"حافظ نیوز"، گزارش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی منتشر شد که همانگونه که پیشتر نیز گمان میرفت، در لوای آن برخی ادعاهای پیشین غرب تأییدشده باشد. واقعیت آن است که پروژه پیام دی که سالها مستمسک غرب برای مقابله با برنامه صلحآمیز هستهای ایران بوده تا آن حد برای غرب مهم است، حتی باوجود برجام هم نمیخواهد آن را بهطور کامل ببندد، بنابراین گزارش یوکیو آمانو بهگونهای تنظیمشده است که مفرّی برای اقدامات پیمانشکنانه احتمالی آمریکاییها در آینده داشته باشد.
در گزارش جدید مدیرکل، هرچند بر عدم انحراف در چرخه و مواد هستهای ایران اشارهشده است، اما ادعاشده که درگذشته مطالعاتی برای ساخت سلاح هستهای در ایران انجامگرفته است.
اما آنچه تأسفبرانگیز است طرح مواضع دشمنشادکنی است که همین چند هفته پیش از سوی برخی نخبگان داخلی و همجهت با این ادعای کذب غرب مطرح شد، بهگونهای که میتوان این نوع اظهارات داخلی را زمینهساز گزارش خباثت آمیز و کذب آژانس دانست.
چندی پیش آقای هاشمی در مصاحبه با سایت امید هستهای با طرح جملاتی دشمنشادکن مدعی شده بود:
«در سفر پاکستان میخواستم با عبدالقدیرخان دیدار کنم اما به من نشان ندادند. او معتقد بود کشورهای اسلامی باید بمب اتم داشته باشند»
«در سال ۶۱ ذهنیت ما این بود که باید خود را به عوامل بازدارنده مسلح کنیم»
«درست است که ما اجازه رفتن به طرف سلاح هستهای را نداریم، ولی اگر شرایطی پیش بیاید و ضرورتی پیدا کند و یا دشمنی پیدا کنیم که بخواهد از این سلاح استفاده کند، قدرت ما محفوظ است.»
️طرح این جملات از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام موجب شوق و شعف رسانههای صهیونیستی شد، بهطوریکه آنها مدعی شدند این سخنان سند تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای است.
در همین راستا سخنان روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: «رئیسجمهور پیشین ایران اعتراف کرد که ایران همواره، بهطور پنهانکارانهای به دنبال بمب اتمی بوده است. اکبر هاشمی هدف از برنامه هستهای ایران را بازدارندگی در سایه جنگ طولانیمدت با عراق اعلام کرده است.»
«پایگاه رادیو سراسری رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی با عنوان «گزارشها نشان میدهد یک رئیسجمهور سابق اعتراف کرده ایران به دنبال بمب هستهای است» نوشت: «رفسنجانی در مصاحبهای گفت که برنامه هستهای ایران با قصد کسب قابلیت ساخت سلاح هستهای شروع به کارکرده است و گفته که «اوایل که شروع کردیم، در جنگ بودیم و دنبال این بودیم که چنین امکانی برای روزی که دشمن ما بخواهد از سلاح هستهای استفاده کند، داشته باشیم.»
وبگاه رادیو اسرائیل همچنین نوشت: رفسنجانی همینطور فاش کرد، چگونه ایران به دنبال کمک گرفتن از دانشمند بدنام و فریبکار هستهای پاکستان عبدالقدیر خان بوده است که معتقدند فناوری هستهای را به ایران، کره شمالی و لیبی فروخته است. رفسنجانی میگوید: «گویا خود آقای عبدالقدیر خان اعتقاد داشت که دنیای اسلام باید بمب هستهای داشته باشد و به این کار عقیده داشت و بمب هستهای پاکستان را هم او ساخت. هرچند طول کشیده بود تا بمب را بسازند. بههرحال حاضر شدند تا یک مقدار به ما کمک کنند.»
همچنین روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» نیز با انتخاب این تیتر که «یکی از سران پیشین ایران اعتراف کرده ایران به دنبال سلاح هستهای بوده» نوشت: «بر اساس گزارشهای رسیده، آنها، این برنامه را در حین جنگ با عراق برای ایجاد بازدارندگی شروع کردند.»
ناگفته پیداست که این مواضع دشمنشادکن در تضاد کامل منافع ملی کشورمان است و چگونه زمینه و مستندسازی لازم را برای ادعاهای گزافه و کذب آمانو فراهم آورده است. اگر به بهانه همین ادعاهای آمانو که این اظهارات نیز مستند آن است، پرونده هستهای ایران بار دیگر دچار چالش شود، چه کسی پاسخگو است؟
رضا سراج، تحلیلگر مسائل استراتژیک