چرا مردم نی ریز از داشتن واحدهای صنفی لبنیات سنتی بهداشتی، علی رغم وجود در کل کشور محرومند ؟؟؟

13 خرداد 1393 ساعت 4:30

این روزها اگر در شهرمان نی ریز و حتی برخی شهرستان های استان قدم بزنیم می بینیم پشت در هر سوپر مارکت روی یک کاغذ نوشته شده"ماست و شیر و دوغ


به گزارش حافظ نیوز به نقل از نی ریز پرس، این روزها اگر در شهرمان نی ریز و حتی برخی شهرستان های استان قدم بزنیم می بینیم پشت در هر سوپر مارکت روی یک کاغذ نوشته شده"ماست و شیر و دوغ محلی موجود است"
این سوال دغدغه مردم است  "از کجا میتوانیم لبنیات سنتی بهداشتی تهیه کنیم؟؟"
این سوال زمانی من را بیشتر درگیر کرد که در شهر های دیگر با مغازه هایی با عنوان"ماست بندی سنتی" یا "لبنیات سنتی" روبه رو شدم.جالب است بدانید در برخی مناطق کرج و هشتگرد بیشتر از سوپرمارکت مغازه های ماست بندی را دیدم که همگی با مجوز و به صورت کاملا بهداشتی لبنیات تولید میکردند .حال سوال اینجاست که چرا در نی ریز و برخی از شهرهای استان فارس برخلاف بقیه شهرها و استانهای کشور شبکه بهداشت و درمان حاضر به دادن مجوز به این واحد های صنفی نیست؟؟؟
از مسئولین مربوطه این سوال را پرسیدیم آنها هم استناد کردند به مصوبه سال 80!!! که متن آن را در زیر میبینید.




این مصوبه دو نکته جالب دارد ،اولا اگر ندادن مجوز به این واحد های صنفی موجب پیشگیری از شیوع بیماری میگردد  چرا در تمامی کشور و حتی برخی از واحدهای صنفی در شیراز که مجوزشان را قبل از  سال 80 گرفته اند در حال فعالیتند؟؟!! یعنی تولیدی های برخی از شهرهای فارس موجب شیوع بیماری میشود و در شهرهای دیگر کشور این گونه نیست؟؟؟
دوما در این متن آمده است "به دلیل اشباع بازار از محصولات متنوع لبنی صنعتی"در این رابطه با کارشناس مربوطه صحبت میکردم گفتم چگونه بازار اشباع است و از استان های مجاور به فارس صادرات لبنیات صورت میگیرد؟ ایشان فرمودند: "به دلیل تنوع در وجود لبنیات و اینکه شاید کسی از طعم یک مارک به خصوص خوشش بیاید" حال سوال اینجاست کسی که از طعم سنتی خوشش بیاید تکلیفش چیست؟؟؟!!!
این دو دلیل که بر اساس آن این مصوبه صادر شده از نظر مردم قابل قبول نیست.
سوال دیگر این است اگر یک جوان با سرمایه اولیه اندک بخواهد یک ماست بندی راه اندازی کند و هزینه راه اندازی کارخانه را نداشته باشد تکلیفش چیست؟؟ مگر اشتغال زایی برای جوانان نباید دغدغه امروز مسئولین عزیز باشد؟؟پس دلیل تصویب این مصوبه چیست؟؟
جالبتر اینکه پس از فشارهای متعدد مردم جلسه ای در تاریخ 30/07/90 با حضور جمعی از مسئولین مربوطه تشکیل گردید و نتیجه بر این شد که افرادی که قصد احداث واحد های صنایع لبنی کوچک را دارند با داشتن یک سری شرایط مجوز بگیرند .
شرایط همان شرایط موجود جهت راه اندازی واحد های صنعتی بود با دو تفاوت:
1-محدود به ماست و دوغ شد!!!
2-متراژ مورد نیاز به 350متر تنزل یافت البته البته بخش تاسیسات از جمله فضای دیگ بخار ،آیسبانک،موتورخانه و غیره نیز بایستی به 350متر اضافه گردد!!!
خوب عزیزان ،کسی که بتواند این شرایط را فراهم کند قطعا به صورت صنعتی راه اندازی میکند .حال باز هم این سوال پیش می آید که اصلا با چه حساب و کتابی خرید و راه اندازی این واحد با این تجهیزات و مساحت میتواند سود آوری داشته باشد؟؟؟!!!
قابل ذکر است که برخی شهرهای استان از جمله:جهرم،گراش،لار و... نیز به دلیل داشتن دانشگاه علوم پزشکی مستقل به این گونه واحدهای صنفی مجوز ارائه میدهند.
به هر حال این ها همه جای سوال دارد و چشم امید مردم به سوی مسئولین دولت تدبیر و امید است و امیدواریم با تدبیر استاندار ،فرماندار و مسئولین محترم این معضل مرتفع گردد تا هم زمینه اشتغال زایی فراهم گردد و هم مردم عزیزمان از برخورداری از محصولات لبنی سنتی بهداشتی محروم نگردند.
مسئولین محترمی که در سال 80 این مصوبه را تصویب نمودند نیز بفرمایند:
1-چرا این محدودیت تنها برای مردم برخی از شهرهای استان فارس است؟؟؟
2-مگر این گونه واحدهای صنفی در نقاط دیگر کشور موجب شیوع بیماری شده است؟؟؟
3-بازار را چگونه فرض نموده اید که میگویید اشباع شده ولی سوپرمارکت ها با فروش غیر قانونی ماست و شیر و دوغ محلی سودهای کلان کسب میکنند؟
4-این مصوبه چگونه با شعار اشتغال زایی و حمایت از تولید کنندگان تناسب دارد؟
5-این مصوبه چگونه با شعار سلامت همخوانی دارد در جایی که یا ارائه مجوز میتوان تولید غیر قانونی در سوپرمارکت ها به دور از چشم ناظران بهداشت را از میان برداشت؟


کد مطلب: 2174

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/2174/چرا-مردم-نی-ریز-داشتن-واحدهای-صنفی-لبنیات-سنتی-بهداشتی-علی-رغم-وجود-کل-کشور-محرومند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir