به گزارش
حافظ خبر، بازدیدهای بابک دینپرست معاون وزیر کشور از طرحهای اقتصادی و عمرانی استان فارس در پنج روز به ۱۹ شهرستان نوید بخش رفع مشکلات و گیر و بندهای چندین ساله برخی از طرحهای بر زمین مانده است، ایجاد گشایش در این طرحها میتواند زمینه ساز رونق اقتصادی بیشتر در فارس ، ایجاد اشتغال ، کاهش بیکاری و حرکت به سمت افقهای نو در تولید و اشتغال باشد.
بازدید از طرح های عمرانی و اقتصادی استان فارس ساعت ۷ صبح روز سهشنبه دوازدهم شهریورماه آغاز شد و در این سفر یدالله رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، همایونیفر مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی او را همراهی میکردند.
نخستین مقصد معاون وزیر کشور شهرستان خرامه در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شیراز بود که معاون وزیر کشور در این سفر بازدید از کارخانه سیمان خرامه، طرح انتقال آب آشامیدنی و صنعت از سد درودزن به خرامه و طرح شرکت مجتمع صنعتی و معدنی گهر فرزانگان تولید کننده گندله آهن را در دستور کار خود قرار داد.
دین پرست در این بازدیدها در جریان روند اجرایی پروژهها و موانع و مشکلات پیشروی آنها قرار گرفت.
با توجه به گستردگی برنامهها و تعدد شهرستانهای هدف بازدید، مباحث و مشکلات هر پروژه به سرعت بررسی و حرکت به سمت شهرستان دیگر به سرعت آغاز میشد.
شهرستان بعدی که مورد بازدید معاون امور اقتصادی وزارت کشور و هیات همراه قرار گرفت شهرستان مرودشت در ۵۰ کیلومتری شمال شیراز بود.
در سفر به این شهرستان نیز از مجتمع گیاهان دارویی اسپاید رایمون تجارت، منطقه پیشنهادی ویژه گردشگری پارسه – پاسارگاد و مجتمع گلخانه سیرجان بنیاد بازدید به عمل آمد و مسائل و مشکلات این واحدها نیز با حضور مدیران کل مربوطه بررسی شد.
نکته جالب توجه در این سفر یادداشت برداری دقیق از وضعیت و شرایط پروژهها توسط معاون امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور بود که اصرار داشت که هرآنچه که میتواند به روند حل مشکلات آن پروژهها کمک کند بیان شود.
مقصد سوم دینپرست و هیات همراه در نخستین روز سفر به استان فارس شهرستان ارسنجان بود، شهرستانی که در ۱۳۱ کیلومتری شرق شیراز واقع شده است.
در این شهرستان نیز محور ارتباطی خرامه – ارسنجان، شرکت تعاونی تولید لبنیات ارسن لبن و پروژه آبرسانی شهرستان ارسنجان به پاسارگاد مورد بازدید واقع شد.
چهارمین و آخرین مقصد معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در نخستین روز سفر به استان فارس نیز شهرستان پاسارگاد و بازدید از طرح ساماندهی کانال تنگ حنا، بازدید از ۲ واحد تولیدی در شهرک صنعتی و بازدید از موزه پاسارگاد بود.
چهارشنبه ۱۳ شهریورماه، دومین روز سفر معاون وزیر کشور به فارس و برنامه بازدید از چهار شهرستان بوانات، خرمبید، آباده و اقلید پیش روی دینپرست و هیات همراه بود.
شهرستان بوانات در ۲۳۰ کیلومتری شمال شرق شیراز نخستین مقصد در دومین روز سفر بود و هدف بازدید از طرح بهسازی و تعریض محور بوانات – صفاشهر، گلخانه سبزی و صیفی و تاسیس واحد سورتینگ و ترمینال صادرات و طرحهای توسعه آبخیزداری در این شهرستان اعلام شد.
بازدیدها به سرعت و یکی پس از دیگری انجام گرفت و معاون وزیر کشور به همراه هیات همراه پس از بازدید از هر پروژه به سمت پروژه و پروژههای بعدی و شهرستانهای بعدی حرکت کردند.
دینپرست پس از بازدید از پروژههای شهرستان بوانات به اتفاق همراهان این شهرستان را به مقصد خرمبید ترک کرد.
در شهرستان خرمبید نیز که در ۱۸۸ کیلومتری شمال شیراز واقع شده، بازدید از مجتمع دامداری خوشه چین، تقاطع غیر همسطح صفاشهر و شرکت پیشتاز صنعت پارسخرم این شهرستان در دستور کار قرار گرفت و انجام شد.
در شهرستان آباده نیز که ۲۷۱ کیلومتر آنطرف تر و در شمال شیراز واقع شده معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور از کارخانه سیمان آباده، کارخانه پاسارگاد سرام و صدیق سرام و کارخانه صدف سرام این شهرستان بازدید کرد.
پایان بخش دومین روز سفر معاون وزیر کشور به استان فارس نیز بازدید از پروژههای شهرستان اقلید شامل راهآهن اقلید – یزد، کارخانه قطعات پیش ساخته پارس رویان و کارخانه سنگبری بلکوه بود.
به رغم فشردگی برنامهها و تعدد پروژهها معاون وزیر کشور و هیات همراه شبانه شهرستان اقلید را به مقصد شهرستان سپیدان ترک کردند تا در سپیدهدمی دیگر سفری نو آغاز شود.
پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸، ساعت هفت صبح خودروها با سرنشینان خود آماده حرکت به سمت پروژههای شهرستان سپیدان شدند.
نخستین پروژه که از سوی معاون وزیر کشور مورد بازدید قرار گرفت راه ارتباطی سپیدان – اقلید بود و به دنبال آن از کارخانه اخشان تولید کننده کمربندهای ایمنی خودرو، شرکت پتروگاز دالین، شهر سلامت و قطعه آزادراه شیراز- اصفهان در شهرستان سپیدان بازدید به عمل آمد.
دینپرست و هیات همراه سپس به منظور بازدید از کارخانه کاغذ زاگرس به سمت زرقان حرکت کردند.
نکته حائز اهمیت در جریان بازدید از این پروژه تلاش معاون وزیر کشور و تاکید وی بر لزوم حل مشکل این پروژه و کمک به راهاندازی بود چرا که با بهرهبرداری از آن شرایط برای اشتغال صدها نفر نیز فراهم خواهد شد.
معاون وزیر کشور سپس از پروژه کمربندی شرقی شیراز و کارخانجات فولاد پایه و بالان در شهرک صنعتی شیراز نیز بازدید کرد.
مقصد بعدی سفر دینپرست و هیات همراه شهرستان کوار در ۵۱ کیلومتری جنوب شیراز و بازدید از پروژههای سد کوار، کارخانه قند کوار و مجتمع صنعتی ذوب آهن این شهرستان بود.
شهرستان سروستان آخرین مقصد در سومین روز سفر معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور به استان فارس بود و در این شهرستان نیز بازدید از شهرک صنعتی شماره ۲ سروستان و بازدید از چند واحد صنعتی واقع در شهرک صنعتی شماره یک سروستان در دستور کار قرار گرفت.
در چهارمین روز سفر معاون وزیر کشور به استان فارس روز جمعه ۱۵ شهریور نیز سفر به چهار شهرستان نیریز، استهبان، داراب و فسا در دستور کار دینپرست و هیات همراه قرار گرفت.
نخستین گام این سفر با بازدید از کارخانه فولاد غدیر نیریز برداشته شد و به دنبال آن از بزرگراه نیریز – سیرجان و واحد سنگبری برلیان بازدید به عمل آمد.
در شهرستان استهبان مقصد دوم روز چهارم نیز از انجیرستان استهبان، واحد تولیدی ظروف یکبار مصرف بازگشتپذیر، واحد بستهبندی انجیر تین و فرآوردههای انجیر نیکدل در شهرستان صنعتی استهبان بازدید شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور و هیات همراه حوالی ظهر جمعه شهرستان استهبان را به مقصد شهرستان داراب که در ۲۵۳ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده و با هدف بازدید از راه آهن فسا – داراب- زادمحمود- گهکم، کاراخنه کاشی آذرخش و همچنین فرودگاه داراب ترک کردند.
دینپرست سپس به اتاق همراهان سفر به شهرستان فسا در ۱۵۰ کیلومتری شرق شیراز را آغاز کرد و در بدو ورود با حضور در گلزار شهدای این شهر به مقام شامخ شهدای والا مقام از جمله شهید مرتضی جاویدی ادای احترام کرد.
در شهرستان فسا نیز که بازدید از پروژههای آن تا پاسی از شب به طول انجامید پروژه انتقال آب از سد رودبال به فسا، بیمارستان ۱۸۵ تختخوابی امام حسین (ع) و بازدید از چند واحد تولیدی دیگر در دستور کار قرار گرفت.
سفر معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در روز شنبه ۱۶ شهریورماه ۹۸ به پنجمین روز خود رسید.
طی چهار روز از ۱۶ شهرستان استان و افزون بر ۶۰ واحد تولیدی و پروژه بازدید به عمل آمد و بازدید از پروژههای شهرستانهای رستم در ۱۷۸ کیلومتری غرب شیراز، ممسنی در ۱۶۳ کیلومتری غرب شیراز و کازرون در ۱۴۰ کیلومتری غرب شیراز در روز پنجم حسن ختام سفر دینپرست به استان فارس بود.
در جریان سفر دینپرست به شهرستان رستم از سد پارسیان، کارخانه قند، بیمارستان ۶۴ تختخوابی و طرح پمپاژ اراضی بچه بازار بازدید به عمل آمد.
معاون وزیر کشور در شهرستان ممسنی نیز از کارخانه لبنیات کیان لین، راوک و چند واحد تولیدی دیگر بازدید کرد.
آخرین مقصد سفر دینپرست در استان فارس نیز شهرستان کازرون بود که علاوه بر بازدید از سد نرگسی، بازدید از چندین واحد تولیدی نیز در دستور کار قرار گرفت.
بابک دین پرست سرانجام پس از سفر به ۱۹ شهرستان فارس شامل خرامه، مرودشت، ارسنجان، پاسارگاد، بوانات، خرمبید، آباده، اقلید، سپیدان، شیراز، کوار، سروستان، نیریز، استهبان، داراب، فسا، رستم، ممسنی و کازرون با طی سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر مسافت، روز یکشنبه ۱۷ شهریورماه در جلسه مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که با حضور استاندار فارس، معاونین استانداری، مدیران کل و فرمانداران شهرستانهایی که از آنها بازدید به عمل آمد شرکت کرد.
در این جلسه نیز که حدود ۶ ساعت به طول انجامید در خصوص بررسیهای انجام شده در جریان بازدیدها بحث و تبادل نظر شد و تصمیماتی اتخاذ گردید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در این جلسه، علت سفر خود به استان فارس را در راستای اجرای ابلاغیهای که معاون اول رئیس جمهوری به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ۱۲ وزیر، پنج معاون رئیس جمهوری و رئیس کل بانک مرکزی ابلاغ کرده دانست و گفت: از آنجا که وزیر کشور به عنوان جانشین معاون اول رئیس جمهوری برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در استانهای فارس و سیستان و بلوچستان معرفی شده از سوی وزیر کشور ماموریت یافتم که برای بررسی مسائل و مشکلات پروژههای عمرانی و واحدهای تولیدی فارس به این استان سفر کنم.
دینپرست افزود: بر این اساس بنا است که پیگیر تحقق اهداف و اجرای طرحها و پروژههای اقتصاد مقاومتی باشیم و بر همین اساس بلافاصله با ۱۹ دستگاهی که پروژه اولویتدار اقتصاد مقاومتی داشتهاند مکاتبهای داشتهایم.
وی ادامه داد: در گام نخست ۱۹ شهرستان فارس مورد بازدید قرار گرفت و طی هفتههای آتی از پروژههای ۱۰ شهرستان دیگر این استان نیز بازدید خواهیم داشت.
او اظهار داشت: در ابتدا برنامهریزی این بود که مشکلات واحدهای تولیدی بزرگ مقیاسی که مشکلات آنها سالها باقی مانده بود در دستور کار باشد اما در کنار آن مسائل و مشکلات دیگر پروژها را نیز بررسی شد.
دینپرست افزود: میخواهیم سندی داشته باشیم با مجموعهای از راهبردها، تاکتیکها و برنامههای عملیاتی برای رفع موانع موجود و تسریع در اجرای طرحهای توسعهای استان که بتوانیم با این اقدامات شاخصهای اقتصادی استان فارس را ارتقاء دهیم و عملکرد دستگاهها را نیز ارزیابی کنیم.
وی بیان کرد: سند مذکور یک سند پویا خواهد بود و پیشنهادات موثری که از سوی فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی مطرح می شود به این سند افزوده خواهد شد.
او گفت: ما در وزارت کشور کمیته پیگیری تشکیل دادیم و برنامهریزی کردهایم که هر ۳۰ تا ۴۵ روز به استان فارس سفر کنیم و مطالب را از استان دریافت و در مرکز پیگیری کنیم.
معاون وزیر کشور ادامه داد: اگر همکاری همه مجموعهها را داشته باشیم این سند به یک سند هماهنگ کننده بین ما و استانداری تبدیل خواهد شد و میتوانیم علاوه بر خود ارزیابی، جلو پراکنده کاری و موازی کاریها را نیز بگیریم.
وی گفت: پیشنهاد میشود که کمیتهای هم در استانداری فارس با مسئولیت معاون هماهنگی امور اقتصادی این استانداری با حکم استاندار فارس تشکیل شود و عملکرد مدیران و فرمانداران در اجرای این سند توسط این کمیته ارزیابی و برای اعلام به وزیر کشور در اختیار ما قرار گیرد.
او اضافه کرد: یکی از برنامههای جدی ما ارزیابی عملکرد فرمانداران در اجرای این سند خواهد بود که هر ۶ ماه انجام خواهیم داد که اولین ارزیابی در این زمینه اسفندماه انجام خواهد شد.
وی، با اشاره به اینکه این سند باید با ۲ رویکرد شهرستانی و دستگاهی تنظیم شود افزود: اگر بنا است وزیری به فارس سفر کند به جای تشکیل شورای اداری از او تقاضا شود که در سفر خود در خصوص این سند جلسه با مدیران مجموعه خود تشکیل دهد و مسائل مربوط به حوزه کاری خود که در این سند آمده را تعیین تکلیف کند.