زنگ آغاز رسمی اکران آثار هشتمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار در شیراز به صدا درآمد.
شیرازیها با هفته فیلم به استقبال دور هشتم جشنواره عمار رفتند
9 دی 1396 ساعت 18:56
زنگ آغاز رسمی اکران آثار هشتمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار در شیراز به صدا درآمد.
به گزارش "حافظ نیوز"، هفته فیلم اکران آثار هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، از هشتم دی ماه جهت پاسداشت پیشگامی مردم شیراز در این روز در حماسهسازی برای پشتیبانی از ولایتفقیه و پایان دادن به فتنه 88 رسما آغاز بهکار کرد.
دبیر جشنواره عمار در فارس در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: هشتمین جشنواره فیلم عمار در فارس هم مانند سراسر کشور، با ویژه برنامههای مردمی که ویژگی منحصر بهفرد این جشنواره است، از جمعه هشتم دی ماه آغاز شده است. در شیراز نیز اکران آثار دوره هشتم با آغاز هفته فیلم و اکران مردمی در بیش از 12 نقطه در هفته جاری از امروز هشتم دیماه آغاز شده و تا چهاردهم دیماه ادامه مییابد.
تولد جشنواره عمار از بطن یک حماسه مردمی
یزدانشناس درباره آغاز به کار این جشنواره توضیح داد: سال ۸۹، در اولین سالگرد حماسه نهم دی، انتظار این بود که رسانهها و مبادی فرهنگی ملی فیلمهایی با موضوع فتنه را نمایش دهند اما این اتفاق نیفتاد. به همین دلیل، تعدادی از فعالان فرهنگی، تصمیم گرفتند در حد توان خود، برای رساندن این فیلمها به دست مردم تلاش کنند. آنها با فعالان فرهنگی چند استان و شهرستان ارتباط گرفتند و درخواست کردند این فیلمها را با هر امکاناتی که دارند در فضاهایی مثل مسجد، هیأت و… نمایش دهند.
وی ادامه داد: به این ترتیب، نخستین دوره جشنواره در حدود ۳۰ نقطه از شهرهایی مثل مشهد، جیرفت، تبریز، تهران و… به صورت مردمی برگزار شد و حدود ۱۹ اثر اکران شدند. با توجه به اینکه این حرکت، ادای تکلیفی به ندای «أین عمار» رهبری بود نام مبارک جناب عمار به این جشنواره اطلاق شد.
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس افزود: در آن سال، قصدی بر برگزاری جشنواره دائمی نبود، اما کمی بعد، مدل برگزاری یک جشنواره متفاوت، از این تجربه اقتباس شد و دبیرخانه دائمی جشنواره شکل گرفت. جشنواره عمار، علاوه بر اقبال مردمی، بارها مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه سینمای ایران با وجود نقاط قوتش، با خلأهای جدی روبهرو بوده و هست، تصریح کرد: درست است که جشنواره عمار در دوره نخست برای روشنگری درباره فتنه شکل گرفت اما شکلگیری جشنواره فرصتی فراهم کرد تا قدمی برای رفع خلأهای دیرپای سینمای ایران برداشته شود.
یزدانشناس اضافه کردن مخاطبان جدید به سینمای کشور، «قهرمانمحوری» در سینمای بدون قهرمان، خروج مخاطب از انفعال و تکمیل چرخه مردمی تولید، توزیع و مصرف را از اهداف این جشنواره برشمرد و توضیح داد: بسیاری از فیلمهای سینمای ایران، در بهترین حالت بیش از چند هزار مخاطب ندارند؛ یعنی حدود نیم درصد جمعیت ایران که غالب آنها از مردم شهرهای بزرگ و بهویژه شمال تهران هستند، چون بقیه مردم(مثل اهالی روستاها یا شهرهای بدون سینما) یا دسترسی به سینما ندارند یا ارتباط خوبی با آن ندارند.
وی ادامه داد: فیلمسازان برای جلب نظر این مخاطب نیمدرصدی، مطابق ذائقه آنها فیلم میسازند؛ به همین دلیل، غالب تولیدات هر سال سینمای ایران مربوط به سوژهها، لوکیشنها، موضوعات، دغدغهها و ویژگیهای شمال تهرانی است.جشنواره عمار سعی میکند علاوه بر این مخاطب محدود، به اکران مردمی فیلمها در شهرها و روستاهای مختلف، جغرافیای مخاطبان سینما را به عدالت و واقعیت ایران نزدیک کند تا فیلمسازان، هنگام تولید، دغدغههای همه مردم را در نظر بگیرند.
