در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه استان مطرح شد؛

لزوم تدوین سند مشترک و جامع در حوزه کشاورزی/ محدودیتی در پرداخت تسهیلات گلخانه‌ای وجود ندارد/ 18 صندوق حمایت از کشاورزی در شهرستان‌های فارس ایجاد می شود

7 اسفند 1396 ساعت 0:34

استاندار فارس برندسازی و بازاریابی را مهمترین عنصر در بهره‌وری از کشاورزی دانست و بر لزوم تدوین سند جامع در حوزه کشاورزی تاکید کرد.


به گزارش "حافظ نیوزاسماعیل تبادار، استاندار فارس در مراسم تقدیر از کشاورزان نمونه استان فارس، ضمن تقدیر از تلاش های این کشاورزان بر لزوم الگو برداری و ترویج روش های به کارگرفته شده توسط این افراد تاکید کرد.مقام عالی دولت در فارس با اشاره به اینکه استان فارس در تامین 10درصد از مواد غذایی کشور و به تبع آن در امنیت غذایی نقش موثری دارد، خاطر نشان کرد: عرصه کشاورزی به لحاظ ظرفیت ها و قابلیت های که در استان فارس دارد باید در ابعاد مختلف تولید، ایجاد اشتغال، اقتصاد و... مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی گفت: به لحاظ خشکسالی در سال های گذشته موضوع آب به عنوان مسئله جدی در حوزه کشاورزی استان فارس مطرح است و بر این مبنا تمام فعالیت های بخش کشاورزی باید آب محور گردد و برای حل این بحران از همه روش های علمی و تکنولوژی های روز دنیا باید بهره گرفت.
وی افزود: توسعه روشهای آبیاری تحت فشار اگر چه شرط لازم است اما کافی نیست و در کنار ان باید به توسعه گلخانه، کشاورزی حفاظتی، تغییر الگوی کشت و کنترل برداشت آب توجه ویژه داشت تا اثربخشی این طرح ها منجر به افزایش بهره وری و مثبت شدن تراز آبی استان گردد
وی با بیان اینکه استان فارس رتبه اول تولیدات باغی کشور را دارد از تولید سالانه 3 میلیون تن محصولات باغی در این استان خبر داد.
تبادار با اشاره به اینکه هر بشکه کنسانتره میوه معادل 20 بشکه نفت ارز آوری دارد ، گفت: ظرفیت بالای محصولات باغی استان و مزیت نسبی آن شرایط ویژه ای برای سرمایه گذاری در صنایع فرآوری را فراهم آورده که باید به آن توجه ویژه گردد و از خام فروشی محصولات اجتناب شود.
تاکید بر برندسازی و بازاریابی محصولات کشاورزی
استاندار فارس که همواره بر لزوم تدوین سند مشترک و جامع در حوزه کشاورزی تاکید دارد، خاطر نشان کرد: تدوین این سند، نقشه راه کشاورزی در حوزه های مختلف همچون الگوی کشت، نوع آبیاری، بازاریابی، صادرات ، ایجاد ارزش افزوده و... را فراهم خواهد کرد.
استاندار فارس برندسازی و بازاریابی را مهمترین عنصر در بهره وری از کشاورزی و صادرات دانست و تاکید کرد: رونق تولید در گرو برندسازی و صادرات است و با این کار باید محصولات استان را به دنیا معرفی نمود. وی با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه تعاونی ها به ویژه تعاونی های روستایی، گفت: تعاونی های روستایی باید از نقش سنتی خود فاصله بگیرند و با پرداختن به روش های نوین و علمی در اقتصاد کشاورزی نقش آفرینی کنند.
وی همچنین ایجاد و تسهیل زمینه مناسب برای سرمایه گذاری را راهکاری موثر در بهره وری از کشاورزی استان فارس دانست و از همه دستگاه های اجرایی خواست مسیرهای پر پیچ و خم پیش روی سرمایه گذران را تسهیل کنند.​
تولید10 درصد از تولیدات کشاورزی کشور در فارس
محمد مهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز با بیان اینکه فارس قطب کشاورزی کشور است، اظهار داشت: فارس 10 درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و 9.2 درصد ارزش‌افزوده کشاورزی کشور را دارا است و دارای سهم 20 درصدی شاغلان کشاورزی کشوری است و 40 درصد ارزش دلاری صادرات دارد.
وی افزود: در حوزه زراعت با تولید 7 میلیون تن رتبه دوم، در باغبانی با تولید 3 میلیون تن رتبه اول، در حوزه دامداری با 760 هزار تن تولید رتبه چهارم و در حوزه شیلات با تولید با حدود 10 هزار تن تولید رتبه ششم راداریم که درمجموع در بخش کشاورزی رتبه دوم را دارا هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: در تولید انجیر، بادام رتبه دوم، در تولید انگور رتبه اول و پرتقال رتبه دوم راداریم.
قاسمی تصریح کرد: در تولیدات دامی مثل گوشت قرمز با تولید 61 هزار تن رتبه دوم، گوشت مرغ رتبه ششم، در تولید شیر رتبه چهارم و عسل رتبه پنجم که درمجموع رتبه چهارم کشوری را دارا هستیم.
وی ادامه داد: در تولیدات شیلاتی در بین استان‌های غیر ساحلی رتبه ششم هستیم، در حوزه صنایع تکمیلی 618 واحد تولیدی راداریم که دارای رتبه سوم کشوری هستیم که این واحدهای صنعتی ظرفیت فرآوری 3 میلیون و 100 هزار تن رادارند.
این مقام مسؤول با اشاره به ایجاد اشتغال برای 7 هزار و 709 نفر و صدور یک هزار و 450 فقره مجوز، مطرح کرد: 15 درصد تولیدات باغی در کشور راداریم که رتبه اول هستیم.
خشکسالی مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی است
قاسمی با بیان اینکه خشکسالی مهم‌ترین چالش امروز در بحث کشاورزی است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اقدامات پیش روی سازمان در بحث مدیریت آب شامل مدیریت تقاضای آب، نحوه استفاده مؤثر با راندمان بالا، توسعه سامانه‌های آبیاری نوین، استفاده از نهال مقاوم در برابر افت و خشکی، طرح نظام نوین ترویج جهت توانمندسازی نیروهای انسانی است.
وی بابیان اینکه روی آب باران باید سرمایه‌گذاری شود، گفت: توسعه کشت گیاهان کم آب بر، احداث گلخانه‌ها و پوشش‌های محافظتی در باغات، آبخیزداری و آبخوان‌داری به‌عنوان یکی از اقدامات اساسی در تأمین آب چاه‌ها، تغییر کشت‌های بهاره به پاییزه، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، توسعه کشت استاندارد و گواهی‌شده، توسعه کشت گیاهان دارویی از دیگر اقدامات پیش روی این سازمان است.
این مقام مسؤول توسعه صنعت زنبورداری، توسعه نژادهای دومنظوره دام سبک و سنگین، توسعه مکانیزاسیون، توسعه زنجیرهای تولید در همه محصولات، تشکیل صندوق‌های حمایت از بخش کشاورزی، استفاده از ظرفیت‌های بورس کالای کشاورزی به‌عنوان بازار پیشرفته را از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی فارس عنوان کرد.
