گذاشته است عنوان کرد: افراد علاقه مند به گردشگری برای استفاده از فرهنگ و هنر و داشته های تاریخی و فرهنگی و طبیعی سفر می‌کنند و کمتر تحت تاثیر این تحریم ها هستند هر چند ممکن از در حوزه حمل و نقل و پروازی با تنگناهایی مواجه باشیم اما آمار سال ۹۸ نشان دهنده حضور تعداد قابل توجهی از گردشگران در استان فارس و شهر شیراز بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد با فرا رسیدن ایام نوروز و فصل بهار شاهد رونق روز افزون گردشگری باشیم .

 وی همچنین ثبت جهانی آثار ارزشمند میراثی و تاریخی استان فارس  همچون تخت جمشید ، پاسارگاد و نقش رستم که گویای آوازه جهانی این منطقه است را سبب ایجاد  زمینه ای مناسب برای انتخاب مطمئن از سوی گردشگران دانست.

دکتر رحیمی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون تخریب خانه های تاریخی در شیراز ، گفت: همه آثار تاریخی دارای ثبت ملی و جهانی در استان فارس به خوبی و با حساسیت محافطت می‌شوند و هر جا قانون گذار امکان محافطت از خانه های تاریخی ثبت شده یا موجود در لیست ثبت را فراهم کرده باشد امکان تخریب به هیچ وجه وجود ندارد.

وی یادآور شد: در بعضی موارد سوداگرانی اقدام به تخریب این خانه ها کرده اند که با آنها برخورد شده و یا اینکه تلاش کرده اند نشان دهند آنچه تخریب شده جز اثار ثبتی بوده که این موضوع نیز واقعیت ندارد.


کد مطلب: 22514

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/22514/بیش-۲۰۰-هزار-نفر-حوزه-صنایع-دستی-استان-فارس-فعالیت-می-کنند-پروژه-های-گردشگری-بدون-نوبت-اولویت-بررسی-می-شود-برنامه-های-متعدد-راستای-ثبت-جهانی-شیراز-عنوان-شهر-اجرا-می-شود

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir