حدود ۳۹ درصد کارگران فارس از اختلالات روانی رنج می‌برند

25 مهر 1398 ساعت 10:25

رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز با بیان اینکه به طور میانگین ۳۹ درصد از کارگران در فارس از اختلالات روانی رنج می‌برند، گفت: میانگین کشوری در این شاخص ۳۵ درصد است.


به گزارش حافظ خبر، چنگیز رحیمی نشست "طرح توانمندسازی شغلی  روانی کارمندان با هدف ارتقای بهره وری” بیان کرد: بررسی سلامت روان مدیران و مسئولان در محیط های کاری اهمیت بسیاری دارد، چرا که برخی افراد به دلیل درگیر بودن با اختلالات روانی به زیر دستان آسیب می‌زنند.
او با بیان اینکه ۲۳ تا ۲۵ درصد شاغلان ایرانی با اختلال  روانی زندگی می‌کنند، افزود: طبق آمار موجود ۲۳ تا ۲۵ درصد شاغلان ایرانی حداقل یک اختلال روانی دارند و دست به گریبان مشکلات ناشی از آن هستند.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز یادآور شد: بر اساس برآوردها حداقل ۵۰ درصد از کارگران فارس به تریاک و مشتقات آن حشیش، شیشه و یا الکل  مصرف می‌کنند. 
رحیمی با تاکید بر اینکه عدم توجه به سلامت روان کارکنان عواقب ناخوشایندی در پی دارد، عنوان کرد: با وجود هشدارها درباره عدم توجه به سلامت روان کارکنان، اما برخی مسئله را جدی نمی‌گیرند.بروز و شیوع سندرم فرسودگی شغلی و افزایش مشکلات روانشناختی در بین آنها جزو عواقبی است که باید فکری به حال آنها کرد. 
او خاطرنشان کرد: بهداشت روانی در محیط کار باید به گونه‌ای باشد که روان پریشی کارکنان را به دنبال نداشته باشد.
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیرازد، افزود: سلامت روان در محیط کار به معنای پیشگیری از پیدایش مشکلات روانی در کارکنان و سالم سازی فضای روانی کار است به نحوی که هیچیک از کارکنان به دلیل عوامل موجود در محل کار گرفتار آسیب روانی نشوند.
رحیمی اظهار کرد: متاسفانه یکی از عمده ترین مشکلات م کتمان کردن است  و بطور مثال در زمینه خود کشی  از  صحبت درباره آن می‌ترسیم،  در حالیکه با پنهان کردن راه به جایی نمی‌بریم. 
به گفته او، برخی مشکلات کوچک  را وقتی نگه داریم و نگوییم به تدریج به مشکلات بزرگ تبدیل می‌شوند.
این استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامتی صرفا نبود بیماری یا ناتوانی نیست بلکه باید یک حالت اسودگی کامل جسمی، روانی و اجتماعی حاصل شود. 
رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز همچنین با اشاره به برنامه‌های این مرکز به منظور شناسایی دانشجویان در معرض اختلال، گفت: به عنوان مثال؛ ۴۶ نفر از دانشجویان ورودی جدید سال قبل و ما قبل از ورود به دانشگاه، سابقه خودکشی داشتند که مشاوره‌های موثر و رصد این قبیل افراد در اولویتهایمان قرار  دادیم.
رحیمی عوامل استرس زا  در محیط کار را شامل تراکم کاری، ابهام نقش، تعارض شغل، عدم امنیت شغلی، روابط  نامطلوب با مافوق و شرایط کاری نامطلوب دانست.
او با اشاره به برخی تخلفات در زمینه تعرفه مشاوره‌ها در فارس نیز افزود: بالاترین تعرفه مشاوره برای ۴۵ دقیقه در کشور  ۱۴۴ هزار تومان  است، اما در شیراز  می‌بینیم  و  می‌شنویم که این میزان به ۳۰۰  تا۴۰۰ هزار تومان هم می‌رسد و حتی چندی پیش در تابلوی مرکز مشاوره فردی که به تازگی مدرک کارشناسی ارشد گرفته بود به عنوان دکتر دیدم.
ایسنا


کد مطلب: 21953

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/21953/حدود-۳۹-درصد-کارگران-فارس-اختلالات-روانی-رنج-می-برند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir