رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دیدار شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی سیره نبوی در طب با مراجع عظام تقلید در قم، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به طب سنتی موضع متعادلی را در پیشگرفتهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
نسبت به طب سنتی موضع متعادلی را در پیشگرفتهایم/ لزوم ارتقای سطح علمی کارکنان عطاریها
9 آبان 1396 ساعت 19:04
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دیدار شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی سیره نبوی در طب با مراجع عظام تقلید در قم، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به طب سنتی موضع متعادلی را در پیشگرفتهایم.
به گزارش "حافظ نیوز" به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، محمدهادی ایمانیه بابیان این مطلب گفت: در خصوص طب سنتی دو رویکرد افراطی و تفریطی وجود دارد که باید یک موضع متعادل منطقی را در پیش بگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص افزود: یک موضع میگوید آنچه در بحث پزشکی باعث پیشرفت بشریت میشود را کنار بگذاریم و به آنچه از سالها قبل به ما ارث رسیده است بپردازیم که قطعاً یک موضع افراطی است؛ زیرا مدعیان این موضع نیز حتی حاضر نیستند که از این روش برای خود و خویشاوندانشان استفاده کنند.
وی به رویکرد دیگر اشاره کرد و گفت: گروهی نیز میگویند که به داشتههای بشریت و چیزهایی که از طب سنتی و یا طب کشورهای دیگر به ما به ارث رسیده است بههیچوجه توجه ای نکنیم که هردو این مواضع افراطی و تفریطی است.
ایمانیه در ادامه با اشاره به اینکه ما در دانشگاه علوم پزشکی شیراز موضع متعادلی را در پیشگرفتهایم که «طب سنتی مبتنی بر شواهد است»، افزود: آنچه از قدیم به ما رسیده است را در کار آزماییهای بالینی با رعایت اصول اخلاقی در پژوهش وارد برنامه کاری میکنیم و توسط پزشکان عمومی یا فارغالتحصیلان PHD طب سنتی به کار گرفته میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مردم میتوانند با مراجعه به سلامتکدههای طب سنتی که در کل کشور راهاندازی شده است و فارغالتحصیلان پزشکی طب سنتی در آنجا مستقر هستند، از خدمات آنان بهرهمند شوند.
وی در خصوص عطاریها با اشاره به اینکه برخی از افراد که به این مراکز مراجعه و خدمات دریافت میکنند، بتوانند کمترین مشکل را داشته باشند، افزود: هماهنگیهای لازم برای ارتقای سطح علمی کارکنان عطاریها را انجام دادهایم که حداقل کف این علم را داشته باشند.
ایمانیه در ادامه افزود: با اصناف استان شیراز نیز هماهنگی شده است که افراد مورد تائید وزارت بهداشت در این مراکز و عطاری استفاده شوند و مجوز موقت به این افراد داده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بابیان اینکه کنگره سیره نبوی در طب، بیست و یکم تا بیست و سوم آذر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار میشود و اعضای شورای سیاستگذاری این کنگره با مراجع عظام تقلید در قم نیز دیدار کردهاند، گفت: آیتالله جوادی آملی در این دیدار بیان کردند که عنوانی تحت نام طب اسلامی نداریم، زیرا اسلام برای طب نیامده اگرچه در بعضی از احادیث به موضوع طب هم اشارهشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به نقل از ایشان، گفت: آنچه در قرآن و روایات و سیره اهلبیت (ع) آمده تأکید بر پیشگیری و سبک زندگی است و ما نیز باید بیشتر به این موضوعات بپردازیم.
ایمانیه که خود مسئولیت ریاست سومین دوره از برگزاری کنگره سیره نبوی در طب را بر عهده دارد، همچنین گفت: آیتالله جوادی آملی تأکید کردند، اگر میگوییم پزشک نباید پول اضافه از مردم بگیرد یا کسب حلال باید بکند یا نگاه به نامحرم نکند، در فقه اسلامی مورد تأکید است و باید رعایت شود اینها بخشهایی از اسلام و اعتقادات ماست و حاصل آزمایشگاه و علم تجربی نیست، بنابراین تلفیقی از این مبانی اعتقادی و معنوی و علم جدید طب و علومی که از قدیم به ارث رسیده است از آن بهعنوان طب ایرانی یاد میکنیم که میتواند مشکلات بشر امروز را در حوزه طب حل کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان همچنین به نقل از آیتالله مکارم شیرازی نیز گفت: اگر چیزی بهعنوان طب اسلامی داشتیم، باید قطعاً در علم ادیان گنجانده میشد و حال که دو علم را جدا کردیم نشاندهنده این است که چیزی بهعنوان طب اسلامی نداریم اگرچه در اسلام هم به طب توجه شده است.
کد مطلب: 18146