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس با اشاره به اینکه جریان فیلمسازی به سینمای بدون قهرمانی روی آورده که نتیجه آن مأیوس کردن مردم و حذف روحیه مقاومت در آنهاست، به لزوم توجه به قهرمانهای واقعی در جامعه تاکید کرد و گفت: هر ملتی برای حفظ و تقویت روح حماسه و مقاومت در خود، نیاز به قهرمان و الگو دارد، به همین جهت است که سینمای هالیوود، باوجود نداشتن قهرمانان واقعی، همواره قهرمانان خیالی برای مخاطبش، خلق میکند.
وی با بیان اینکه در سینمای ایران، به خصوص در دهههای اخیر، جریان فیلمسازی به سینمای بدون قهرمان روی آورده است که نتیجهاش مأیوس کردن مردم و حذف روحیه مقاومت در آنهاست، ادامه داد: جشنواره عمار تلاش میکند به قهرمانان بیشمار جامعه که کسی ارادهای برای فیلمسازی درباره آنها ندارد توجه کند، مانند شهدای هفتم تیر، رئیسعلی دلواری، شهدای ترور، علمای مبارز و شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و... .
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس با تاکید بر مشارکت مردم در تولید و اکران اثر در این جشنواره خاطرنشان کرد: در حوزههای مختلف مانند اقتصاد، سیاست و امنیت یک جامعه، همواره گفته میشود که باید توده مردم، تعیینکننده باشند. مردم به قدری مهم هستند که بالاترین مقامات اجرایی کشور را انتخاب میکنند. اما در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه به شکل مشکوکی «مردم» نه تنها تعیینکننده و تولیدکننده نیستند، حتی شأنیت «مخاطب بودن» آنها هم گاهاً نادیده گرفته می شود.
وی گفت: جشنواره عمار، تلاشی است تا توده مردم به عنوان مخاطبانی فعال، تعیینکنندهی مسیر تولید و تصمیمگیری سینمای کشور شوند.
شیرازیها با هفته فیلم به استقبال دور هشتم جشنواره عمار رفتند
یزدانشناس درخصوص برنامههای مردمی برای افتتاحیه اکران آثار هشتمین دوره از جشنواره در شیراز توضیح داد: اکران کنندگان شیرازی برای افتتاحیه هشتمین دوره، یک هفته فیلم تدارک دیدند و در این هفته که پیک اکران آثار جشنواره است در بسیاری از نقاط شهر اکران مردمی دارند. در این هفته فیلم، هم اکران ثابت پیشبینی شده هم اکران سیار.
وی اضافه کرد: شبکه فرهنگی کلام مطهر از روز نهم تا چهاردهم دی هر روز بعد از نماز مغرب و عشا در دفترشان واقع در بلوار استقلال تقاطع خیابان بعثت اکران دارند. دانشگاه صنعتی شیراز هم از شنبه تا پنج شنبه هر روز بعد از نماز ظهر و عصر اکران دارند.
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس درخصوص زمان و مکان اکرانهای سیار نیز ابراز داشت: اکرانهای سیار هم از جمعه در منزل شهید مدافع حرم محمدزمان عطایی از لشکر فاطمیون آغاز شده و شنبه همزمان در سه مکان از جمله مسجد المهدی(عج)، در جوار آرامگاه شهید شیرعلی سلطانی و پردیس دانشگاه فرهنگیان و دبیرستان دخترانه ارجمندی توسط اکران کنندگان، متناسب با قشر مخاطب پخش فیلم خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه یکشنبه خانواده شهید مدافع حرم عبدالکریم پرهیزگار که اخیراً در سوریه شهید شدند در منزل پدرومادر شهید میزبان عماریها هستند، گفت: دوشنبه مرکز فرهنگی مدینه النبی(ص) و دبیرستان دخترانه ولی عصر(عج) اکران مردمی تدارک دیده، سهشنبه اکران ویژه اهالی رسانه و نیز اکران دیگری در پردیس دانشگاه فرهنگیان پیش بینی شده و روز چهارشنبه اهالی فاز دوم شهر صدرا در مسجد خاتمالانبیا(ص) میزبان اکرانکنندگان عمار هستند. همچنین روز پنج شنبه همزمان با اکران در شهر داریون، اکران در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) حسن ختام هفته فیلم ما در شیراز است.
