به گزارش
حافظ خبر، به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت و معدن استان فارس فریبرز رضازاده اظهار داشت: آیین پایانی سیزدهمین دوره المپیاد ملی فرش دستباف ایران با معرفی برترینها به کار خود پایان داد و 4 نفر از استان فارس در این المپیاد رتبههای برتر را کسب کردند.
وی با اشاره به اسامی برگزیدگان استان فارس گفت: فاطمه لیاقت درگرایش رنگرز رتبه اول، صدیقه عباسی درگرایش رنگرزی رتبه دوم و رقیه باغ بهاری در گرایش رنگرزی رتبه سوم را کسب کردند همچنین محسن مومنی در گرایش طراحی رتبه سوم را کسب کرد.
رضازاده بیان کرد: برای رشد و توسعه کیفی هنر طراحی فرش که یکی از بارزترین هنرهای سنتی در زمره مفاخر ملی ایران اسلامی است، مراکز علمی دانشگاهی استان و همچنین آموزش و پرورش نقش به سزایی ایفا میکنند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس افزود: کلاسهای آمادگی و مرحله اعزام تیم المپیاد فرش استان با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی، آموزش و پرورش، شرکت شهرکهای صنعتی، خوشه فرش فارس و با حمایت ذوالانواری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان گبه کشور صورت پذیرفته است.
وی همچنین از برگزاری دورههای آموزشی با هدف ارتقای سطح دانش فعالان حوزه فرش دستباف و بازآموزی بافندگان توسط تشکلهای صنفی و تعاونی در استان فارس خبر داد.
رضازاده گفت: کارهای سنتی و دستباف به دلیل طراحی جداگانه و منحصر به فرد که شاید هیچ کجا مشابه آن پیدا نشود قیمت بالایی دارد، لذا فرش دستباف همچنان دارای ارزش و کیفیت است و به عنوان یک کالای نفیس ایرانی معرف هنر ناب وخاص ایرانی است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: فرشدستبافت در سراسر استان پهناور فارس جز نفیسترین وخوش نقش ترین فرشهای ایرانی است که در سطح جهانی نیز طالب بسیاری دارد.
رضازاده اظهار داشت: فارس دارای تنوع فرشی خاص شامل فرشهای قشقایی، خمسه، باصری، افشار، آباده و لری است که این تنوع برتری و شاخص بودن استان را نسبت به سایر استانها نشان میدهد.
وی با اشاره به سهم 17 درصدی فارس از صادرات فرش ایران، بیان کرد: در دنیا به دلیل ذهنی بافی، گلیمبافی و رنگآمیزیهای طبیعی فرش فارس، خریداران و طرفداران بسیار دارد.