به گزارش حافظ نیوز،محمدجواد ظریف روز جمعه در همایش بزرگ اقتصادی ایران و بولیوی که با حضور وزیران امور خارجه دو کشور و وزیر تجارت بولیوی به همراه شمار زیادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی دو کشور برگزار شد، با قدردانی از استقبال گرم و صمیمانه دولت و مردم بولیوی از هیأت ایرانی گفت که ایران همواره در کنار مردم و دولت بولیوی بوده و از پیشرفت ها و تلاش های آنان در دوره ریاست جمهوری «اوا مورالس» برای ارتقای سطح زندگی مردم این کشور همواره خرسند است و با افتخار از این پیشرفت ها یاد می کند.
وی، استقامت دولت بولیوی در مقابل دولت های بزرگ را برای دولت و مردم ایران یادآور استقامت بزرگ آنان در برابر تحریم های خارجی خواند و گفت: امروز می خواهیم این پیوند سیاسی را به گسترش پیوندهای اقتصادی در بخش های مختلف دولتی و خصوصی و به صورت همه جانبه تقویت کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، حضور گسترده کارآفرینان ایرانی و بولیویایی را در این همایش، نشانه امکانات مکمل دو کشور برای دو منطقه آمریکای لاتین و خاورمیانه دانست.
وی تأکید کرد: از دیدگاه ایران، بخش خصوصی موتور متحرک دو کشور است و حضور آنان در بولیوی می تواند استحکام روابط دو کشور را تضمین کند.
ظریف با اشاره به اینکه از بخش های دولتی، نمایندگان امور بانکی، ضمانت صادرات، حمل و نقل، فناوری، کشاورزی، علوم و نفت در ترکیب هیأت ایرانی در بولیوی حاضر هستند، افزود: در ترکیب این هیأت، نمایندگان بخش خصوصی نیز از حوزه ساخت و ساز، انرژی، انرژی تجدید پذیر، حمل و نقل، دارو سازی، صنایع غذایی، خودرو سازی و نیز صنعت و معدن حضور فعال دارند.
وی ابراز امیدواری کرد؛ روابط بین بخش خصوصی دو کشور هرچه بیشتر رو به گسترش قرار گیرد.
ظریف اطمینان داد: روابط خوب سیاسی و اقتصادی ایران و بولیوی، دو کشور را در شرایط دشوار در کنار هم قرار داده بود؛ اکنون می توانند در زمینه های مختلف در کنار هم قرار گیرند و با توجه به اراده مشترک رهبران دو کشور، این مهم دست یافتنی است.
وی همچنین از دولت و ملت بولیوی بخاطر دفاع از انرژی صلح آمیز هسته ای ایران قدردانی کرد.
«داوید چوبکه هوانگ» وزیر خارجه بولیوی نیز در این آیین، همایش برگزار شده را فرصتی خوب برای شرکت های ایرانی و بولیویایی برشمرد.
وی، فقر و اخراج کارکنان از محل کار را از جمله مسایل جدی برای جوامع دانست و ابراز امیدواری کرد: در زمینه تغذیه و تغییرات زیست محیطی و دیگر مسایلی که با آنان روبرو هستیم از حضور شرکت های ایرانی استفاده کنیم.
وزیر خارجه بولیوی گفت: ما باید به یکدیگر بیشتر نزدیک شویم و ظرفیت های همدیگر را کشف کنیم و با اقدامات هرچند کوچک و مشترک، از آنان برای دستیابی به اهدافی که داریم استفاده کنیم.
وی ضمن عرض تبریک برای انجام نخستین ملاقات شرکت های ایرانی و بولیویای در سانتاکروز، گفت: ما ظرفیت های بسیاری از پیشرفت و فناوری کشف کردیم که می توانند به برادران خود در بولیوی انتقال دهند که نمونه های آن، داروسازی، صنایع و معادن است.
چوبکه هوانگ ادامه داد: باید به روابط خود نه تنها در حوزه سیاسی، بلکه در روابط تجاری نیز تنوع دهیم؛ چون نمی توانیم در دنیای امروز به تنهایی مشکلات خود را حل کنیم.
در ادامه این آیین، فرهاد شریف معاون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و شماری از مسوولان بولیویایی اظهاراتی را در باره ظرفیت های اقتصادی دو کشور بیان کردند و شماری از شرکت کنندگان بخش دولتی نیز دیدگاه های خود را ابراز داشتند. ظریف پس از استماع اظهارات شرکت کنندگان، اظهار امیدواری کرد که ایران، بهار سال آینده میزبان شرکت های بولیویایی در تهران باشد.
وی همچنین پیشنهاد کرد که یک گروه کاری برای تقویت و حل و رفع مشکلات مرتبط به دو طرف تشکیل و فعال شود.
اوا مورالس رییس جمهوری بولیوی در دیدار با ظریف دستور داد که بخش بانکی برای ایجاد مکانیزمی با هدف حل مشکلات بخش خصوصی در این زمینه فعال شود.
این جلسه که با حضور وزیران خارجه دو کشور همراه بود، بیش از سه و ساعت نیم طول کشید.