عضو هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی سیره شهدا گفت: رسالت روحانیت احیای فهم دینی در زمینههای مختلف زندگی اجتماعی مردم است.
حجتالاسلام محمدمهدی ماندگاری عصر امروز در جمع طلاب حوزه علمیه شیراز اظهار داشت: بسیاری از مردم و جوانان در مناسبتها و مکانهای خاص روحیات معنوی پیدا میکنند اما این روحیه در زندگی آنها استمرار ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: گاهی در مراسم عاشورا و تاسوعا یا در موسم حج انسان از حال معنوی جوانان لذت میبرد اما همین فرد پس از خروج از آن مقطع زمانی یا فضای مقدس دوباره به سمت گناه و آلودگی میرود.
وی ادامه داد: عجیب است که یک کاسب در تمام مدت محرم بر هدف اباعبدالله در اصلاح امت جدش واقف میشود اما در کاسبی خود گرانفروشی، دروغ و حرامخوری را پیش میگیرد.
رئیس هیئت امنای مؤسسه تفحص سیره شهدا تصریح کرد: جوانی که برای اباعبدالله آنگونه اشک میریزد و عاشق اهل بیت است چگونه در جشن عروسی خود به منکراتی راضی میشود که گویی مسلمانزادهای در آن جمع وجود ندارد.
وی دلیل این موضوع را نداشتن فهم دینی دقیق و عمیق در تمام مسائل زندگی عنوان کرد و گفت: برخی از مردم فهم دینی عمیقی ندارند و دین را ساری و جاری در تمام زندگی خود نمیپندارند بلکه آن را آیینی در کنار سایر مراسم و سنتها میپندارند.
ماندگاری خاطرنشان کرد: اشک بر امام حسین (ع) حشر با امام را نتیجه نمیدهد بلکه برای اتصال به امام باید به وی اقتدا کرد.
وی در ادامه بیان کرد: هر چیز در عالم اسبابی عینی و اسبابی غیبی دارد و در تمام ابعاد زندگی باید این دو بعد را رعایت کرد.
به گفته وی، اسباب عینی ازدواج دارا بودن شغل و زیبایی ظاهر و خانه و ... و اسباب غیبی آن حیا و نجابت است.
ماندگاری ابراز داشت: کاسبی که در کنار اسباب عینی اسباب غیبی را رعایت نمیکند همواره با مشکل روبهرو میشود و درآمدی که به دست میآورد باعث خوشبختی و آرامش وی نیست.
عضو هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی سیره شهدا خاطرنشان کرد: روحانیت برای اینکه بتواند به مردم فهم دینی بدهد با الگوی راستین اتحاد نظر و عمل باشد.
وی افزود: برای تاثیر سخن بر مردم تنها مطالعه کافی نیست و باید کلام فرد به نورانیت قلب وی بر قلبها اثر کند.
ماندگاری بیان کرد: قرآن بار رسالت پیامبر اکرم (ص) را باری ثقیل توصیف میکند و مسلم است زمانی این بار برای برگزیدهترین فرد عالم سنگین بوده وضع افراد عادی مانند ما چگونه باید باشد.
وی تصریح کرد: روحانی باید با نماز شب، توسل به اهل بیت، قرآن، ذکر و نوافل مانوس باشد و با وضوی دائمی به سخن با مردم بپردازد تا کلام وی نور پیدا کند.
به گفته ماندگاری، رمز محبوبیت حضرت امام خمینی (ره) و اینکه مردم دیوانهوار سخنان ایشان را نصبالعین میکردند همین نورانیت کلام ایشان بود.
این محقق حوزه و دانشگاه ادامه داد: در این عصر باید متناسب با اطلاعات مخاطب سخن گفت که اگر اطلاعات مردم از اطلاعات یک روحانی بیشتر باشد سخن وی تاثیرگذاری لازم را ندارد.