قاسمی بابیان اینکه یک صندوق حمایت در بخش کشاورزی دریکی از شهرستان‌ها داریم و 18 صندوق اضافه می‌شود، افزود: بالاترین عملکرد آموزش بهره‌برداران کشور راداریم که 69 کشاورز نمونه در سطح فارس و یک نفر زکات دهنده برتر و دو نفر هم خیر در جهت ساخت‌وساز خدماتی در اوز انتخاب‌شده‌اند که از آن‌ها تقدیر به عمل می‌آید.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی آمار تولید گندم آبی متوسط استانی 4 تن بوده که عملکرد نمونه استانی 10.5 تن، در بخش پنبه تولید متوسط 2.8 تن بوده که عملکرد نمونه استانی تولید 8.6 تن، تولید متوسط گلزا 2 تن بوده که عملکرد نمونه بخش گلزا 5.7 تن و تولید متوسط استانی جو آبی 2.9 بوده که عملکرد نمونه استانی 10.5 تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: در بخش باغداری تولید متوسط استانی انگور 15.6 تن بوده که عملکرد نمونه استانی 65 تن، تولید متوسط انار 17.8 تن بوده که عملکرد نمونه استانی 95 تن، تولید متوسط خرما 5.6 تن بوده که نمونه استانی 40.8 تن، تولید متوسط سیب 14 تن بوده که عملکرد نمونه استانی 100 تن است.
قاسمی مطرح کرد: کشاورزان باید توجه داشته باشند که به دلیل علم و استفاده از دانش بومی در کنار کارشناسان باعث شده این تولیدات بالا رود و هم‌چنین کشاورزان نمونه باید نقش مروج علمی را برای دیگر کشاورزان داشته باشند.
اسلام مخالف وابستگی در عرصه اقتصادی است
نماینده ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی فارس هم در این مراسم گفت: در نظام اقتصادی اسلام آنچه به میزان و نوع کالا و خدمات جهت می‌دهد، با صرف‌نظر از توان و ظرفیت‌های مالی مردم، رفع نیاز عمومی مردم و جامعه است.
حجت‌الاسلام بحرانی افزود: چون عدم تأمین نیازهای ضروری جامعه منجر به وابستگی‌های اقتصادی می‌شود و سیاست و فرهنگ جامعه را تحت شعاع خودش قرار می‌دهد.
وی بابیان اینکه اسلام به‌شدت مخالف وابستگی در عرصه اقتصادی و کشاورزی است، گفت: به کشاورزان و دامداران در روایت‌ها به‌صورت ویژه نگاه شده است.
نماینده ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی فارس تصریح کرد: بعضی از اعمال در جهت عبادت و بعضی از اعمال خود عبادت است که کشاورزی از کارهای نوع خود عبادت محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام بحرانی با اشاره به ترجمه‌ی آیه‌ای که کشاورزان و بهره گیران از زمین گنج‌های مردم هستند، ادامه داد: کشاورزان از ارکان مهم اقتصادی هر کشوری هستند که امنیت و سلامت غذایی جامعه دو مسئولیت سنگین کشاورزان، متولیان و مسؤولین کشاورزی و دامداری است.
وی بیان کرد: امنیت و سلامت غذایی و تغذیه سالم از محورهای اصلی توسعه یک جامعه و کشور به‌حساب می‌آید، البته داشتن غذای سالم طبیعی است که از کشاورزی و دامداری پویا سرچشمه می‌گیرد.
این نماینده‌ی ولی فقیه مطرح کرد: دسترسی مردم به غذای کافی و داشتن یک زندگی سالم تعریف امنیت غذایی است که مسوولیت سنگینی بر دوش جامعه کشاورزی می‌باشد.
حجت‌الاسلام بحرانی بابیان اینکه اهمیت سلامت و ایمنی غذایی در تندرستی روح و جسم انسان غیرقابل‌انکار است، خاطرنشان کرد: در تفسیر کلمه طیب هر جا که در نقش صفت طعام قرار می‌گیرد، چهارعنصر لذیذ، حلال پاکیزه و برای بدن انسان ضرر نداشته باشد را در برمی‌گیرد.
وی گفت: وظیفه‌ ما بهره‌گیری از فنّاوری و علمی کردن کشت و دامداری است که تجارب جهانی باید در این زمینه مورد اهمیت و توجه قرار بگیرد.
نماینده ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی فارس بابیان اینکه برطرف کردن موانع، روان‌سازی جریان کشاورزی کشور، تبدیل ضایعات در عرضه کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد، مطرح کرد: نزدیک به 30 درصد ضایعات می‌طلبد گامی برداریم و در جهت صنایع تبدیلی و ایجاد بازار کشاورزی تلاشی کنیم.
محدودیتی در پرداخت تسهیلات گلخانه‌ای وجود ندارد
محمدعلی طهماسبی، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: در پرداخت تسهیلات احداث گلخانه‌ کوچک و بزرگ‌مقیاس جهت ایجاد تولید و اشتغال گلخانه‌ای و صرفه‌جویی در آب محدودیتی وجود ندارد.
طهماسبی گفت: 19 درصد از تولیدکنندگان کشور در بخش کشاورزی بوده که حدود 90 درصد مواد غذایی کشور به‌وسیله‌ی وجود همین تولیدکنندگان تولید می‌شود.
وی بابیان اینکه بخش تولید کشاورزی در طول چند سال، به‌صورت مداوم سالانه 5 درصد رشد داشته است، افزود: 80 درصد از مساحت کشاورزی در دنیا به‌صورت دیم است که 60 تا 70 درصد تولید آن‌ها از دیم به دست می‌آید، اما در ایران 10 درصد تولیدات از دیم و 90 درصد وابسته به استفاده از آب زیرزمینی و روان آب است.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه دولت درزمینه‌ی آب و آبیاری کم نداشته است، گفت: هیچ محدودیتی در اجرا وجود ندارد و برای راه‌اندازی سیستم تحت آبیاری محدودیت نداریم.
طهماسبی تصریح کرد: 20 درصد از اراضی تحت پوشش آبیاری تحت‌فشار هستند که معادل یک هزار و 950 هکتار، نزدیک به 2 میلیون هکتار است.
وی ادامه داد: خام فروشی ظلم است که صنایع تبدیلی و تکمیلی به‌عنوان اصل قضیه برای حل این مشکل هستند؛ باید از بازار به تولید بیایم که در بحث باغداری که عمده‌ی محصولات صادراتی هستند باید این کار صورت بگیرد.
این مقام مسؤول بابیان اینکه اکثر محصولات کشاورزی به‌صورت کشت سالی یک‌بار هستند، مطرح کرد: امروزه در بحث تولیدات کشاورزی عرضه زیاد و تقاضا کم است که کشاورز و باغدار مجبور می شود محصولات خود را باقیمت کمتری بفروشد.
طهماسبی بابیان اینکه حدود 30 درصد در کاهش مصرف آب نقش داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: یک هکتار کشت گلخانه‌ای با مدیریت خوب برابر 10 تا 12 هکتار فضای باز محصول می‌دهد.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مقام اول اوز در تولید انجیر در سطح کشور، گفت: چیزی که در اراضی شیب‌دار تأکید می‌شود، استفاده از آب سبز است، درواقع آب یک نقطه برای استفاده مطلوب جمع می‌شود.
طهماسبی تصریح کرد: 500 هزار هکتار در اراضی دیم در استان هست که در چند سال آینده 48 هزار هکتار آن به کشت گیاهان دارویی می‌پردازند.
وی با اشاره به اهمیت آفت در تخریب محصولات، مطرح کرد: اگر آلودگی آمد غیرقابل علاج است؛ باید در حمل‌ونقل نهال‌ها مواظب بود.
در پایان این مراسم از79 نفر از برترین تولیدکننده‌های کشاورزی و دامداری تقدیر به عمل آمد.


کد مطلب: 18968

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/18968/لزوم-تدوین-سند-مشترک-جامع-حوزه-کشاورزی-محدودیتی-پرداخت-تسهیلات-گلخانه-ای-وجود-ندارد-18-صندوق-حمایت-شهرستان-های-فارس-ایجاد-می-شود

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir