سیمای مرگ در ایران16 درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری های قلبی و عروقی است که در رتبه اول قرار دارد.
استانداردسازی میزان نمک، شکر و روغن در مواد غذایی کشورچقدر موفق خواهد بود؟
بیماری عروقی بلای جان مردم ایران است / راهکارهای وزارت بهداشت چیست؟
2 دی 1395 ساعت 14:56
سیمای مرگ در ایران16 درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری های قلبی و عروقی است که در رتبه اول قرار دارد.
به گزارش "حافظ نیوز"،سیمای مرگ در ایران16 درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری های قلبی و عروقی است که در رتبه اول قرار دارد. از 380 مرگ غیر طبیعی در کشور در سال 90، حدود 93 هزار مورد مربوط به بیماری های قلبی-عروقی، 43 هزار مورد مربوط به سکته مغزی، 30 هزار مورد سرطان بود و دیابت و بیماری های مزمن تنفسی هم در رتبه های بعدی بودند. این بخشی از آماری بود که سیاری از سیمای مرگ در کشور گزارش کرد. آماری که بخش زیادی از آن در نتیجه سبک زندگی غلط در مصرف سه ماده غذایی شکر، نمک و روغن است.
سیاری البته از اقدامات این وزارتخانه در راستای اصلاح سبک مصرف ایرانیان نیز گفت و افزود:« برای کاهش این مرگ و میرها، 2 استراتژی در وزارت بهداشت تعریف شده است، یکی آموزش فرد به فرد مردم درباره تغذیه سالم و مثلا میزان مصرف چربی، قند، نمک، اضافه وزن، چاقی، الکل، ورزش و که کار پرهزینه ای است و دوم استراتژی آموزش همگانی از سوی رسانه ها و آموزش و پرورش و نیز دانشگاه ها که بسیار موثرتر و کم هزینهتر است.»
سیاری اضافه کرد: «ایران بر اساس برنامه ملی کنترل بیماری های واگیر وزارت بهداشت به سازمان بهداشت جهانی تعهد داده است تا سال 2025 حدود 25درصد کل مرگ های زودهنگام بین 30 تا 70 سال را در کشور کاهش دهد و برای رسیدن به این هدف اصلاح تغذیه و کاهش مخاطرات سلامت از جمله تصادفات در دستور کار دولت قرار گرفته است.»
اجرای طرح «1، 2، 3 غذای سالم»
البته اصلاح و استاندارسازی مواد غذایی تنها اقدامات صورت گرفته در راستای تغییر سبک غذای کشور نیست. بسیج ملی «تغذیه سالم» و راهاندازی اتوبوسهای تغذیه سالم نیز بخشی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه است. این طرح که از 29 آذرماه آغاز شده قرار است تا 15 دی ماه ادامه
یابد.
طرح «1،2،3 غذای سالم» با عنوان بسیج ملی تغذیه سالم در جهت فرهنگسازی و اطلاع رسانی در زمینه اصلاح الگوی غذایی و کاهش مصرف قند، نمک و چربی که مهمترین عوامل سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی ــ عروقی است اجرا
می شود. در این طرح مراکز خدمات جامع سلامت با حضور بیش از 800 کارشناس تغذیه در سراسر کشور آماده خدمات مشاوره رایگان به عموم مردم هستند.همچنین اداره کل سلامت شهرداری نیز با آموزش و اطلاع رسانی در سطح شهرها با انجام اموری همچون آموزش از طریق فرهنگسراها و خانههای سلامت، راهاندازی اتوبوسهای تغذیه سالم و نصب پیامهای تغذیه سالم در شهرها در این بسیج ملی مشارکت میکند. موضوعی که طراحان آن می گویند با اجرای آن میتوان تا 50 درصد از بیماریهای قلبی و عروقی، 30 تا 40 درصد از سرطانها و 80 درصد از دیابتها جلوگیری کرد.
انتهای خبر/111
کد مطلب: 16053
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/16053/بیماری-عروقی-بلای-جان-مردم-ایران-راهکارهای-وزارت-بهداشت-چیست