نقدی بر اظهارات اخیر دکتر حسن روحانی در جمع فرمانداران سراسر کشور

از شباهت این روزهای احمدی نژاد و روحانی و سخنانی که تیتر رسانه های غربی شدند تا ادعای فراجناحی بودن دولت و یک تذکر مهم به ریاست محترم جمهور! وظیفه رهبری تذکر و ارشاد نیست بلکه راهبری و هدایت است!

10 خرداد 1394 ساعت 13:25

رئیس جمهور به خوبی می‌دانند توصیه رهبر معظم انقلاب به دولت درباره شنیدن نظر منتقدان، فقط یک «نصیحت» نیست، بلکه توصیه ایشان یک «دستورالعمل» است که دولت و شخص رئیس‌جمهور هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ شرعی موظف به اجرای آن هستند.


حافظ نیوز/ سجاد زارع - سرویس سیاسی - دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهور روز گذشته در جمع فرمانداران سراسر کشور که در سالن اجتماعات وزارت کشور برگزار شد، به موارد مهمی از جمله در خصوص فضای سیاسی کشور در ماه های منتهی به انتخابات اشاره کرد که در این یادداشت به مواردی از آن اشاره می‌شود.
1- رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود گفت: «ممکن است هر فردی به سمتی، جناحی یا حزبی تمایل داشته باشد که اشکالی ندارد و این دولت شعارش دولت فراجناحی بوده است اما اگر بر روی صندلی استانداری، صندلی فرمانداری، وزارت یا صندلی ریاست، قرار گرفتید باید حزب، جناح و تمایل شخصی، قومی، قومیتی را فراموش کنید، شما هستید و خدا و مسئولیت سنگین قانونی برای کشور و ملت، این عهد ما با مردم بود.»
این سخن ریاست محترم جمهور در حالی ایراد می شود که در بسیاری از استانهای کشور از جمله فارس، مجموعه استانداری ها تقریبا تمام مدیران کل و میانی به جای مانده از دولت قبل را عزل کرده و در میان مدیران تازه منصوب شده نیز به نظر می رسد بیش از مشی اعتدال، مشی اصلاح طلبی مدنظر بوده است تا جایی که استاندار فارس خود اذعان می کند در 95 درصد موارد مدیران اصلاح طلب را بر سر کار آورده است، بنابراین باید پرسید شعار اعتدالگرایی و فراجناحی با عملکرد مجموعه های استانداری در استانها همخوانی دارد؟
2- رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مردم در طی 4 سال یک بار مطالبات، نظرات، فکر و رویکردشان را آن زمان که با یکی از کاندیداها ببینند به آن کاندیدا رای می دهند خاطرنشان کرد: «گاهی بین نفر اول و دوم انتخابات اختلاف رای 100 هزار رای بود و می‌گفتیم که تفاوت زیاد نیست اما در این انتخابات بین نفر اول و نفر دوم 13 میلیون اختلاف رای بود که این نشان‌دهنده ‌آن است که مردم دقیق، آگاهانه، حساب شده مسیری را برگزیدند و انتخاب کردند.»
این سخنان رئیس جمهور در حالی بیان می گردد که انتخابات سال 88 نیز شرایطی مشابه با انتخابات 92 داشته است، در سال 88 نیز رئیس جمهوری قانونی با رای ملت بر سر کار آمد که در حدود دوازده میلیون رای با نفر دوم اختلاف داشت و از سویی، رکورد میزان کسب آرا در انتخابات ریاست جمهوری را به نام خود ثبت کرد و بیش از 24 میلیون رای کسب کرد حال سوال این است که آیا انتخاب مردم در سال 88، انتخابی غیر دقیق و یا غیر آگاهانه بوده است؟ اگر چنین نیست پس علت تخریب گسترده دولت دهم از نخستین ماه های پس از انتخابات 88 تا امروز از سوی برخی مسئولان دولت یازدهم چیست؟ آیا همانگونه که ریاست محترم جمهور در این روزها همگان را به فهم پیام انتخابات فرا می خوانند، نباید انتظار داشت مسئولانی که تخریب وجهه دولت دهم از سال 88 تا امروز در دستور کار آنها قرار داشته است پیام انتخاب مردم در سال 88 را نیز درک کنند و به نقد منصفانه دولت دهم روی آورند؟
3- رئیس جمهور روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «اینکه ما امروز صف‌های تحقیرکننده ملی در تهران و شهرستان را نداریم به معنای آن است که راه دولت درست بوده است.»
علیرغم اظهارات ریاست محترم جمهور، نحوه توزیع سبد کالا و یا برخی موارد دیگر، از جمله انتقادات مهمی است که نشان می دهد دولت یازدهم باید در اجرایی کردن راهبردهای اقتصادی خود تدبیر بیشتری به کار بندد.
تصاویر/ توزیع سبد کالا در شیراز

=
   
 
 
4- رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه هیچ قوه‌ای امروز بجز دولت در کشور وجود ندارد که مردم بدون دغدغه و لکنت زبان از آن انتقاد کنند، اظهار داشت: «شما اگر به کسی بگویید که از مجلس انتقاد کن به شما خواهد گفت که از مجلس چگونه انتقاد کنم بگذارید زندگی کنیم یا اگر به کسی بگویید از قوه قضائیه انتقاد کند نیز همان حرف را به شما خواهد زد اما اگر بگوییم که از دولت یا رئیس جمهور انتقاد کنید زبان باز می‌شود به نقد برای انتقاد از دولت و همه گل از گلشان شکفته می‌شود.»
این سخنان رئیس جمهور در حالی بیان می شود که پیش از ایشان، احمدی نژاد رئیس دولت دهم نیز در مهرماه سال 91 طی اظهاراتی گفته بود: من، احمدی‌نژاد، تنها کسی در کشور هستم که شما می‌توانید در مقابل او چنین صحبت کنید و از او انتقاد کنید. اگر کسی دیگر است اسم ببرید!
این شباهت عجیب در ادبیات سیاسی میان دو رئیس دولت دهم و یازدهم، در حالی اتفاق می افتد که انتظار می رود در سال همدلی و همزبانی، مسئولان ارشد قوای سه گانه به جای رقابت با یکدیگر، در راستای تبعیت از فرامین رهبر انقلاب هم که شده بیشتر همدل و همزبان باشند و از ایراد اتهام به یکدیگر بپرهیزند.
5- روحانی در ادامه سخنان خود در این همایش گفت: «می‌گویند باید اسرار کشور محفوظ بماند، مگر کسی در این امور شک دارد گاهی نصیحتی رهبر معظم انقلاب می‌کند که خودشان رهبرند و باید نصیحت و ارشاد کنند ، همه راه می‌افتند، همه نصیحت می‌کنند و می‌گویند دولت اگر تشنه شدی باید آب بخوری و حواست باشد، در حالی که می‌دانیم یا اینکه می‌گویند دولت اکسیژن لازم است و یکی دو دقیقه بدون اکسیژن نمی‌توان تحمل کرد در حالیکه ما می‌دانیم.»
به نظر می رسد ریاست محترم جمهور در این بخش از اظهارات خود دچار خطای لفظی شده است، چرا که ایشان به خوبی می‌دانند توصیه رهبر معظم انقلاب به دولت درباره شنیدن نظر منتقدان، فقط یک «نصیحت» نیست، بلکه توصیه ایشان یک «دستورالعمل» است که دولت و شخص رئیس‌جمهور هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ شرعی موظف به اجرای آن هستند. از این روی خواسته عده‌ای که به تعبیر رئیس‌جمهور (راه‌ افتاده‌اند) و درباره روند مذاکرات و داده‌ها و ستانده‌ها توضیح می‌خواهند، یک اقدام کاملا قانونی است.
6- رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه انتخابات بدون رقابت امکان پذیر نیست، تصریح کرد: انتخابات غیر آزاد معنا ندارد و اگر انتخابات شد یعنی آزادیم و اگر انتخابات به معنی واقعی بود، می‌توانیم همه در آن رقابت سالم داشته باشیم و همه باید شرایط این انتخابات سالم را فراهم کنیم... من همین جا اعلام می‌کنم در ماجرای انتخابات که در اسفند پیش رو اجرا خواهد شد هم برای مجلس و هم برای مجلس خبرگان، رئیس جمهور به عنوان مجری قانون وارد خواهد شد.»
بعید به نظر می رسد رئیس جمهور به عنوان یک سیاستمدار کارکشته و حقوقدان برجسته ندانند که «اصرار بر یک امر بدیهی به مفهوم و معنای تردید در آن است» بنابراین جای تعجبی ندارد که بلافاصله پس از اظهارات رئیس جمهور، این بخش از سخنان ایشان که «انتخابات غیرآزاد معنی ندارد» به تیتر اول خبرگزاری‌های خارجی نظیر «دویچه وله»، «بی‌بی‌سی»، «رادیو آمریکا» و... تبدیل شود و این تفسیر را در پی داشته باشد که سلامت انتخابات پیش‌روی در ایران مورد تردید رئیس‌جمهور این کشور است!


http://www.hafeznews.ir/images/docs/000007/n00007287-r-b-000.jpg
----------------------------
http://www.hafeznews.ir/images/docs/000007/n00007287-r-b-001.jpg


از طرفی، با توجه به شفاف بودن وظایف و حیطه اختیارات قوای مختلف و نهادهای نظارتی در امر برگزاری انتخابات، بکار بردن عبارت ورود به انتخابات به عنوان مجری قانون اساسی چه مفهومی دارد؟ آیا رئیس جمهور خواستار استفاده از اختیاراتی است که در قانون اساسی برای رئیس جمهور و یا دولت به تعریف نشده و یا در حوزه اختیارات دیگر نهادها و ارگان ها قرار دارد؟ آیا رئیس جمهور در می خواهد در امر تایید و یا رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی نقش ویژه ای ایفا کند؟
اینها مواردی است که در سخنان دیروز ریاست محترم جمهور، ایجاد ابهام و سوال کرده است، ابهاماتی که در ادامه قطعا رئیس جمهور می تواند با بهره گیری از مشاوران امین مانع از طرح آنان شود!





 


کد مطلب: 7287

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/gallery/7287/1/شباهت-این-روزهای-احمدی-نژاد-روحانی-سخنانی-تیتر-رسانه-های-غربی-شدند-ادعای-فراجناحی-بودن-دولت-یک-تذکر-مهم-ریاست-محترم-جمهور-وظیفه-رهبری-ارشاد-نیست-بلکه-راهبری-هدایت

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir