به گزارش
حافظ خبر، به نقل از وبدا، رضیه شناور گفت: سردردهای خفیف، تهوع، به هم خوردن نظم خواب، بی خوابی، خستگی روزانه و دردهای اندک عضلانی در طی پنج تا هفت روز نخست ماه رمضان، از جمله شرایط طبیعی روزه داری محسوب می شود .وی با بیان اینکه برخی از اتفاقاتی که در روزهای نخست روزه داری پیش می آید، به تدریج برطرف شده و خطری برای سلامتی فرد به وجود نمی آورد، یکی از مشکلات رایج در ایام روزهداری را یبوست عنوان و اضافه کرد: مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان تهیه شده از آرد سفید و کاهش مصرف آب، میوه و سبزی از عوامل موثر بر بروز این مشکل است.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: برای جلوگیری از بروز و حل این مشکل می توان مصرف نان های سبوس دار، افزایش مصرف میوه و سبزی و همچنین آب و میوه های خشک مانند آلوی خیس شده را توصیه کرد، همچنین اضافه کردن کمی روغن به غذا یا مصرف خاکشیر یا گل محمدی با آب ولرم در سحر و افطار، به رفع این مشکل کمک می کند .
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: افت فشار خون از دیگر مشکلات رایج در ماه رمضان است که از دلایل ایجاد آن می توان به مصرف کم مایعات و املاح کافی اشاره کرد و راه درمان آن، خنک نگه داشتن بدن فرد، افزایش مصرف مایعات و املاح کافی در وعده سحر است .
او سوء هاضمه را نیز مشکلی عنوان کرد که به دلیل مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس و نوشابه های گازدار ایجاد می شود و گفت: همچنین سردرد به علت عادت به کافئین و یا تنباکو و قطع آن و ایجاد خستگی و نبود استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشار خون در فرد روزه دار ظهور می کند .
این کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان کرد: بهتر است از یک تا دو هفته قبل از ماه رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و نیکوتین را کاهش دهیم .
او در ادامه گفت: برای حل مشکل افت قند خون نیز توصیه می شود از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قند ساده و شیرینی ها در وعده سحر پرهیز شود، زیرا این مواد باعث افزایش ترشح انسولین و افت قند خون در طول روز می شود .
شناور گفت: سوزش سردل و ورم معده که به دلیل افزایش اسید در معده خالی اتفاق می افتد و با مصرف غذاهای ادویه دار و نوشابه های گازدار و قهوه و غذاهای چرب بدتر می شود نیاز به درمان زیر نظر پزشک برای کاهش سطح اسید معده دارد .