رونمایی از برنامه اندروید اکرانیار در دور هشتم
یزدانشناس یادآور شد: همزمان با هشتمین دوره جشنواره فیلم عمار برنامه اندروید اکران یار هم رونمایی شده که میتوان با این برنامه از آخرین فیلمها و آخرین اخبار جشنواره مطلع شد.همچنین این برنامه در ثبتنام و ثبت بازخورد اکران هم برای اکرانکنندگان کاربرد دارد.
وی در خصوص اینکه سهم فارس در تولید اثار برگزیده جشنواره چقدر است و نسبت به سال گذشته چه تغییری داشته به خبرنگار ما پاسخ داد: اینکه فارسیها چند اثر به دبیرخانه فرستادند و چه تعداد از آثارشان به مرحله نهایی و اکران مردمی رسیده بعد از اختتامیه جشنواره در پانزدهم دی ماه مشخص میشود.
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس با بیان اینکه تدبیر و امید در جشنواره عمار موج میزند اظهار داشت: تدبیر این است که در آثار عمار اوضاع جامعه و اوضاع بینالمللی را آسیبشناسی کرده و نقاط قوت و ضعف جبهه خودی و دشمن را تبیین میکنیم . از طرف دیگر با انعکاس تاثیرگذاری فعالان فرهنگی و اقتصادی، معرفی ایدهها و موفقیتهای کارآفرینان که بر مشکلات عدیده مالی و جسمی غلبه کردند، امید را به مخاطب منتقل میکنیم.
این فعال فرهنگی در خصوص تعداد اکرانکنندگان در شیراز گفت: تاکنون حدود 450 نفر تنها در شیراز ثبتنام کردند و همچنان این تعداد رو به افزایش است چون اکران مردمی تنها مختص به این یک هفته نیست و تا آغاز اکران آثار برگزیده دور نهم، اکران آثار دورههای پیش ادامه دارد. علاوه بر آن نشستهایی هم برای انتقال تجربیات اکران کنندگان داریم که سبب میشود این شبکه مردمی منسجمتر شود.
وی در خصوص راههای پیوستن به شبکه اکرانکنندگان و ویژگی یک اکران کننده نیز توضیح داد: علاقمندان میتوانند با ثبتنام به عنوان اکرانکننده مردمی، فیلمهای جشنواره عمار را با توجه به امکانات و توانایی خود برای هر تعداد از مخاطبانی که به آنها دسترسی دارند، پخش کنند.
یزدانشناس با اشاره به اینکه علاقمندان برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر، میتوانند به پایگاه اینترنتی سامانه اکران مردمی جشنواره عمار به نشانی Ekran.Ammarfilm.ir مراجعه کنند، گفت: همچنین اکرانکنندگان میتوانند در مکانهایی مانند مسجد یا هیأت یا مدرسه و محله یا محل کار خود، به صورت هفتگی یا ماهانه، فیلمهای جدید سینمای انقلاب را به صورت بلیتفروشی اختیاری اکران کرده و با ایجاد نهادی به نام «سینما مردم»، در تولید آثار بعدی، سهیم باشند.
وی با اشاره به اینکه هر فیلمسازی برای پیشرفت، به نقد اثرش نیاز دارد، ابراز داشت: اکرانکنندگان میتوانند با نظرسنجی در اکرانهای مردمی، دیدگاههای مردم را به عنوان مخاطبان اصلی به فیلمساز سینمای انقلاب برسانند.
دبیر استانی جشنواره عمار در فارس یادآور شد: حتی اگرکسی امکان اکرن فیلمها را ندارد، میتواند در حد توان خود، با فراهم کردن مکان اکران، هزینه اکران، تبلیغات، برنامه جنبی، پوشش رسانهای و…در این فعالیت مردمی سهیم شود.
کد مطلب: 18545
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/18545/شیرازی-ها-هفته-فیلم-استقبال-دور-هشتم-جشنواره-عمار-رفتند