اجرای طرح توانمندی سازی و مشارکت دست اندرکاران عرصه های منابع طبیعی در 10 حوضه آبخیز فارس
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ؛ غلامعلی اوجی رییس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی فارس از اجراي طرح توانمندسازی جوامع محلی در 10حوزه آبخیز عرصه های منابع طبیعی استان فارس در سال جاری خبر داد.
وی در جمع نمایندگان و اعضای شرکتها و تعاونی های بهره برداران منابع طبیعی و آبخیزداری در شهرستان سپیدان با تاکید بر استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمی و کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به مردم گفت: تشکیل تعاونی ها و انجمن های صنفی در بخشهای مختلف منابع طبیعی علاوه بر مدیریت مناسب، شرایط لازم و قانونی را برای تصمیم گیری مردم و بهره برداران در امور مربوط به خودشان تسهیل می کند.
اوجی با تاکید بر بهره گیری از توان تعاونی ها و تشکل های مرتبط با منابع طبیعی در بخش های مختلف جنگل، مرتع، بیابان و آبخیزداری در جهت تولید و اشتغال بهره برداران عرصه های منابع طبیعی استان اظهار داشت:در این راستا اداره کل منابع طبیعی فارس در جهت برون سپاری بخشی از وظایف خود و حمایت از بهره بردارن عرصه های منابع طبیعی از سال 94 تاکنون اقدام به تاسیس تعاونی های فراگیر منابع طبیعی در تمامی شهرستانها کرده است.
رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با اشاره به واگذاری طرح های منابع طبیعی به تعاونی های فراگیر افزود: از سال گذشته تاکنون اجرای تعدادی از طرح های صندوق توسعه ملی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 900 میلیون تومان توسط تعاونی های فراگیر منابع طبیعی انجام شده است. وی افزود:این طرح ها شامل : اصلاح و احیاء مراتع. عملیات بیولوژیکی (کپه کاری،غنی سازی جنگل) و نیز گشت و مراقبت وحفاظت از عرصه های منابع طبیعی بوده و در 10 حوزه آبخیز در 9 شهرستان اجرا شده است وی که در جمع نمایندگان و اعضای شرکتها و تعاونی های بهره برداران منابع طبیعی و آبخیزداری در شهرستان سپیدان حضور داشت ، با اشاره به پتانسیلهای فراوان گیاهان دارویی و جاذبه های بالقوه حوزه گردشگری در شهرستان سپیدان و انجام فعالیت بیش از پیش با بهر گیری از فعالیت فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و منابع طبیعی و نیز کارشناسان ناظر نظام مهندسی اظهار داشت: باید در این راستا با همکاری و تعامل اعضا هیئت مدیره و مدیران عامل تعاونهای منابع طبیعی قدمهای موثری در جهت شناسایی توانمندیها و ارتقاء وضعیت شرکت های تعاونی ها و نیز بهبود معیشت بهره برداران و خدمات دهی به آنها برداشت.
در پایان این نشست ضمن بررسی مسائل و مشکلات تعاونیهای بهره برداران منابع طبیعی شهرستان سپیدان به مشکلات مطرح شده از سوی اعضا و نمایندگان هیئت مدیره تعاونیها نیز پاسخ لازم داده شد و مقرر گردید هر دو تعاونی در صورت موافقت اعضاء وتصویب آن در مجامع فوق العاده در جهت هم افزایی بهتر ادغام گردند.
لازم بذکر است شهرستان سپیدان حدود سه هزار و 500 بهره بردار دارد که تا کنون تعداد 450 نفر از آنها نسبت به عضویت در تعاونیهای منابع طبیعی اقدام نموده اند.