به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ، علیاکبر مویدی در مراسم انتخاب بهرهبرداران و فعالان نمونه بخش کشاورزی استان فارس تاکید کرد که طی چهاردهه گذشته میزان تولید در بخش کشاورزی از 26 میلیون تن به 126 میلیون تن درسال رسیده است.وی در عینحال بهرهبرداران بخش کشاورزی را ملزم به دانشبنیان کردن فعالیتهای کشاورزی دانست و گفت: برای استفاده از کشاروزی دانشبنیان سه گام را باید پشت سر گذاشت؛ نخست فراگیری دانشهای مرتبط با کشاروزی است در گام دوم از نواوری و اطلاعات و دانش استفاده شود و در گام نهایی نیز محصول تولید شده با تکیه بر دانش باشد .
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: با توجه به شعار "کشاورزی دانش بنیان- رونق اقتصاد مقاومتی" میتوان به این نتیجه رسید که استفاده از ظرفیتهای کشاورزی دانش بنیان یکی از برنامههای جهاد کشاورزی در جهت رونق بخشیدن به دانش بنیان کردن اقتصاد دارد .
مویدی وضعیت کشاروزی استان را خوب ارزیابی کرد و گفت: اینکه نمونههای برتر کشاورزی در استان فارس توانستهاند بیش از سه الی پنج برابر نسبت به سایر بهرهبرداران محصول برداشت کنند بیانگر این واقعیت است که از کشاورزی دانشبنیان استفاده مفید کردهاند.
نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه سامانه نیما، ارز را به قیمت واقعی در اختیار بخشهای مختلف قرار میدهد، این روش را ابزاری مناسب برای مدیریت عرضه و تقاضا در بازار ارز دانست.
علاءالدين خادم اعتقاد دارد که افزایش قیمت ارز دو رو دارد در نگاه اول شاهد کاهش واردات خواهیم بود و در نگاه دوم شاهد افزایش ارز حاصصل از صادرات در کشور هستیم .
وی تاکید کرد: کشور چین با افزایش قیمت ارز موفق شد که زمینه افزایش صادرات را فراهم کرده و به یکی از برترین قدرتهای اقتصادی جهان بدل شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید براینکه روش غالب در آبیاری محصولات کشاورزی در ایران، مانع رقابتپذیر بودن تولیدات کشاورزی ایران در بازارهای جهانی است، گفت: در ایران 90 درصد تولیدات کشاورزی به روش آبی و 10 درصد به روش دیم تولید میشود اما در جهان 35 درصد تولید این بخش آبی است.
علي اكبري نگاه مجلس به حوزه تولید روستا و عشایری را مثبت ارزیابی و اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تسهیلات و 12 میلیارد دلار برای اشتغال فراگیر را ناشی از همین رویکرد دانست.
اکبری یادآور شد که از 2.5 میلیارد دلار برداشت شده از صندوق توسعه ملی، 20 درصد به بخش کشاورزی، آّبیاری تحت فشار، ریزگردها و ... اختصاص یافته است.
نماینده مردم شیراز وجود 350 هزار چاه غیرمجاز در کشور را یک چالش عنوان و تاکید کرد که مسدود کردن این چاهها هم ایجاد کننده چالشهایی بوده و خواهد بود.