«رازهای سر به مهر انقلاب» در گفتگوی حافظ نیوز با اصحاب انقلاب - قسمت سوم

ابراهیم شعرا: حادثه «مسجد حبیب» یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب در شیراز بود/ غلامحسین چوبینی: حرام کردن تقیه در مبارزات از سوی امام خمینی نقش مهمی در تکوین انقلاب اسلامی داشت

24 بهمن 1394 ساعت 12:34

«رازهای سر به مهر انقلاب» عنوان سلسله مصاحبه هایی است که حافظ نیوز برای تبیین صحیح ناگفته ها و افشای حقایق انقلاب در استان فارس در گفتگو با اصحاب انقلاب انجام داده است.


حافظ نیوز/ سرویس فرهنگی اشاره: دهه مبارک فجر، بهانه مناسبی بود تا برای تبیین حقایق و ناگفته ها و رازهای سر به مهر انقلاب، به سراغ اصحاب و یاران انقلاب برویم تا پرده از بسیاری از حقایق کتمان شده و یا تحریف شده تاریخ انقلاب در فارس را کنار بزنیم.
ابراهیم شعرا و غلامحسین چوبینی دو فعال سیاسی و مبارزاتی دیگر در روزهای پیروزی انقلاب بودند که برای تبیین ناگفته های انقلاب و خاستگاه اصلی قیام ملت با آنها به گفتگو نشستیم.


ابراهیم شعرا: حادثه «مسجد حبیب» شیراز یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب در شیراز بود
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما، خاستگاه اصلی قیام ملت ایران در سال 57 چه بود گفت: مطالبات و خواستگاه اصلی انقلاب اسلامی، نه صرفا بر مبنای مطالبات کارگری و یا قیام برخی اقشار خاص بود و نه طراحی قدرتهای خارجی در پشت این قیام بود؛ بلکه صرفا انقلاب 57 در ادامه مبارزاتی تعریف می شود که در طول تاریخ بعد از اسلام در میان شیعیان و برای برپایی حکومت عدل رواج داشته است.
به عقیده ابراهیم شعرا، بسیاری از قیام های صورت گرفته توسط شیعیان در طول تاریخ، با شکست و ناکامی همراه بوده اما علت پیروزی انقلاب اسلامی، وجود یک رهبر عادل، مدبر و کاریزماتیک و در عین حال تلاشها و نیت های خالصانه ملت برای پیروزی انقلاب بوده است.
وی در این باره گفت:  برای اینکه ملتی بتواند قیام کند و انقلاب خود را به پیروزی برساند، ابتدا باید رهبری کاریزماتیک انتخاب کرد که بتواند بین توده های مردم جنب و جوش ایجاد کند، و آن رهبر باید کسی باشد که مرجع دینی مردم نیز باشد تا مردم، به قیام نگاهی دینی داشته باشند و عقیدتی در راه مبارزه گام بردارند.
در ادامه، از ابراهیم شعرا پیرامون برخی ابهامات این روزهای شبکه ها و رسانه های ضد انقلاب سوال کردیم: آیا رژیم شاه می توانست با اتخاذ تدابیر دیگری و یا رویکردهای متفاوتی، از وقوع انقلاب و سقوط خود جلوگیری کند؟
شعرا در این باره گفت: به نظر بنده، انقلاب یک امر حتمی بود و نمی شد از وقوع آن جلوگیری کرد چرا که کشتار مردم، زندان و تبعید و حتی فضای باز سیاسی و آزادی های ظاهری مدنی، همه و همه در آن سالها تحت نظارت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در ایران امتحان شد ولی این انقلاب فروکش نکرد و اتفاقا روز به روز گسترش یافت.
در ادامه با ابراهیم شعرا درباره خاطرات بازگو نشده و یا کمتر بیان شده از تاریخ انقلاب سخن گفتیم. وی، حرکت های انقلابی انجام شده در مسجد حبیب شیراز را یکی از موارد کمتر گفته شده در تاریخ انقلاب در شیراز برشمرد و افزود:در مسجد حبیب، در یکی از روزهای بهمن 57 مراسمی به مناسبت شهدای قم و تبریز برگزار شده بود که کمی پس از آغاز برنامه، رژیم با یگان های ویژه خود مسجد را محاصره کرد و نیروهای انقلاب هم علی رغم حضور مسلحانه نیروها در اطراف مسجد و هلیکوپترهایی که به فاصله کمی از سطح زمین، در اطراف مسجد به پرواز در آمده بودند، به مراسم ادامه دادند. در ادامه رژیم برای متوقف کردن برنامه و حتی ایجاد رعب و وحشت، بلندگوهای مسجد را از فاصله چند ده متری به رگبار گلوله بست تا هم صدا قطع شود و هم با بلند شدن صدای تیر، مردم به رعب و وحشت بیفتند اما پس از قطع بلندگو، سخنران به میان جمعیت آمد و با صلابت به سخنان خود ادامه داد تا نهایتا نیروهای رژیم به داخل مسجد خمله کردند و با مردم به شدت درگیر شدند و زمانی که مردم، برای نجات جان خود به کوچه های اطراف فرار کردند، مردم محل درب خانه های خود را صمیمانه به روی جمعیت در حال فرار گشودند و آنها را در منازل خود پناه دادند و مامورین رژیم، بدون آنکه بتوانند بسیاری از فعالان انقلابی را بازداشت کنند، بازگشتند.
تداوم راه انقلاب و مخاطراتی که پیش روی این انقلاب قرار دارد، آخرین پرسش ما از ابراهیم شعرا بود. وی در این باره نیز گفت:
مهمترین خطر برای انقلاب در این روزها این است که ما نباید از حول محور ولی فقیه زمان، متفرق شویم و که اگر این اتفاق رخ دهد، تفرقه ها و دو دستگی ها را به همراه دارد.

