نشست تخصصی تنوع زیستی کشاورزی با حضور کارشناسان کشاورزی فارس و ایتالیا در اتاق بازرگانی فارس

27 خرداد 1398 ساعت 13:36

نشست تخصصی تنوع زیستی کشاورزی، دسترسی به بذر و امنیت غذایی که با حضور کارشناسان و فعالان کشاورزی استان فارس و کشور ایتالیا در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حافظ روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، رئیس دفتر مطالعات کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق بازرگانی فارس در این نشست گفت: در بحث خشکسالی و مدیریت منابع آبی استفاده از ارقام و گیاهان سازگار به شرایط نامساعد محیطی قطعا کمک شایانی به این موضوع خواهد کرد.
محمد حسن طلعتی افزود: هر طرحی که به بقا تولید و بهر بردار کمک کند مورد حمایت ما می باشد و طرح اجرایی بهنژادی تکاملی و مشارکتی که از حدود 9 سال پیش توسط کشاورزان پیشرو و در محدوده مشخص شده توسط سازمان جهاد کشاورزی و تحقیقات اغاز شده است گامی در جهت حفض تولید و حمایت از بهره بردار است.

همچنین در این نشست رئیس موسسه توسعه پایدار و محیط زیست ایران نیز گفت: این موسسه در چند سال اخیر فعالیت های خود را بر روی موضوع مهم تنوع زیستی کشاورزی متمرکز کرده است زیرا تنوع زیستی به عنوان یک عامل کلیدی در پایداری اکو سیستم های زراعی و مزارع کشاورزان مغفول مانده و مورد استفاده قرار نمی گیرد.
خدیجه کاترین رضوی اضافه کرد: عدم استفاده از تنوع زیستی در مزارع کشاورزانی مانند کشور ایران که از ریز اقلیم های مختلف برخودار است و شرایط اقلیمی و محیطی متفاوتی دارد می تواند یک عامل خطرناک برای از بین بردن کشاورزی پایدار باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس این موسسه از سال 2006 با هدف برگرداندن تنوع زیستی کشاورزی به مزارع کشاورزان فعالیت های خود را با دو محصول گندم و جو آغاز کرد و کارشناسان ما بهنژادی مشارکتی که اقلام مختلف را در مزارغ کشاورزان کشت کردند.
رضوی عنوان داشت: با هدف دسترسی به ارقام یکنواخت در حوزه تنوع زیستی متناسب و سازگار با نیاز کشاورزان هر منطقه، این فعالیت ها در مزارع کشاورزان استان های مختلف کشور از جمله فارس که از ریزاقلیم های مختلف بود، کشت شد.
وی با بیان اینکه عمده تمرکز ما بر کشاورزی دیم است تصریح کرد: پس از کشت متوجه شدیم کشاورزان بر اساس دانش بومی خود تمایل دارند هر تنوع ژنتیکی که از این آزمایش ها بهنژادی مشارکتی استخراج می شد را حفظ کنند که با حمایت های کارشناسان کشور ایتالیا بهنژادی تکاملی را ر سال 2008 با یکهزار و 600 رقم در ایران شروع کردیم.
رئیس موسسه توسعه پایدار و محیط زیست ایران با بیان اینکه هم اکنون عملیات بهنژادی تکاملی در مناطق مختلف کشور در حال اجراست افزود: فارس، خوزستان، کرمانشاه و گرمسار بیشترین استان های ما در انجام عملیات بهنژادی تکاملی هستند که پس از انجام آزمایش های مختلف به نتایج مورد نیازمان از جمله ثبات عملکرد، مقاومت با آفت و بیماری ها و ارزش غذایی بیشتر این توده ها به لحاظ غذایی دست یافته ایم.
رضوی بیان کرد: در طول مدت انجام این آزمایش ها علاوه بر گندم و جو؛ کشت بر روی برنج را نیز انجام دادیم که نتایج خوبی نیز از آن حاصل شده است و می توانیم بگوییم امروز تعداد کشاورزان زیادی در کشور در حال کشت این نوع تنوع زیستی و بهنژادی تکاملی هستند.
وی اظهارداشت: امسال پس از ده سال انجام آزمایش های مختلف تمرکز فعالیت های ما بر روی محصول گندم و جو است که در سه منطقه در استان فارس و کرمانشاه توده های کشت شده را از نظر تاب آوری نسبت به بیماری ها، تغییرات اقلیمی و ثبات عملکرد آنها اندازه گیری و بررسی کنیم.
در این نشست علاوه بر سخنرانان برجسته داخلی دکتر استفانیا گراندو محقق بین المللی و بهنژادگر و دکتر سالواتوره چکرلی محقق بین المللی و بهنژادگر از کشور ایتالیا
به ایراد سخن پرداختند.
همچنین موضوعاتی از جمله اهمیت تنوع زیستی ، سلامت انسان، سلامت غذا، مباحث فنی بهنژادی تکاملی، نظام قانونی جدید بذر در اروپا در خصوص جمعیت ها، بررسی نظام بذر خود مصرفی و حقوق کشاورزان در ایران، نظام ثبت و گواهی بذر و نهال در ایران، اهمیت بهنژادی تکاملی در افزایش تنوع ژنتیکی در مزارع، جمعیت های تکاملی، کشاورزی – غذا و سلامت و اکوسیستم ها- تنوع زیستی و سلامت انسان با حضور کارشناسان بخش کشاورزی استان فارس و کشور ایتالیا در این نشست تخصصی مطرح شد.


کد مطلب: 20627

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/20627/نشست-تخصصی-تنوع-زیستی-کشاورزی-حضور-کارشناسان-فارس-ایتالیا-اتاق-بازرگانی

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir