به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ، علیرضا پرویزی در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه کمباینداری از دیرباز در فارس به عنوان یک حرفه مطرح بوده است، گفت: هم اینک حدود 3600 دستگاه کمباین در استان فارس وجود دارد که نقش موثری در برداشت محصولات مزارع کشور ایفا میکنند.وی افزود: هر سال قبل از شروع فصل برداشت و در ماههای بهمن و اسفند کمباین داران استان فارس نسبت به بازسازی و تعمیر کمباین ها اقدام میکنند.
پرویزی خاطرنشان کرد: همه ساله در این فصل بر اساس برنامه ریزی مدون ستاد برداشت استان فارس، امور فنی برداشت شامل بازدید از کمباین ها و صدور برچسب معاینه فنی و همچنین امور پشتیبانی برداشت شامل برآورد نرخ و جابجایی کمباین ها با هماهنگی شرکت تعاونی کمباین داران فارس و واحد مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان برای انجام کار برداشت محصول حدود 28 استان و اعزام کمباین ها، انجام میشود.
او ادامه داد: در سال زراعی 98-97 نیز با توجه به افزایش بارندگی در استانهای مختلف و افزایش کمی و کیفی غلات و کلزای کشت شده، برنامه ریزی منسجمی برای تسهیل امر برداشت انجام شده است.
پرویزی با بیان اینکه برداشت محصولات زراعی استان فارس از نیمه دوم فروردین شروع و اوایل مرداد ماه به اتمام میرسد، گفت: امسال هم ستاد برداشت فارس، قیمتها را با در نظر گرفتن تمام هزینهها، پیش بینی و مشخص کرده است.
او گفت: قیمت ها و هزینه های نرخ برداشت برای مزارع گندم و جو آبی و دیم و همچنین محصول کلزا برای کمباین های متوسط (کمباین های معمولی) کمباین های نیمه سنگین (کمباین 1165) و کمباین های سنگین (کمباین های وارداتی) در ستاد برداشت کشور تصویب شده است.
پرویزی گفت: براساس قیمت تعیین شده برای کمباین متوسط و کمباین کاه کوب مبلغ 702 هزار و 755 ریال برای هر ساعت کار مفید در مزارع گندم و جو، کمباین نیمه سنگین مبلغ 856 هزار و 825 ریال برای هر ساعت کار مفید در مزارع گندم و جو، کمباین سنگین مبلغ 1 میلیون و 605 هزار و 475 ریال برای هر ساعت کار مفید در مزارع گندم و جو و نرخ برداشت به صورت هکتاری در مزارع گندم و جو دیم با کمباین متوسط مبلغ 878 هزار و 444 ریال، در مزارع گندم و جو آبی، با کمباین متوسط مبلغ 1 میلیون و 581 هزار و 199 ریال، در مزارع گندم و جو آبی با کمباین نیمه سنگین مبلغ 1 میلیون و 713 هزار و 650 ریال و در مزارع گندم و جو آبی با کمباین سنگین مبلغ 2 میلیون و 6 هزار و 844 ریال تعیین و ابلاغ شده است.
پرویزی خاطرنشان کرد: نرخ برداشت در مزارع کلزا با کمباین متوسط و نیمه سنگین مجهز به هد برداشت کلزا به ازاء هر هکتار 2 میلیون 506 هزار و 350 ریال و در مزارع کلزا با کمباین سنگین مجهز به هد برداشت کلزا به ازاء هر هکتار 3 میلیون و 48 هزار و 850 ریال تعیین شده است.
این مقام مسئول گفت: نرخهای فوق مبنای اصلی نرخ گذاری هزینه برداشت مزارع غلات و کلزا در سال 98 بوده و در نهایت توافق کمباین دار و کشاورز ملاک عمل خواهد بود و همچنین هیچ دستگاه، شورا و یا مجموعه اداری و غیراداری حق دخالت در امر نرخ گذاری را نخواهد داشت.