استاندار فارس:

بیانیه گام دوم باید به برنامه عملیاتی تبدیل شود

25 اسفند 1397 ساعت 7:57

استاندار فارس گفت: بیانیه گام دوم انقلاب باید به برنامه عملیاتی تبدیل شده و به عنوان دستور کار در اختیار بخش خصوصی و دستگاه های اجرایی قرار گیرد.


به گزارش حافظ خبر، به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، عنایت‌الله رحیمی در مراسم تقدیر از کشاورزان نمونه استان با بیان این که بیانیه گام دوم انقلاب باید به عنوان یک راهبرد مورد توجه مدیران قرار داشته باشد، اظهارداشت: باید بر اساس این بیانیه برای تمدن‌سازی در آینده فعالیت کنیم؛ چرا که استقرار نظام جمهوری اسلامی صورت گرفته است و باید به اهداف متعالی نظام و انقلاب نائل شویم.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به این که در بیانیه گام دوم انقلاب به موضوعاتی همچون اقتصاد دانش بنیان، استفاده از نیروهای جوان، استفاده از علم و دانش، توجه به ظرفیت‌های موجود و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود اشاره شده است، افزود: شناسایی توانمندی‌های نهفته و و ارائه برنامه برای استفاده از این توانمندی‌ها موجب حرکت جدی کشور به سمت تمدن سازی خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که یکی از بخش‌های اساسی کشور، اقتصادکشاورزی است که از جمله بخش‌های مولد و پایه اقتصاد و تامین کننده نیازهای اساسی کشور در زمینه مواد غذایی به شمار می رود، افزود: در استان فارس پایه فعالیت ها، بخش کشاورزی است؛ هرچند در یک دهه اخیر بر اثر قهر طبیعت، کشاورزی دچار آسیب های جدی شده و کشاورزان از موضوع خشکسالی متضرر شده‌اند.

استاندار فارس تصریح کرد: با استفاده از کشاورزی دانش بنیان، نیروی انسانی مجرب، آموزش دیده و تحصیل کرده و دارای علم روز، علیرغم تنگناهای موجود و کمبود آب، باز هم می توانیم رتبه دوم کشور در تولید محصولات کشاورزی را داشته باشیم.

استاندار فارس با بیان این که کشاورزان موفق به دنبال نان بخور و نمیر نیستند، ادامه داد: آن ها همواره نگاهی به پیش رو دارند و برای افزایش میزان برداشت خود در آینده برنامه مشخص را در پیش می گیرند.

دکتر رحیمی با اشاره به این که کشاورزان موفق کاشت محصول را پایان فرآیند پیش از برداشت نمی‌دانند بلکه آن را فرایندی مستمر تا رسیدن به دست مصرف کننده و کسب رضایت مشتری به شمار می آورند، افزود: تیمار و نگهداری روزانه بلافاصله پس از کاشت محصول آغاز می‌گردد و بی‌توجهی به این نکته بسیار مهم می‌تواند باعث از بین رفتن تمامی زحمات چند ماهه و چند ساله کشاورزان شود.

نماینده عالی دولت در استان فارس با تاکید بر این که کاشت محصول ابتدای کار است و فعالیت واقعی از اینجا به بعد آغاز شده و ادامه می‌یابد، اظهارداشت: کشاورزان باید به جای پرداختن به حواشی و کارهای فرعی اصل کار را درست انجام دهند ؛ همواره ابتدا بخش اصلی کار را به اتمام رسانده و سپس به بخش های فرعی کار برسید.

وی با اشاره به این که کشاورزان و بهره برداران موفق به خرد جمعی توجه می کنند و از تجربه افرادی که از اقتصاد کشاورزی معیشتی به سوی اقتصاد کشاورزی مدرن و صنعتی حرکت کرده اند بهره می برند، افزود:  امروزه با استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و حقیقی امکان اشتراک افکار و تجربیات بیش از پیش فراهم شده است و می توان ریسک عملیات کشاورزی را به مقدار قابل توجهی کم کرد.

استاندار فارس با بیان این که به کارگیری و مشارکت بهره برداری بخش کشاورزان در امور تصدی گری موضوعات بخش کشاورزی و اجرایی کردن سیاست های اصل 44 قانون اساسی از جمله مسائل مورد توجه در بهبود وضعیت کشاورزی استان است، ادامه داد: کاهش مداخله دولت و واگذاری امور به بخش غیردولتی، کاهش هزینه های دولت موضوع سند چشم انداز بیست ساله، ایجاد شرایط مناسب سیاست گذاری و برنامه ریزی و نظارت دولت در اعمال حاکمیت از دیگر مواردی است که می تواند در رفع مشکلات این بخش موثر باشد.

دکتر رحیمی با اشاره به این که کشاورزان موفق افرادی ریسک‌پذیر و با فهم اقتصادی بالایی هستند، ادامه داد:  آموزش این افراد با هدف اقتصادی کردن تولید و بالا بردن ارزش افزوده محصولات صورت می گیرد که افزایش بهره وری را در بخش کشاورزی داشته باشیم.

نماینده عالی دولت در استان فارس  با بیان این که برای رسیدن به اهداف افزایش بهره وری باید به سه بعد اصلی بهره وری در بخش کشاورزی توجه کنیم، اظهارداشت: بهره وری سرمایه، بهره وری نیروی انسانی و بهره وری منابع طبیعی کشاورزی در این زمینه موثر هستند و در این میان اساسی ترین مبحث مربوط به نیروی انسانی و سرمایه گذاری روی آموزش این نیرو است؛ چرا که رمز موفقیت اکثر کشورهای پیشرفته در بخش مزبور مربوط وابسته به نیروی انسانی کارآمد و آگاه جامعه است.

وی افزود:  افزایش آگاهی شاغلان کشاورزی مستلزم آموزش درست و سیاست گذاری دقیق دولت در اطلاع رسانی به نیروی انسانی است.

استاندار فارس به اهمیت ارتقای شاخص‌های نیروی انسانی در بخش کشاورزی و بهره وری در زمینه افزایش راندمان نهاده ها مانند آب، خاک، سم و کود اشاره کرد و افزود: اگر بهره وری خود در آب، خاک، کود و سم را افزایش دهیم در وسعت کمتر می توانیم محصول بیشتری را تولید کنیم.

دکتر رحیمی با اشاره به این که انتقال موثر دانش فنی از سطح مراکز دانشگاهی به سطح مزارع در دستور کار وزارت جهادکشاورزی است، تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید تلاش های خوبی در این زمینه صورت گرفته است و آمادگی پذیرش دانش جدید از کانال کشاورزان نمونه بالاتر است؛ زیرا زبان کشاورزان را بهتر می دانند و موثرتر هستند.


کد مطلب: 19763

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/19763/بیانیه-گام-دوم-باید-برنامه-عملیاتی-تبدیل-شود

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir