روز گذشته، ۳ نماینده مردم شیراز در خانه ملت به دعوت تشکلهای دانشجویی به دانشگاه شیراز رفتند تا پاسخگوی سوالات دانشجویان باشند و کارنامه عملکرد خود در ۲ سال گذشته را تشریح کنند.
💠 مسعود رضایی در این نشست در پاسخ به پرسشی در مورد انتخاب مدیران استان با نگاه قومیتی گفت: ما نمایندگان شیراز ضمن احترام به تمام اقوام استان، هیچگونه نگاه قومیتی در انتخاب مدیران نداشتیم و برای ما بیشتر تقوای مدیریتی و شخصیتی مهم بوده است. وی در پاسخ به پرسش دیگری که خواستار شفافیت در کشور شده بود، اظهار داشت: آرزو کردیم که شفافیت در مملکت به وجود آید اما متأسفانه پیر شدیم و این شفافیت را ندیدیم!
💠 فرج اله رجبی دیگر نماینده مردم شیراز نیز در این نشست، درباره انتخاب مدیران در دستگاهها با بیان اینکه همگونی غیر از سرسپردگی است، بنابراین مدیران دولت باید با برنامههای آن سازگاری داشته باشند، افزود: نمیتوان توقع داشت که احمدینژاد بیاید و تا آبدارچی یک اداره را عوض کند اما یک دولت دیگر نتواند مدیری را جابجا کند. رجبی در ادامه سخنان خود همچون مسعود رضایی گریزی به شفافیت اطلاعات در کشور زد و گفت: بیشتر فسادها از گردش آزاد اطلاعات در فضای مجازی کشف شده نه از سوی قوه قضائیه، بنابراین شفافیت اطلاعات مهم است و قوه قضائیه نیز باید از آن حمایت کند. رجبی همچنین گفت:چرا قوه قضائیه باوجود قانون، علیه اموال نامشروع مسؤولان اقدام نمیکند؟
💠 علی اکبری دیگر نماینده مردم شیراز نیز در سخنان خود، از اشتباه بودن سخن گفتن علیه هولوکاست گفت و در ادامه، خواستار برگزاری بیشتر کنسرتهای موسیقی در کشور شد تا مردم به زعم اوکمتر به دبی و یا ترکیه سفر کنند. وی همچنین در پاسخ به پرسشی که از نگاه جناحی نمایندگان لیست امید انتقاد میکرد، با بیان اینکه برخی مواقع ناچار از کار تشکیلاتی هستیم، خاطرنشان کرد: برای برسی کارشناسانه طرحها این کار تشکیلاتی ایرادی ندارد. وی در ادامه درباره طرح برگشت اموال نامشروع مسؤولان نیز اظهار داشت: قانون مبارزه با فساد داریم، اما متأسفانه این قانون اجرا نمیشود.
🔸نکته ای که در سخنان هر ۳ نماینده مردم شیراز وجود دارد، انتقاد از عدم مبارزه با فساد و عدم رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان است. این سخن درحالی بیان می شود که نام و امضای هیچیک از ۴ نماینده مردم شیراز در پای طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» دیده نمیشود!
🔸نکته دیگری که در سخنان نمایندگان مردم شیراز به چشم میخورد، تلاش آنها برای انتصاب مدیرانی همسو با سیاست های دولت است. بعید است که نمایندگان محترم شیراز ندانند که وظیفه اصلی یک نماینده مجلس، قانونگزاری و نظارت بر حُسن اجرای قانون و ریلگذاری برای حرکت صحیح دستگاههای اجرایی کشور است. بنابراین تلاش برای انتصاب مدیران استانی همسو با سیاستهای دولت، نه تنها خارج از حیطه وظایف تعریف شده نمایندگی است بلکه حکایت از تلاش برای «افزایش دامنه نفوذ در دستگاههای اجرایی» دارد حال آنکه دانشجویان در این نشست، شاید انتظار داشتند از عملکرد نمایندگان شیراز در زمینه اشتغالزایی، بهبود فضای کسب و کار و مقابله با رکود صنایع و عملکرد آنها در زمینه نظارتی بیشتر مطلع شوند.
🔸آنچه که ۳ نماینده محترم شیراز در خانه ملت نیز به آن اذعان میکنند، نامطلوب بودن وضعیت شفافیت، نظارت و عدم اجرای قانون در کشور ماست. اما سوال اساسی این است که چه کسی جز یک نماینده مجلس میتواند بر اجرای قانون در کشور ما نظارت کند؟ قریب ۳ سال از عمر مجلس دهم میگذرد و نمایندگان محترم، از چیزی گلهمند هستند که خود مسئول انجام و اجرای آن بودهاند!
🔸قریب دو سال دیگر، عمر مجلس دهم نیز به پایان میرسد. فارغ از اینکه ۴ نماینده محترم مردم شیراز، مجددا قصد کاندیداتوری برای حضور در مجلس را دارند یا خیر، مردم شیراز حق دارند بدانند نمایندگان آنها در بالاترین نهاد قانونگزاری کشور در طی این سه سال چه کردهاند. بنابراین، در شرایطی که در بسیاری از جلسات پرسش و پاسخ نمایندگان با رسانهها و یا نشستهای دانشجویی، عملکرد قابل ذکری به چشم نمیخورد و اقدام قابل تاملی یافت نمیشود، شاید بهتر آن باشد که نمایندگان محترم خود دست به کار شده و عملکردشان در مجلس دهم را به صورت مکتوب درآورده و در اختیار رسانهها قرار دهند تا افکار عمومی بتواند در این باره، به قضاوتی صحیح دست پیدا کند.
نویسنده: سجاد زارع