غلامحسین چوبینی: حرام کردن تقیه در مبارزات از سوی امام خمینی نقش مهمی در تکوین انقلاب اسلامی داشت
غلامحسین چوبینی، از مبارازان با سابقه سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب و جانباز شیمیایی جنگ تحمیلی، از دیگر پیشکسوتانی بود که با وی درباره انقلاب ملت ایران به گفتگو نشستیم.
چوبینی در این نشست، به نقش بی بدیل امام خمینی در پیروزی و رهبری انقلاب اشاره کرد و گفت: پس از کشتار وسیع مردم در نیمه خرداد سال 42 و کشتار طلاب در مدرسه فیضیه قم، رژیم شاه به خیال خود زهر چشمی از روحانیت گرفت و این احساس، در میان برخی روحانیون آن زمان ایجاد شد که باید راه تقیه را در پیش گرفت.
در چنین شرایطی، امام خمینی با اعلامیه تاریخی خود این توطئه هارا خنثی کردند و فرمودند: تقیه حرام و اظهار حقایق واجب، و خطاب به علما فرمودند شما موظف و مسئولید که حقایق را به توده های نا آگاه و غفلت زده مردم برسانید و خطرهایی که از جانب رژیم شاه متوجه اساس اسلام و استقلال مملکت است را برای مردم بازگو کنید.
چوبینی، در ادامه شهادت حاج آقا مصطفی فرزند امام راحل را یکی دیگر از مقاطع حساس و سرنوشت ساز تاریخ انقلاب بر شمرد و گفت: یکی از عوامل مهم دیگری که به حرکت انقلاب شتاب داد، شهادت حاج آقا مصطفی خمینی به دست رژیم پهلوی بود که مردم متدین و انقلابی جامعه را بار دیگر به خاطر این جنایت هولناک به صحنه آورد و برگزاری مجالس عزاداری شهادت ایشان، عملا تبدیل به محافلی برای سخنرانی بر ضد رژیم شاه و روشنگری و برانگیختن بیش از پیش احساسات مردمی شد.
این فعال سیاسی و مبارزاتی در سالهای اولیه پیروزی انقلاب، یکی دیگر از حلقه های موثر در پیروزی انقلاب را بازگشت اماما خمینی به میهن در بهمن 57 برشمرد و گفت: عامل مهم دیگری که در شتاب حرکت پیروزی انقلاب موثر بود، بازگشت امام به کشور در بهمن 57 بود چرا که احتمال ترور و یا حتی سرنگونی هواپیمای حامل امام در صورت بازگشت به میهن بسیار زیاد و قریب به ذهن بود اما حضرت امام، با از خودگذشتگی دل به دریای حادثه زد و به کشور بازگشت و در ادامه، با سخنرانی در گلزار شهدای بهشت زهرا و سپس سخنرانی علیه رژیم شاه، در واقع آخرین میخها را بر تابوت رژیم پهلوی کوبید.
 


کد مطلب: 13089

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/13089/ابراهیم-شعرا-حادثه-مسجد-حبیب-یکی-نقاط-عطف-تاریخ-انقلاب-شیراز-غلامحسین-چوبینی-حرام-کردن-تقیه-مبارزات-سوی-امام-خمینی-نقش-مهمی-تکوین-اسلامی

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir