زورآزمایی محیط زیست و وزارت نیرو بر سر «سوخت آلاینده» زمستانی و فک پلمب چند نیروگاه ظاهراً برندهای نداشت و کار به جایی رسیده است که مدیرعامل توانیر اعلام میکند قرار شده در شرایط اضطرار نیروگاهها فک پلمب شوند.
کشاکش محیط زیست و وزارت نیرو به جایی نرسید
21 دی 1394 ساعت 11:41
زورآزمایی محیط زیست و وزارت نیرو بر سر «سوخت آلاینده» زمستانی و فک پلمب چند نیروگاه ظاهراً برندهای نداشت و کار به جایی رسیده است که مدیرعامل توانیر اعلام میکند قرار شده در شرایط اضطرار نیروگاهها فک پلمب شوند.
به گزارش حافظ نیوز به نقل از فارس، استفاده نیروگاهها از سوخت مازوت در برخی شهرهای بزرگ از جمله اراک، اصفهان و تهران باعث شد تا این شهرها درگیر آلودگی شوند به همین منظور در مهرماه سال جاری بود که پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست نتیجه داد و مراجع قضایی اقدام به پلمب والفهای مازوت (شیرهای مازوت) چهار نیروگاه بزرگ برای شروع این برنامه کردند، همین موضوع باعث شد تا وزارت نیرو به تکاپو بیفتد تا از سوخت گاز به جای مصرف سوخت مازوت در نیروگاهها استفاده کند.
همین موضوع باعث شد تا هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کند اگر میزان گاز کافی در اختیار نیروگاهها قرار نگیرد و امکان استفاده از مازوت هم از نیروگاهها سلب شود، بهصورت طبیعی ممکن است با چالشهایی مثل قطع برق مواجه شویم پس از مراجع قضایی درخواست داریم که دستور هر چه زودتر فک پلمب نیروگاه ها را بدهد.
مقامهای مسئول وزارت نیرو قبول دارند که استفاده از سوخت مازوت به ضرر نیروگاهها تمام میشود اما زیر بار این موضوع نیز نمیروند که سالهاست محیط زیست بر کاهش سوخت مازوت نیروگاهها تاکید کرده و هیچ اقدامی برای حل مشکل صورت نگرفته است، به همین دلیل امسال ماجرا به اقدامات قضایی کشیده شد تا شاید بالاخره وزارت نیرو این موضوع را در اولویت برنامههای خود قرار دهد. اما ظاهرا قدرت نمایی وزارت نیرو و سازمان محیط زیست برنده ای نداشته است.
*مدیر عامل توانیر:فک پلمب نیروگاهها در شرایط اضطرار
آرش کردی مدیرعامل توانیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که آیا نیروگاههایی که به دستور مراجع قضایی پلمب شده اند فک پلمب شدند گفت:مقرر شده است که این نیروگاهها که پلمب شده اند در شرایط اضطراری فک پلمب شوند که این موضوع به اطلاع استانداریها نیز رسیده است.
وی افزود:یعنی فک پلمب نیروگاهها در این صورت انجام خواهد شد که در شرایط اضطرار و کمبود برق باشیم پس وقتی نیازمند برق باشیم این نیروگاهها فک پلمب می شوند.
کردی تاکید کرد:وزارت نیرو هم هیچ تمایلی به استفاده از مازوت در نیروگاهها ندارد، چرا که هم هزینه مازوت گرانتر از هزینه گاز است و هم اینکه مازوت نیروگاهها را تخریب میکند،تعمیرات اساسی نیروگاهها را نیز به جلو میاندازد و موجب استهلاک بیشتر نیروگاهها میشود.
پیشتر معصومه ابتکار در اواخر فصل پاییز در سال 92 گفته بود که با سرد شدن هوا در منابع گاز کشور محدودیت ایجاد میشود چرا که میزان مصرف سوخت و انرژی در کشور افزایش مییابد.این در حالی است که به تناسب آن در منابع رشد نداریم و در نهایت موجب استفاده نیروگاههای کشور از سوختهایی مانند مازوت میشود.
وی با بیان اینکه، نیروگاهها در این باره مقصر نیستند، افزود: اینکه نیروگاهها از گاز طبیعی نمیتوانند استفاده کنند مقصر نیستند چرا که مشکلات زیرساختی در این باره وجود دارد.
کد مطلب: 12752
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/12752/کشاکش-محیط-زیست-وزارت-نیرو-جایی-نرسید